folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Düz Duvara Tırmanan Robot Yapmışlar

Düz Duvara Tırmanan Robot Yapmışlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

süper lan :D ama sesi çözseler devrim olur :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

pili nerde bunun 

6 tane motor var ortadaki şet 5 dk dayanmaz gibi

samaccc tarafından 05/Oca/16 00:03 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Ben düz duvara tırmanan adam tanıyorum:)

İş ciddiye binince bu işler zor. Sadece işe yarayacak bir mekanizmayı kafanızda oluşturmuş olmanız yetmiyor, prototipte fizik kuralları işin içine giriyor. 

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Mantık basit ama 7 milyar beyinde 3-5 hayret verici 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı

Mantık basit ama 7 milyar beyinde 3-5 hayret verici 

Bakma hocam ben zamanımı ve beynimi çok boş beleş şeylere ayırıyorıum yokaa bende yaparım :D

Şaka bi yana, bence bu gösterilen prototip ler gerçekte yaptıklarının onda biridir, ya da bana öyle geliyor. 

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

çok çok hafif yapmışlar bilinçlirobotu, muazzam bi tasarım var lan burda küçümseyen gitsin çukur misket oynasın

LaNCeLoT tarafından 05/Oca/16 04:18 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    GodKlaus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Selamlar,

Haberlerde gördüm paylaşayım dedim, belki bazı arkadaşlara fikir verir (çizgi izleyen robot-sumo robottan öteye bir şeyler hayal etmek güzel)

Aslında mantık çok basit ama acayip zekice.. Projeyi ETH Zürich (einstein in da okuduğu bir yer)  ile Disney Research (muhtemelen maddi destek) birlikte yapmış

maddi destek derken ?  bu tarz projelerin yapılması ve hayata geçirilmesi için çok büyük meblalarda bi para mı olması gerekiyo ki ? 

Böyle bi roboto ben yapsam 1 tane devre , 1 tane program ,3 5 motor pervane çubuk yapıştırıcı xD

hadi olsun 300 lira :D

not : Bilmediğimden soruyorum. Benim gözümde robotun maliyeti 300 lirayı geçmiyor xD

hocam bu soylediğin fiyat ortlama bir pil fiyati sadece. bu cihaza bakacak olursak ortalama malıyetı hic deneme yanılma yapmadan direk ürün cikacak gibi calısılsa sadece motorlar dediğin fiyat cıkar. pilde okadar. gövde muhtemel 3d printer vs gibi bir seyden yapılma bunuda cizecek. suan bunu gordukten sonra aynisini 2 ay da yapabılırsın ama fikrin gelisimi 1 yil surmustur. bu surecte denem yanılmaları dene yanıl esnasında bozulan veya artıga cıkan malzemelerı calisanlarin maasini vs koydugun zaman bu aletin maliyeti yukselir de yukselir. simdi gozume carpti unbalanced hocam ordaki maasa gore ornek varmis ama turkiyede olsa maas 4000 civari heralde bir ogretim gorevlisinin. buna gore 2 kisi 1 yilda yapsa 2*12*4000 sadece eleman gideri mevcut. 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

"Burda yapılmışı var" - Cem Yılmaz :)

https://www.youtube.com/watch?v=4CCJ3cbmvSk

NoktaliVirgul tarafından 05/Oca/16 08:29 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

Onumuzdeki 10 20 yilda bu robot teknolojisi cok gelisicek kanimca... insan gibi harwket eden ve insan gibi dusunebilen yapay zeka robotlar hayatimiza girecek. Sonrasi icin korkutucu seyler geliyor insanin aklina.

DeepInside tarafından 05/Oca/16 12:47 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek
    DeepInside bunu yazdı

Onumuzdeki 10 20 yilda bu robot teknolojisi cok gelisicek kanimca... insan gibi harwket eden ve insan gibi dusunebilen yapay zeka robotlar hayatimiza girecek. Sonrasi icin korkutucu seyler geliyor insanin aklina.

İzlerken içimden bunlar sonumuz olacak özellikle tekmelerle devrilmeyince :) 

Toplam Hit: 2449 Toplam Mesaj: 21
düz duvara tırmanan robot