Dziel Turbo Araçlarda Chip Tuning Nedir? Önerirmisiniz?
-
yakıt olayını da buraya belirtirsen çok iyi olur. tork olayına gelince de hızın da artması lazım bence hem tork hem beygir madem yükseliyosa.
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------bugün chip tuning yapıldı. hızda değişiklik olmadı ancak tork ta gözle görülür bir değişim var. Serviste bunu yapan kişi bu işin ehli olmuş . sıfır berlingo ile 4. vitese düştüğüm yokuşu 5. vitesle diğer arabalara nal toplatınca anladım. motor sesinde bir değişme yok .
-----------------------------Hayırlı olsun, yakında yakıt tüketimim arttı demezsen iyidir :)
Sürüş tarzını chip tuning öncesi moda geri al ki verdiğin parayı çıkar ;)
-
mekanik olarak karbüratör jetlerini açmak yerine enjeksiyonlu otomobillerde bunlar chip üzerinden yapılıyor.
komple sensorle donatılmış bir motor ve buna göre işlem yapan bir chip.
sen pedalın yüzde 10luk kısmında su kadar yakıt su kadar havayı yanma odasına su basınc ile gönderiyorsan.
chip sonrasında yine aynı yüzde 10lık kısımda daha yüksek sıkıştırma oranı benzin/hava karışımı gönderilir.
haritada düzgün hazırlanmışsa tork beygir olarak geri döner.
-
hoca boşver chipi filan tam net bir bilgim yok ama git bi hava filtresi tak birde üstüne oluyorsa çek xforce varex egzos daha ne isterki insan ya (:
bu arada chip işi baya sakat diye biliyorum sanayici bir arkadaş sölemişti , araba zaten cok yakıyor takıldığında haliyle ; birde işin erbabı bırısı tarafından yapılmazsa üstüne ömrünü kısaltıyo motorun gibi bişiler sölemişti ..edit: madem taktın şu benzin oranında değişim filan varmı bilgilendirirsen seviniriz hoca
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------hoca boşver chipi filan tam net bir bilgim yok ama git bi hava filtresi tak birde üstüne oluyorsa çek xforce varex egzos daha ne isterki insan ya (:
bu arada chip işi baya sakat diye biliyorum sanayici bir arkadaş sölemişti , araba zaten cok yakıyor takıldığında haliyle ; birde işin erbabı bırısı tarafından yapılmazsa üstüne ömrünü kısaltıyo motorun gibi bişiler sölemişti ..edit: madem taktın şu benzin oranında değişim filan varmı bilgilendirirsen seviniriz hoca
-----------------------------
berlingoda 1.6 hdı motor var. bu motor , ford focus ,citroen c4 ile de aynı. gaza dokununca turboda çok tatlı hafif bir ıslığa benzer ses vardı. şimdi gaz verince biraz daha o ses artmış gibi sanki. opel astraya yokuşta nal toplattım :) yakıtı somut bir şekilde test edince tekrar yazarım . ama servis bunu herkesin yaptırdığını ve memnun olduğunu söyleyince yaptırdım. 300 tl verdim . turbosu olan ve enjeksiyon sistemi olan tüm araçlarda oluyormuş. bana dedikleri ivme kazanırken öncekine fazla yakar ama düz yolda aksine düşer dediler. -
2012 tdci ford fiesta ya 10.000 km den sonra chip tuning uygulatsam yakıt tüketiminde düşüş olurmu acaba ? şuan araç 800km de ve dizel motora göre şuan biraz fazla tüketiyor . motor açılınca normale iner dediler . motor tam anlamıyla 10.000 bide kendine gelse ve chip tuning uygulatsam tüketim daha da düşücekse oh ne ala :D
-
PsychoDawn bunu yazdı:
-----------------------------2012 tdci ford fiesta ya 10.000 km den sonra chip tuning uygulatsam yakıt tüketiminde düşüş olurmu acaba ? şuan araç 800km de ve dizel motora göre şuan biraz fazla tüketiyor . motor açılınca normale iner dediler . motor tam anlamıyla 10.000 bide kendine gelse ve chip tuning uygulatsam tüketim daha da düşücekse oh ne ala :D
-----------------------------
performans canavarı olacağı kesinde ehil kişilere yaptır . hatta servisine sor bence. ben serviste yaptırdım. garanti olayını etkilemiyormuş. 1.3 multijet motorlardan 95 bg elde ediliyorsa böyle birşey. -
bu olay sanki bana aldatmaca gibi geldi.Aslında aldatmaca sayılmaz ama dediğine bakılırsa sanki turbonun çalışma devrini oynamış gibi görünüyor.
Bizim dobloda turbo 2500 devri geçince falan açıyo(hıza ve vitese göre değişiyo aslında doblo tork 200nm),arkadaşta da caddy var o ise kedide çok düşük devirde bile turbo açtığını söylüyo ama vw kedilerde de çok fazla turbo arızası şikayeti var ve turbosu çok pahalı,kedilerin torku da sanırım turbo sayesinde olsa gerek 240nm.
bana bu iş turbo devri ile ilgili gibi geldi, bi ara arabayı kullandığında turbonun hangi devirde devreye girdiğine dikkat edip buraya yazar mısın,akıl yürütelim azıcık...
Yalnız unutma turbonun çalışması demek mazotun a.koymak demek
-
evet arkadaşlar ; 92 bg iken 100 tl ye 350 km yapıyordu
110 bg olduktan sonra 420 km ye çıktı
ama burada şunu gözardı etmemek gerekiyor . ilk olarak 0 km den 300 km ye kadar kullandım. motor rodajı tamamlandıkça daha az yakıyorda deniyor şu an 2700 km de .