E Okuyucu Kullanan Var Mı?
-
Almayı düşünmekle birlikte çok kararsız kaldım kararsız kaldığım nokta almışken renkli mi alayım boyutu 6 inc yeterli olur mu bilemedim
birde kobo alacağım diye düşünüyorum ama internetteki incelemeler çok yavaş olduğundan bahsediyorlar daha önce hiç lkullanmadığım için fikir sahibide değilim buraya sorayım dedim
-
patates bunu yazdı
Almayı düşünmekle birlikte çok kararsız kaldım kararsız kaldığım nokta almışken renkli mi alayım boyutu 6 inc yeterli olur mu bilemedim
birde kobo alacağım diye düşünüyorum ama internetteki incelemeler çok yavaş olduğundan bahsediyorlar daha önce hiç lkullanmadığım için fikir sahibide değilim buraya sorayım dedim
neden alacaksın hocam. çok okuyor musun? okumaya alışırım belki diye mi?
ben ikinci sebeple alayım diyorum. sonra sanki köşeye sallarım bi daha dokunmam gibi geliyor.
-
PathfindeR00 bunu yazdıpatates bunu yazdı
ben ikinci sebeple alayım diyorum. sonra sanki köşeye sallarım bi daha dokunmam gibi geliyor.
okurum ama işte zorla okurum açıkçası bende reddit de bir kullanıcının bunun sayesinde okuma alışkanlığı geliştirdiği için olabilir diye düşündüm. aynı kaygı bende de var:) inş köşeye atmam. ama okumak isteğimde yatakta okuyorum ışık yetersiz oluyor hem iştede tüm gün pc gözler yoruluyor bu sebebler ile almayı düşünüyorum
-
içine kendin istediğin kadar pdf atabildiğin bi book alda.
-
patates bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıpatates bunu yazdı
okurum ama işte zorla okurum açıkçası bende reddit de bir kullanıcının bunun sayesinde okuma alışkanlığı geliştirdiği için olabilir diye düşündüm. aynı kaygı bende de var:) inş köşeye atmam. ama okumak isteğimde yatakta okuyorum ışık yetersiz oluyor hem iştede tüm gün pc gözler yoruluyor bu sebebler ile almayı düşünüyorum
biraz sende bitiyor hocam. ben mesela okumayı bir yerlere sıkıştırabilen biri değilim, dolayısıyla zaman ayırmam gerekiyor. kitap okuyucum da var, ama basılı kitap kadar işime yaramıyor açıkçası.
-
Kindle aldım 2 sene önce.
İlk zamanlar bir iştahla sürekli kitap okuyordum, sonraları üşenmeye başladım.
Son 3 aydır da düğmesine basmışlığım yok.
Pişmanmısın dersen, kesinlikle pişman değilim hocam.
Bir kitabı beğeniyorum, direkt olarak parasını ödeyip okumaya başlıyorum.
Yok kargoydu, yok bilmemneydi hiç öyle bir derdim yok uzun zamandır.
Google e-kitap olayı da çok gelişti, hemen hemen bütün kitapların elektronik versiyonunu bulabiliyorum.
Şarjı desen, yoğun kullanımda bile en az 1 ay gider.
-
6 yıl kadar kullandım bir kısmı çalışırken bir kısmı üniversite okurken.
otobüs ile seyahat ediyordum istediğim kadar büyütüp okuyordum. haftada 2 kitap rahat bitiriyordum.
sonrasında seslikitaba geçtim. artık seyahatlerde araç kullanıyorum okuyamıyorum dolayısıyla, evde de pc başındayım. çalışırken arkadan çalıyorum bazen.
storytel aldığımdam beri kafa rahat. tek eksiği hep istediğim kitabı bulamıyorum bazen aynı kategorideki başka bir kitapla yetiniyorum. game of thrones serisinin tamamının kitabını da okudum. hep diziden öndeydim kimse spoiler veremiyordu mesela :)
eğer okumayı seviyorsan nimet. göz yormayacak şekilde siyah beyaz kullan. çünkü birebir kitap okuma hissiyatı var göz yormuyor.
yavaş dediklerine bakma birisi sayfa değiştirince 1 sn de değiştirir diğeri 1,5 sn değiştirir epub veya pdfin içeriğine göre değişir.
eğer okumak istediğin kitapların pdf yada epubu varsa al. ama her istediğin kitabı here formatta bulamıyorsun.
edit=> tam olarak şuydu benim okuyucu https://www.epey.com/e-kitap-okuyucu/reeder-2-pandigital.html çantada kalmış kırılmıştı tamir edecek kimse bulamadım sonra da çöpe attım.
manglerman tarafından 08/Eyl/26 07:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Kindle iyidir hocam, özellikle işe gidip gelirken çok hoş oluyor trende.
