Düz Duvara Tırmanan Robot Yapmışlar
-
süper lan :D ama sesi çözseler devrim olur :D
-
pili nerde bunun
6 tane motor var ortadaki şet 5 dk dayanmaz gibi
samaccc tarafından 05/Oca/16 00:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben düz duvara tırmanan adam tanıyorum:)
İş ciddiye binince bu işler zor. Sadece işe yarayacak bir mekanizmayı kafanızda oluşturmuş olmanız yetmiyor, prototipte fizik kuralları işin içine giriyor.
-
Mantık basit ama 7 milyar beyinde 3-5 hayret verici
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Mantık basit ama 7 milyar beyinde 3-5 hayret verici
Bakma hocam ben zamanımı ve beynimi çok boş beleş şeylere ayırıyorıum yokaa bende yaparım :D
Şaka bi yana, bence bu gösterilen prototip ler gerçekte yaptıklarının onda biridir, ya da bana öyle geliyor.
-
çok çok hafif yapmışlar bilinçlirobotu, muazzam bi tasarım var lan burda küçümseyen gitsin çukur misket oynasın
LaNCeLoT tarafından 05/Oca/16 04:18 tarihinde düzenlenmiştir -
GodKlaus bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Selamlar,
Haberlerde gördüm paylaşayım dedim, belki bazı arkadaşlara fikir verir (çizgi izleyen robot-sumo robottan öteye bir şeyler hayal etmek güzel)
Aslında mantık çok basit ama acayip zekice.. Projeyi ETH Zürich (einstein in da okuduğu bir yer) ile Disney Research (muhtemelen maddi destek) birlikte yapmış
maddi destek derken ? bu tarz projelerin yapılması ve hayata geçirilmesi için çok büyük meblalarda bi para mı olması gerekiyo ki ?
Böyle bi roboto ben yapsam 1 tane devre , 1 tane program ,3 5 motor pervane çubuk yapıştırıcı xD
hadi olsun 300 lira :D
not : Bilmediğimden soruyorum. Benim gözümde robotun maliyeti 300 lirayı geçmiyor xD
hocam bu soylediğin fiyat ortlama bir pil fiyati sadece. bu cihaza bakacak olursak ortalama malıyetı hic deneme yanılma yapmadan direk ürün cikacak gibi calısılsa sadece motorlar dediğin fiyat cıkar. pilde okadar. gövde muhtemel 3d printer vs gibi bir seyden yapılma bunuda cizecek. suan bunu gordukten sonra aynisini 2 ay da yapabılırsın ama fikrin gelisimi 1 yil surmustur. bu surecte denem yanılmaları dene yanıl esnasında bozulan veya artıga cıkan malzemelerı calisanlarin maasini vs koydugun zaman bu aletin maliyeti yukselir de yukselir. simdi gozume carpti unbalanced hocam ordaki maasa gore ornek varmis ama turkiyede olsa maas 4000 civari heralde bir ogretim gorevlisinin. buna gore 2 kisi 1 yilda yapsa 2*12*4000 sadece eleman gideri mevcut.
-
"Burda yapılmışı var" - Cem Yılmaz :)
https://www.youtube.com/watch?v=4CCJ3cbmvSk
NoktaliVirgul tarafından 05/Oca/16 08:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Onumuzdeki 10 20 yilda bu robot teknolojisi cok gelisicek kanimca... insan gibi harwket eden ve insan gibi dusunebilen yapay zeka robotlar hayatimiza girecek. Sonrasi icin korkutucu seyler geliyor insanin aklina.
DeepInside tarafından 05/Oca/16 12:47 tarihinde düzenlenmiştir -
DeepInside bunu yazdı
Onumuzdeki 10 20 yilda bu robot teknolojisi cok gelisicek kanimca... insan gibi harwket eden ve insan gibi dusunebilen yapay zeka robotlar hayatimiza girecek. Sonrasi icin korkutucu seyler geliyor insanin aklina.
İzlerken içimden bunlar sonumuz olacak özellikle tekmelerle devrilmeyince :)