[Eğitim] Digitalocean + Masaüstü + VNC Kurulum
-
lazım olucak teşekkürler
-
xrdp benim daha cok isime yaradi. ikisi arasinda cok fark var aslinda hiz olarak vs. ama xrdp memory kullaniminda hem daha iyi hemde pc'de sanal seri port olusturup onu client ile paylastirabilme gibi extra ozellikleri mevcut oldugu icin daha farkli ozelliklere ihtiyac duyarsaniz xrdp'yi kullanirsiniz. upload download gibi seylerde vnc yeterli ki galba (emin degilim) consola ihtiyac duymadan digitaloceaninsitesindeki console giris bolumunden giris yapmayi denerseniz direk nvc server acilmasi gerekiyor
-
Bende mi bir sorun var anlamadım. Programı açıyorum. İP yazıyorum. Bağlanıyom. Siyah ekran okey. Login name root okey. Şifre istiyor. Yazdrımıyor hıaamına :D
Windows 8 kullanıyorum. Bilen birisi varsa tw id vereyim bi baksın hele :D
-
Ben bunu daha önce görmemişim niyeyse. Şöyle kalınca bir ÇİZİK atayım. Bu konu çok işlevli olacak şayet digitalocean 75$ lık kredi kodu kullandığım hesabımı açarsa :D
-
interfector bunu yazdı
Bende mi bir sorun var anlamadım. Programı açıyorum. İP yazıyorum. Bağlanıyom. Siyah ekran okey. Login name root okey. Şifre istiyor. Yazdrımıyor hıaamına :D
Windows 8 kullanıyorum. Bilen birisi varsa tw id vereyim bi baksın hele :D
Hocam o sorun değil bu linux şeylerinde hep öyle yazdığın şifre çıkmıyor zaten. Invisible :D
-
çok sağol hocam
biri torrent ya da her hangi bir program yüklemeyi gösterebilir mi o derece yeniyim :/
torrent için bunu denedim ama olmadı
sk@server:~$ wget http://download.utorrent.com/linux/utorrent-server-3.0-25053.tar.gz
sk@server:~$ sudo tar zxvf utorrent-server-3.0-25053.tar.gz -C /opt/
sk@server:~$ sudo chmod -R 777 /opt/utorrent-server-v3_0/
sk@server:~$ sudo ln -s /opt/utorrent-server-v3_0/utserver /usr/bin/utserver
sk@server:~$ sudo apt-get install libssl0.9.8:i386
sk@server:~$ utserver -settingspath /opt/utorrent-server-v3_0/
-
ilk mesajın sonuna makinaya reset atınca otomatik başlayan vncserver'ı nasıl yapacağımızı ekledim.
-
yukarı
-
İlk açtığımızda masaüstünde xfce ayarlarıyla ilgili bi pencere gelebilir. Use Default Config deyip geçiniz.
SeRDaR tarafından 16/Nis/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir
az önce kurdum o uyarı kaldı orada tıklanmıyor hiç bir yerine dokunamıyorum nedendir acaba ?
bu ekranda takılıp kaldı tıklanmıyor -
SeRDaR bunu yazdı
İlk açtığımızda masaüstünde xfce ayarlarıyla ilgili bi pencere gelebilir. Use Default Config deyip geçiniz.
az önce kurdum o uyarı kaldı orada tıklanmıyor hiç bir yerine dokunamıyorum nedendir acaba ?
bu ekranda takılıp kaldı tıklanmıyorhiçbir fikrim yok
klasik türk mantığıyle kapat aç yapalım belki toparlar
vncserver -kill :1 (:1 port numarası, port numarası girmediysen default 1'dir)