Eğitim Laiktir İfadesi Çıkarıldı..( Laik Değilmiyiz. )
-
işte sorunlar bunlar,bende yazmak isterim ama önce şuna değineyim. Kuranda fırat nehrinin altındaki altınlara dikkat çekiliyor.Ve Allah buyuruyor ki o altınlara dokunmayın,o altınları çıkaranlar helak olacaktır diye,yani o altınları çıkaranlara karşı bir eza verici şey var,ne olduğunu bilemem ama böyle yazıyor
İlk olarak sistemde eğitim sistemini değiştirmemiz gerek.Ezberci eğitim değil de bilimsel,nitel ve nicel gözlemlere dayanan bir sistem.Meslek seçimlerinde de kişinin yeteneklerine göre belirlenmesi,yani sınavın kaldırılması,3 saatte hayatımı belirlemelerine hakkı yoktur,ben 12 yıl lise okudum, o 3 senede yaptığım bir hata 1 yılıma mal olmaz.Bu sınava girenler eşit şartlarda girmiyorlar bu ayrı bir konu
Milli Eğitim Bakanı bir progama katılmıştı,yanlış hatırlamıyorsam biz bütçemizin %20 sini ayırıyoruz,fransada %20 sini ayırıyor diyordu.Ayrıca şunu da ekledi.Biz %20 sini ayırdığımızda X miktar oluyorsa,fransa da 10x oluyor. Çünkü adamların ekonomisi güçlü bizde de kaynak yok maalesef,o yüzden heryeri satmayla kaynak bulmaya çalışıyorlarmış :)
O kadar zenginliklerimiz var ki bunlara kullandırsalar o zaman görün nasıl kaynak yokmuş,bırakın şu avrupayı,biraz asyaya dönersek her yerden kalkınacağımız kesin...
-
'Bırakın şu avrupayı,asyaya dönersek her bakımdan kalkınacağımız kesin!'
Ertan var ya ben bu fikri orta sonda edebiyat dersinde söylediğimde hoca bana bıyık altından güldü-sınıftakiş angutlarda anlamamalarına rağmen hocadan yüz bulup benle akıllarınca dalga geçti....Şükür sen bu yaşta (sanırım 18) herşeyin farkına en ince detayına kadar varmışsın-bende 19 um ve 15 imde öyle dediğimde bana gülmüşlerdi :)
Şimdi ben onlara gülüyorum,bu tr muhabbetlerde ağzıma baktıkları için.... -
yaşım 21,ayrıca kaç yıldır da siyasi olayları takip ediyorum,akrabalarda solcu çok,kimi mlkpli kimi iplei kimi tkpl kimi sosyal demokrat....
-
ertan msn varmı usta?
-
eğitim laik değil demişler demişlersede saptırmA
-
????
-
pm attım
Toplam Hit: 2736 Toplam Mesaj: 28