E-Spordan Para Kazanmak Ve Oyunların Geleceği
-
evet müritler, saçma gelebilir ama ciddi bi konu bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum cidden ilerde böyle bi plan yapabilirim bide oyunların geleceği hakkında düşüncelerinizi alabilirim
-
hocam e- spor ?
-
mesela pro dota 2 oyuncusu artstylein bir röportajında söylediği gibi
e-sport is shit
aynı şeyi cs içinde söyleyebilirim zevk için yapabilirsin ama geçinmek için çok zor özellikle türkiyede çok zor
lol hakkında pek bilgim yok ama farklı oldugnu düşünmüyorum
-
MustyKTE bunu yazdı
hocam e- spor ?
Online oyun sporu -
KAAMOS bunu yazdı
mesela pro dota 2 oyuncusu artstylein bir röportajında söylediği gibi
e-sport is shit
aynı şeyi cs içinde söyleyebilirim zevk için yapabilirsin ama geçinmek için çok zor özellikle türkiyede çok zor
lol hakkında pek bilgim yok ama farklı oldugnu düşünmüyorum
Türkiye ciddileşiyo aslında federasyon dahi açıldı cs milli takımımız var falan bi oyuna yoğunlaşmak istiyorum aslında -
misal knight onlinede şu anda stabil çalışan bi koxp (hile) yaz
1 seneye çalışmana gerek yok emekli ol
20 TL den çok fazla sayıda satabilirsin
umarım konuyu yanlış anlamamışımdır
-
Ciddi anlamda iyi bir sektör. Türkiyede yeni yeni gelişmekte ve farkına varmaktadır. federasyon kurulumu için çalışmalar devam etmekte.türkiyedeki kitlenin farkında olan bir kaç oyun firması olayı ciddi anlamda desteklemekte ve tabiki esl türkiye kadrosuda aynı şekilde.Espor olayı türkiye için konuştuğumda her dal için başı çeken belli başlı takımlar mevcut alternatifleri yok .Ayrıca Espordan para kazanma olayı türkiye için sadece turnuvalardan elde ettigin gelirlerdir, bu sağlam takımlar ile ekstra olark sponsorluk anlaşmalarından vs. kazanmaktadırlar.
yurtdışında ise olaylar biraz daha gelişmiştir.öncelikle ciddi bir BİLİNÇLİ kitle vardır,onun haricinde ödül/turnuva olayı cok daha fazladır.Türkiyedekine ek olarak sağlam yerdeki oyuncuların geliri bulundukları takımdan maaş + stream gelirleridir.
stream nedir: oyuncuların oynadıkları oyunu canlı yayında internet üzerinden yayınlamasıdır.
stream yayınından saat başı ücret + streamde ki reklamlardan kazanmaktadırlar
örnegin: lol için konuşursam. bugun dünyanın en büyük oyuncularından clg takımının kaptanı hotshotgg veya sk takımının kaptanı ocelote saatte 50 $ civarı para kazanmaktadırlar.
türkiyenin buralara gelmesi için daha zaman gerekiyor yolun başındayız.fakat kendini kanıtlayabilirsen oynadığın oyunda iyiysen, yükselmen cok zor değil önce bireysel başarını bi şekilde kanıtlarsan daha sonra destek bulabilirsin. tavsiyem kendini garantilemek için sağlam bir meslek edinmek :)
-
E-sports dünyada inanılmaz hızla gelişmekte
10 yıl gibi süre içinde tüm dünyada en cok izlenen şeylerden biri olacağını tahmin ediyorum nesil gençleştikce ilgi artıyor
örneğin 10 yıl önce wcgnin dağıttıgı parayı şimdilerde kıcı kırık turnuvalarda dağıtıyorlar ilgi arttıkca sponsor artıyor doğal olarak parada artıyor
sanırım şu an dota2 ve lol gibi oyunlar en fazla parayı kazandırmakta
dota 2 internationlda 1.5 milyon dolar dağıttı lol de geçenlerde aynı meblayı dağıttı diye biliyorum
crytekinde bu olaya doğru kaydığını söylersek ilerde gayet önemli olacagını söyleyebiliriz
emme lakin şu an için esporlar bi sike yaramaz fakat başlıcaksan şimdi başlamanı tavsiye edebilirim
eyyorlamam bu kadar hadi hayırlı işler
-
her lol oynayan ergenin, "turnuvaya katılır büyük paralar kazanır hayatımı geçindiririm ben" dediği bir ülkede e-spor nasıl olabilir sence hocam.
sen düşün gerisini.
lol oynayan herkese demiyorum. bu ergenler benim sınıfımda ve c#, sql server gibi şeyleri öğreneceği vakitleri saçma salak oyunlara harcayan tipler. yazık yeni nesil oyunlar feysbuk arasında kayboluyor.
-
@fcn sağol zaten hedef var bu iş ek meslek olaraktan dedim bu iş için tecrübe çalışma gerek yolun daha başındayım mutlu olacağım bir meslek bu :D bide abi alternatifleri yok mudur aklıma şöyle bi proje geldi oyunlarla alakalı tv kanalı counter maçları lol dota vs maçları oyun tanıtımı incelemesi stream diyince fena olmaz aslında böyle bi kanalın olması :D
-
angelofhope bunu yazdı
her lol oynayan ergenin, "turnuvaya katılır büyük paralar kazanır hayatımı geçindiririm ben" dediği bir ülkede e-spor nasıl olabilir sence hocam.
sen düşün gerisini.
lol oynayan herkese demiyorum. bu ergenler benim sınıfımda ve c#, sql server gibi şeyleri öğreneceği vakitleri saçma salak oyunlara harcayan tipler. yazık yeni nesil oyunlar feysbuk arasında kayboluyor.
Gelişiyo hocam fcn haklı bunun farkındaydım bende ama illa oyuncu olmam gerekmiyo organizasyonlardanda para kazanılır bu sektörü düşünmem gerekir mi diye açtım konuyu