Dünyanın Her Yerinde Çeken Telefon
-
Telefonun uydu telefonu olması lazım uyduyla bağlantı kuraraktan iletişim sağlanır.
kartı özel midir bilmiyorum ama hat bi boka yaramz
http://www.globalstar.com.tr/kategori/5/
google yapsan bulurmuşsun zaten ya aramaya üşendin yada dikkat cekmeye calısan ergensin
-
CiRKiN bunu yazdı:
-----------------------------Telefonun uydu telefonu olması lazım uyduyla bağlantı kuraraktan iletişim sağlanır.
kartı özel midir bilmiyorum ama hat bi boka yaramz
http://www.globalstar.com.tr/kategori/5/
google yapsan bulurmuşsun zaten ya aramaya üşendin yada dikkat cekmeye calısan ergensin
-----------------------------saygılar :)
-
gsm hatlari hemen hemen dünyanin her yerinden çeker operatörler oradaki operatörlerle anlaşip onlarin baz istasyonlarini kullaniyor. ki ayni şekilde oradaki hatlarda buradaki gsm firmalarinin baz istasyonunu kullanıp kullanıcılarini memnun etmeye calişiyor tabi bu kullanimin birde kirasi var arama başına kol gibi giriyor. dersin ki ben okyanusun ortasinda da çeksin istiyorum o zaman kendine ufak çapta bir baz istasyonu al derim :)
-
iridium sat phone diye aratın
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------iridium sat phone diye aratın
-----------------------------peki bu uydu telefonlarıyla beleşe aramamı yapıyoruz istediğimiz numarayı :S
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------peki bu uydu telefonlarıyla beleşe aramamı yapıyoruz istediğimiz numarayı :S
-----------------------------
hehe :D heee bedava hoca :)
bu arada dakikası gerçekten pahalı, bizim kullandığımız telefonlara göre, birde konuşurken gecikmeler flnda oluyor benim bildiğim... -
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Hayır, bu servisi veren az sayıda uluslararası şirket var, mesela shell, bp, mobil gibi firmalar ural satel den yıllık bedelle hizmet satın alır, okyanusun ortasındaki petrol platformlarında iletişimin 7/24 kopmadan sağlanması gerekir, helikopterlerde, uçaklarda, hampetrol taşıyan bandrallarda uydu iletişimi zorunludur. Sen uydu telefonla konuşurken karşındaki senin telefonunu rusya federasyonunda ural satel in sunduğu voip numarası olarak görecektir.
-
Iridium satelite phone diye arat ama cep telefonunu unut,zira bu tip telefonlar gerek sistem gerekse anten boyu olarak epey iri oluyorlar.