Duvarda Civili Kertenkele
-
acep kertenkelenin ömrü kaç senedirki, ömründen on sene çıkartırsak geriye ne kadar zamanı kalır :P
-
Doğada hiçbir canlı, deyim yerindeyse, ömrünün sonuna kadar yaşamaz. Yaşlanan bireyler ya avlanırlar ya da avlanamadıkları, dolayısıyla besin bulamadıkları için biraz erken ölürler. Ancak, esaret altında (hayvanat bahçeleri gibi) devamlı yiyecek verildiğinden yaşama süreleri daha uzun olur. Ayrıca, yaşam süresi türün fiziksel yapısıyla ilgili. İri türler daha uzun yaşarlar. Kurtlar 14-16 yıl kadar, boz ayı 25 yıl kadar, kutup ayısı 47 yıl, kertenkeleler türlerine göre değişir. Küçük kertenkeleler 1 yıl, orta büyüklüktekiler 10 yıl, büyüklerse (komodo ejderi gibi) 50 yıl kadar yaşayabilir.
biltek.tubitak.gov.tr -
anlatilmak istenen guzel fakat kerkentele yanlis ozne, yari surungen bu hayvanlar kuyruklarini birakabildikleri gibi bacaklarindanda ayrilabilirler.
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------
buyrun:
http://www.dailymotion.com/video/x1hgj5_shera-ad_ads
-----------------------------böyle akılcı reklamlar neden bizim ülkede olmaz anlamam...
-
hahah şimdide japon mimar mı oldu :) aynı olay kaç kişinin başından geçiyor anlamadımki.
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------anlatilmak istenen guzel fakat kerkentele yanlis ozne, yari surungen bu hayvanlar kuyruklarini birakabildikleri gibi bacaklarindanda ayrilabilirler.
Kaynak? -
Her şey sevgide bitiyo :) bu parçadan ben öyle anladım en azından =)
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
peygamber böceği mi neydi dişisi sexten sonra erkeği öldürüyo direk kafasını kopartıyo :D bazı abazan türleri çekirge atıyomuş önüne dişi çekirgeyi yerken dişiyi götürüyomuş :D şimdi bu gereksiz bilgiyi niye paylaştım anlamadım :D
-----------------------------Hocam emin misin çekirge olduğuna? Ben bi örümcek türü diye biliyorum, hatta adı da KaraDul du yannış hatırlamıosam :D
-
ZoktriP bunu yazdı:
DaSpOnGe bunu yazdı:
peygamber böceği mi neydi dişisi sexten sonra erkeği öldürüyo direk kafasını kopartıyo :D bazı abazan türleri çekirge atıyomuş önüne dişi çekirgeyi yerken dişiyi götürüyomuş :D şimdi bu gereksiz bilgiyi niye paylaştım anlamadım :D
-----------------------------Hocam emin misin çekirge olduğuna? Ben bi örümcek türü diye biliyorum, hatta adı da KaraDul du yannış hatırlamıosam :D
-----------------------------peygambr devesi o dediğiniz.
-
hojucuk bunu yazdı:
anlatilmak istenen guzel fakat kerkentele yanlis ozne, yari surungen bu hayvanlar kuyruklarini birakabildikleri gibi bacaklarindanda ayrilabilirler.
-----------------------------saçmalama tamam rejenerasyon war eywallah da bu kadar olmaz :)