E-Mail Marketing (Pazarlama) Hakkinda Fikir Ve Gorusleriniz
-
Arkadaslar Email marketing hakkinda fikir gorus makale nasil kurulur nasil yapilir hakkinda bilginiz varmidir? Konu ciddidir 3 tane e ticaret sitemiz var sitelerimiz icin bunu aktiflestirmek istiyoruz.
-
Email ile pazarlama bence şu şekilde olmalı:
Konuya ve ürün detaylarına hakim satış personeli, hedef müşterileri belirleyip bizzat kişiye hitaben elle mesaj yazmalı. Bayan müşteriye peniz uzatma reklamı gitmesin gibisinden.
Parayla aldığınız yada bedava bulduğunuz email listelerine toplu mail atmak kendinize küfrettirmeye yarar. Hakaretler işitirsiniz belki de işitmezsiniz. e ticaret sitenize kayıt olmuş müşteirye toplu mail göndermek büyük saygısızlıktır. Listeye kendiisteğiyle eklenmiş olsa da mail göndermeyin. bir süre sonra unutabilir küplere biner, söver sayar.
Çok sayıda eski moda pazarlamacı toplu mail göndererek bu gelenlerin osuruıktan bir mesaj olduğunu okunmadan silineceğini alıcıların kafasına vura vura öğretmektedir.
Toplu mail apartman kapısına tomarla bırakılan market reklamlarına benzer topluca çöpe gider. Gitmese de günün birinde topsuz mesaj atacak olursunuz içinde firmanızın ismi geçtiği için filtreye takılır adam okumaz.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 16:13'da Mehmet75 tarafından düzenlendi.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 16:15'da Mehmet75 tarafından düzenlendi. -
Hic Bu Sekilde dusunmemistik. Bu isi yapma kisminda zaten maillerin en altinda her daim yazar bu mailleri almak istemiyorsaniz tiklayin ve listeden cikiar gibiisinden kolaylik sunulur ve cikarilir. Ayrica markafoni marcapon trendyol sanalpazar sahibinden com gittigidiyor vb daha sayabilecegim bunlar surekli biizm takip ettiklerimiz siteler oldguindan yazdim hepsi e-mail marketing yapiyor cunku sifir maliyetli reklam.
-
Hocam kendime bir toplu mail atan zımbırtı yaptım, threadli falan catir catir gonderior. Ozellestirme, resimleri maile gömme, merhaba [isim] şeklinde değişken tanımlama fln var.
Mailin sonuna da unsubscribe linki koyyor tiklandiginda da birdaha gonderilmemesi gerekenler listesine giriyor. (bu onemli yoksa blackliste düsersin)
fakat adsl IPsinden çıkan çoğu mesaj junka düştüğü için amerikada server üzerinden atmak mantıklı.
-
scarletbeard bunu yazdı:
-----------------------------Hic Bu Sekilde dusunmemistik. Bu isi yapma kisminda zaten maillerin en altinda her daim yazar bu mailleri almak istemiyorsaniz tiklayin ve listeden cikiar gibiisinden kolaylik sunulur ve cikarilir. Ayrica markafoni marcapon trendyol sanalpazar sahibinden com gittigidiyor vb daha sayabilecegim bunlar surekli biizm takip ettiklerimiz siteler oldguindan yazdim hepsi e-mail marketing yapiyor cunku sifir maliyetli reklam.
-----------------------------
Maliyet sıfır fakat bu reklamın ne kadar işe yaradığı, kaç paralık satışa yol açtığı, email alanların % kaçının halen müşteri olduğuna dair bir bilginiz var mı?