Telefonun küçücük ekranı gibi göz yormuyor, odak kitap olduğu için kafam kulak rahat ediyor. Çok yerde kapalmıyor. Temiz zımbırtı.
Nerde kaldım, nereye geldim, hangi kitpataydım vs derdi olmadığı için sürtünmeyi felaket azaltıyor.
-
kitap okuyucu al, bana sorarsan kindle al çünkü internette içerik çok fazla.
-
kobo aura kullaniyorum. 10 yili gecti, sayisiz kitap okudum tum kitaplari usb den yukledim.
cihazin hizi kitabin kalitesiyle alakali, hic bir e kitap seni ucurtmayacak. bak bende 10 yildan fazladir calisan kobo var. Duzenlemesi duzgun yapilmis ekitaplari col hizli aciyor ve sayfalar arasinda gezdiriyor.
ayni kitabin pdf den epub a donusturulmus (calibre yazilimi) versiyonunda ise duzenleme yapilmadigi icin kitap 3-5 saniye gecikmeli aciliyor, sayfalar arasinda gecislerde oyle rahatsiz edici bir bekleme olmuyor.
ben genelde internette duzenlenmis gozden gecirilmis epublari indirip okuyorum. eksinin meritokrasi toplulugunun cok guzel denetlenmis epub arsivi vardi. simdi onlar gibi guzel calisan bir topluluk olmadigi icin kitaplari bulamadigimda pdf halini epub a cevirip oyle okuyorum.
o kadar uzun zamandir kullandim ki degistirmeyi bugune kadar dusunmedim, hatta renklisine ihtiyac dahi dyymadim yada e-ink ozellikli baska bir cihaza da ihtiyac duymadim.
sanirim bendeki cihazda cizgi roman vs okunmuyor, sadece duz metin okunuyor. Cihazi alip ne gibi seyler okumak istediginle alakali bir durum. Kobo yu aldigimda fiyati oldukca yuksekti ama cihaz harcattigi paranin kat ve kat hakkini verdi.
Bu tarz cihazlari alirken kendi ihtiyacina gore almani tavsiye ederim, bazi cihazlar sanirim pdf de okutuyor, emin degilim.
duzenleme; meritokrasi gibi bir bir topluluk varsa ya da gozden grcirilmis epub larin paylasildigi bir yer billiyorsaniz, benimle de paylasirsaniz sevinirim
blackhammer tarafından 08/Eyl/26 08:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Kobo clara colour şu 6 inç tn kullanıyorum.
E kitap işi küçük ekranlarda ebuptur. Büyük ekranlarda pdf te olur.
Pdf okumak biraz zahmetli. Epup harikadır yılan gibi kıvrılır.
Zurnanın dırt deliği de tam burası türkçe düzgün ebup bulmak zor malesef. Genelde pdf içerikler.
Peki bu pdfleri nasıl okuyacaksın?
Kobolora direk kırma dökme yapmadan koreader uygulaması yükleyerek pdfleri okumak kolaylaşıyor. Koreaderın ekrana sığdırma özelliği bazen içeriği saçma sapan hale getirebiliyor.Ben bu şekilde kullanıyorum. Pdf ekrana sığıp yazıları çok güçülmüyorsa direk ekrana sığdırtmadan okuyorum. Bu ekrana sığdırtma denilen şey pdf sayfayı yeniden render edip yazı boyutunu istediğin gibi ayarlıyorsun ama mükemmel çalışmıyor.
Kobo libra öneririm mutlaka çünkü yan tutup okuması kolay sayfa değişimi için düğmeleri var. Yan tutmak pdf kitapların için müthiş bir avantaj. Libra da google drive falan bağlanıp içerik alabiliyorsun bu iyi. Kendimde libra geçmeyi düşünüyorum. Clara da yok.
Ekran yansıma yapmasın kobo clara colour yapıyor.
Renkli alma bence manga falan okumuyorsan zaten çokta belli olmuyor.
Yavaş değil zaten bunlar mürrekkep ekra,ekranı boya bırak o yüzden ağır davaranabilir. Lcd gibi frekansı yani hızı yok.
Ben menmunum bayağı okuyorum hep yanımda. İnsanlara laf anlatmaktan kurtarıcı...
Birde şu kitabı okuyun çuk uzun ama ufkunuz açılır ve vay anasını deyip kafayı sağa sola vurursunuz.
Bu kitapta birde istediğiniz zaman herhangi bir yeri açıp okuyabilirsiniz
Fikirler tarihi -peter watson.
Ben üşengecim bu kadar yazabilmem bile mucize.daha yazacaklar vardı ama.
siberturq tarafından 08/Eyl/26 12:16 tarihinde düzenlenmiştir