folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder E-Kitapları(PDF) Kitap Olarak Basmak

E-Kitapları(PDF) Kitap Olarak Basmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam iyi diyorsun da o adamlar a4 e çıkartıyor.. booklet olarak yapılsa a4 e o zaman da küçük olacak (cilt payı var bir de..) a4 büyüklüğünde kitap

istemiyorum. kitaplarda kullanılan kağıdın ismi ne acaba, onu biz götürsek çıkarırlar mı? o da bir yol gibi görünüyor :)

Aslında baskı yapılan kağıt A3'ten de büyük. Kağıdın her yüzüne 8 sayfa olmak üzere arkalı önlü basılıyor, cilt payı bırakılacak şekilde kesiliyor. Matbaacı için ne kağıdın ne de kitabın boyutu önemli.

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yanlış anlamışım.

angelofhope tarafından 30/Mar/13 21:45 tarihinde düzenlenmiştir

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

hocam iyi diyorsun da o adamlar a4 e çıkartıyor.. booklet olarak yapılsa a4 e o zaman da küçük olacak (cilt payı var bir de..) a4 büyüklüğünde kitap

istemiyorum. kitaplarda kullanılan kağıdın ismi ne acaba, onu biz götürsek çıkarırlar mı? o da bir yol gibi görünüyor :)

Aslında baskı yapılan kağıt A3'ten de büyük. Kağıdın her yüzüne 8 sayfa olmak üzere arkalı önlü basılıyor, cilt payı bırakılacak şekilde kesiliyor. Matbaacı için ne kağıdın ne de kitabın boyutu önemli.

tamam da hocam matbaacı bir tane kitap çıkartır mı? çıkartsa bile çok fazla para istemez mi? benim bildiğim toptan bir baskı alınacaksa o zaman

ucuza gelir matbaa, tek baskı için çok daha pahalı olur?

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    otoritec
    otoritec's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Grafikerim ve bir matbaada çalışıyorum... tavsiyem şudur herhangi bir dijital copy merkezine gidiyorsunuz ve aynen bu topikte yazdıklarınızı söylüyorsunuz ve size sayfa sayısına göre ücretini belirleyip işinizi hallediyorsunuz... hiç bir matbaa tek bir kitap yapmaz yaparsa da müthiş bir rakam ortaya çıkar... kitap kağıdı da normal şartlarda dijital copy merkezlerinde bulunması gerekir eğer yok ise herhangi bir kağıtçı yada matbaadan 60-70 tabaka 35x50cm ebadında ENZO yada HOLMEN denilen 60 yada 70gr lık kitap kağıdı demin edebilirsiniz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    otoritec bunu yazdı

Grafikerim ve bir matbaada çalışıyorum... tavsiyem şudur herhangi bir dijital copy merkezine gidiyorsunuz ve aynen bu topikte yazdıklarınızı söylüyorsunuz ve size sayfa sayısına göre ücretini belirleyip işinizi hallediyorsunuz... hiç bir matbaa tek bir kitap yapmaz yaparsa da müthiş bir rakam ortaya çıkar... kitap kağıdı da normal şartlarda dijital copy merkezlerinde bulunması gerekir eğer yok ise herhangi bir kağıtçı yada matbaadan 60-70 tabaka 35x50cm ebadında ENZO yada HOLMEN denilen 60 yada 70gr lık kitap kağıdı demin edebilirsiniz.

hımmm anladım hocam sağol, peki nasıl basılıyor, bir sayfaya iki şekilde mi ? şu booklet olayı gibi 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    otoritec
    otoritec's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

istediğiniz şekilde basılabilir bu birazda dijital copy merkezinin makinesinin ebadına bağlı az önceki mesajımda size söylediğim 35x50cm ebadına (A4 istemiyordunuz hatırladığım kadarı ile) klasik kitap ebadı 13x19cm ebadında yani bir 35x50den önlü arkalı 8 sayfa çıkarabilirler... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

anladım hocam, çok sağol verdiğin bilgiler için. kafamda şekillendi bi çok şey.. onlarda kağıt yoksa artık kendi kağıdımı kendim götüreceğim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

Bende bu işi hep merak etmişimdir  ama kartuş bitmiyormu arkadaşlar bu iş için bitmeyen kartuş diye birşey satıyorlar dandik pelikan mürekkep koyup bassak randumanlı olurmu ?

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 5740 Toplam Mesaj: 19