folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın Zaman İşletişi Yanlış Değilmi .?

Dünyanın Zaman İşletişi Yanlış Değilmi .?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=kbgRrWvlJ6Y 

dinleyemedim ama buydu galiba aptallar 8 saat uyur kitabındada bahsetmişti bu adam bu konudan

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    kafkafkaf bunu yazdı

Bu durum tesadüfi değil, Optimum nokta bu şekilde oluşuyor. Sen sadece trafik ve yorgunluk noktasına değinmişsin ve bunun maliyet yaratacağını öngörmüşsün halbuki aynı zamanlarda işleyen sistemin amacı zaten birbirinden yararlanan sistemler sayesinde daha çok verim elde etmek. Tatil günlerinin aynı olması çok büyük bir tatil endüstrisinin oluşmasına ve sistemde verim artışına sebep olmakta. Tabi bunlar kitlesel üretim yapan endüstri ülkeleri için geçerli, yeni moda ise daha geniş butik sistemler olacak çünkü üretim kitlesellikten arınarak bireyselliğe dönüşecek. Muhtemelen o günleri biz görmeyeceğiz ve dünya nüfusuda düşük bir oranda sabit tutulmuş olacak. İşte o güne kadar yanılıyorsun...

Hocam verim elde etmek demişsin örnek tatil endüstirisi fakat tatil endüstirileri yine para kazanacak belki daha fazla , herşey ziplenmek zorunda kalıyor tatil günlerine sıkıştırmak durumunda kalıyoruz sonra aa bugun tatil kapalıdır giriyor devreye , herkezin tatil günü pazarken dükkanların pazar günü kapalı olması gibi ters bir durum var. Ben pazar günü kapatan esnafları para fazla batıyor olarak görüyorum çünki pazar sokaktaki o kalabalığı kaybediyor ( bodrum için böyle , büyük şehirlerin ilçelerinde ise pazarları sokakta hayat yok o ayrı ) Dediğin butik mantıgı yani kişiye özel tatil vs şeyler yani bizim seçeceğimiz tarihlerle işimizi yapabildiğimiz zaman çok daha kolay olacaktır bu sayede sadece bayramlarda degil yılın her günü uçak bileti bulabileceksiniz hemde tatil zamanındakinden ucuza. Nerde bir sıkışıklık varsa talep artsa fiyatta o oranda artıyor hocam oda bize giriyor.

mfatihbodur bunu yazdı

Bende kuantumla ilgili birşeyler yazdın diye atladım konuya hocam ya :)

Bu kadar detaylı takmadım kafaya ama şu mantığı bende anlamış değilim. Resmi Daireler dahil tüm sektörler (neredeyse tamamı) sadece hafta içi çalışıyor ve biz işlem yapabileceğimiz saatlerde çalışıyor oluyoruz. Bizim dışarı çıkabildiğimiz saatlerde de diğer kurumlar mesai dışında oluyorlar. Ne anladık bu işten ? 

Bir de şu var. Demişsin ki İzinler 15+15 şeklinde olsun gibi bir mantık üretmişsin bence benzer şekillerde çok yaratıcı çözümler üretilir ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki hakkımız olan yıllık izni bile istediğimiz tarihte kullanabilmek için aylar öncesinden belirtmek gerekiyor. Yada amirlere yalakalık yapmak gerekiyor. İşler bu şekilde yürürken birde yıl içinde ekstradan izin alabilmek demek ekstradan yalakalık yapmak demek oluyor :)

İşte o yalakalık yerine her işletmenin ( devlet veya özel ) bir sistemi olacak , atıyorum 1 ay öncesinden veya 2 hafta öncesinden sen tatil gününü ayarlayabileceksin bu sayedede program ona göre işleyecek. Aslında yapılamayacak şey degil ama ben bir işe baktığımda o kadar fazla gereksiz problem görüyorum ki kafayı yiyecem artık. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

@akmarky 

hocam güneşle uyanma başka bir mantık şöyleki her canlı güneş dogdugunda uyanıp güneş battığında uyumaya (bir kısmı hariç ) programlı zaten.

ben garsonluk yaptıgım yıllarda sahilde yada balkonda uyudugumda güneş dogdugundan bir 15*20 dk sonra mecbur uyanıyordum zaten çok yorgunda 

olsam güneş uyandırıyordu. Ve yine optimum enerjiyi sağlamamız için akşamları uyuyup sabahları kalkmamız gerek.

Yeri gelelim ki dünya kalabalığı yüzünden oluşan bu sıkışıklığı çözmek adına tam tersi insanları kademeli olarak işlerine göndermeliyiz ki herkez aynı anda uyanmasın herkez aynı anda bir yerlere gitmesin ki sıkışıklık yogunluk olmasın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

sistemin kölesi olmuşuz zaharey 

hocam düzensizlik kaos yaratır birde böyle bakmak lazım olaya 

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sorun tespiti güzel. fakat çözüm o değil. daha kalıcı ve daha doğru çözümler varken saatleri birbirine karıştırmak daha fazla karışıklığa yol açar.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Bir de eksik gün neden Şubatta.

Şubat ayının suçu ne?

Ya ilk ayda ya da son ayda olmalı değil miydi?

Varolan zaman sistemi tamamen göreceli...

Bilgi Güçtür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam sanırım çalışma kanunu ile ilgili bir olay. Benim yazılım ekibim olsa istediğiniz saatte gelin yada isteyen gündüz isteyen gece çalışsın diyebilirim.

Fakat adam işten çıkarken (ibnelik yapmak isterse) der ki geceleri fazla mesaiden anamı ağlattı onun için tazminat istiorum der. o zaman sıçış olur derdini anlatmak zor olur tahmin ediyorum.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 1876 Toplam Mesaj: 18