Bahsettiğiniz sitelewrin neredeyse hepsinden bu skindirik mailleri aldım. bir çoğuna zaten uyduruk maille üye oldum mail gelse de okumuyorum.
unsubscribe linkini ne yapsın adam. sövmeye devam ediyor. işi gücü yok gelen 50 mailin hepsini unsubscribe et.
zaten mail gönderenler kendini akıllı zannettiğinden unsubscribe olsan da seni başka listeye eklemiş oluyor. kayıtsız şartsız mail alacaksın demekoluyor. hatta
unsubscribe tıklandığı için "vay be gerçek mail miş, bir insan tarafından okunu yormuş" diye kanaat getirip başka listeleri güncelliyor.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam kendime bir toplu mail atan zımbırtı yaptım, threadli falan catir catir gonderior. Ozellestirme, resimleri maile gömme, merhaba [isim] şeklinde değişken tanımlama fln var.
Mailin sonuna da unsubscribe linki koyyor tiklandiginda da birdaha gonderilmemesi gerekenler listesine giriyor. (bu onemli yoksa blackliste düsersin)
fakat adsl IPsinden çıkan çoğu mesaj junka düştüğü için amerikada server üzerinden atmak mantıklı.
-----------------------------O zımbırtı masa üstü yazılımı :) yoksa web tabanlımı ?
ADSL den çıkan gerçekten öyle direk junk gidiyor. Uğraş babam uğraş.Header ı nasıl yolluyorsun birde bizimle paylaşırsan süper olur tabi sakıncası yoksa.
Bu arada, Email marketig sandığından çok daha zor bir şey,
Kelimelerin filitrelenir, ip filitrelenir. Bir çok şey filitreye girer.
Mail server kiralasan adam akıllı 6 7 milyar gider biz öle veriyorduk hoş o server da ne varsa hepsi inbox gidiyordu
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 17:47'da SnipeTR tarafından düzenlendi. -
E-mail marketing doğru yöntemlerle yapıldığında hedef kitleye doğrudan ulaşabilen en etkili pazarlama aracıdır.
Tasarım veya kodlama açısından blog yazımı inceleyebilirsin http://mehmetbat.com/blog/e-mailing-nedir-nasil-gelistirilir/ zira çalıştığım interaktif ajansda her daim tasarım ve kodlamasını yapmaktayız o aşamada bir sıkıntı olursa yardımcı olmaya çalışırım. Gönderim için kendiniz bireysel de yapabileceğiniz gibi bu işi profesyonel yapan firmalardan destek almanızı tavsiye ederim. http://www.euromsg.com/ bu işi yapan sağlam firmalardan iş yapmasan bile sitesindeki makeleleri incelemelisiniz.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 18:22'da TxT tarafından düzenlendi. -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam kendime bir toplu mail atan zımbırtı yaptım, threadli falan catir catir gonderior. Ozellestirme, resimleri maile gömme, merhaba [isim] şeklinde değişken tanımlama fln var.
-----------------------------public olarak yayınlayacak mısınız ?
bide ben mail server aldım snipretrnin dedigi gibi ortalama günde 90k mail gönderim hızıyla 4 gün sonra junka düştüm
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 19:05'da Allura tarafından düzenlendi. -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Şeyh bu programı yayınlamayı düşünüyormusun yıllar oldu elinden çıkan bir programı kullanmayalı
-
yıllar oldu elinden çıkan bir programı kullanmayalı
---
oooo cok sert oldu bu
-
Mail marketing sistemleri bazı firmalar tarafından etkin kullanılıyor. Peki bu firmaların ortak özellikleri nedir? Öncelikle saygın firmalar, ikincisi sürekli kampanya üretiyorlar, ürün satıyorlar ve iade garantisi sağlıyorlar, belki de en önemli unsuru şu: herkesin işine yarayacak bir ürünü veya hizmeti pazarlıyorlar. mail marketing ile çim biçme makinası reklamı verirsen paranı boşuna harcamış olacaksın ama aynı mailleri Tüy dökücü, Kredi kartı dolandırıcılığına karşı bilgilendirme gibi gibi konularda bilinen bir markaysan tamam ama diğer türlü mail marketing sisteminden pozitif bir fayda beklemek hayalcilik olur.
Saygılar