folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Eğitimci Adaylarına Sesleniyorum...!

Eğitimci Adaylarına Sesleniyorum...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

buyuk bi universitede bilgisayar ogretmenligi bolumundeyim. ama bolum gozetmeksizin tr de egitimin 3 major problemi var.

1)ilkokulda surekli arastirma odevi vesaire veriliyor yoruma yonelik bir sistem izlenmis ama cocuk liseye geldiginde olay tamamen ezbere donuyo.cocuklar beyin minciklamasi geciriyo.

2)kolay diye bolum secen denyolar.ozellikle meslek lisesinde cok vardir.butun kasarlar tekstil bolumune toplanmisti mesela benim okudugum lisede.

3)alakasiz isteksiz ogretmenler.okudugum lisede 11. sinifta php anlatiyodu hoca.ben hocaya anlatiyodum hoca sinifa anlatiyodu.hocayi kimse suclayamaz adam elektronik hocasiydi(alakasiz ogretmen) bide salla basi al maasi yapan hocalar var.

ama suna eminimki ogrenmek isteyen adam her turlu ogrenir.mezun oldugum lisede oss de benden sonraki en yuksek puan benden 120 puan asagidaydi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

benim gördüğüm kadarıyla da çocuklara ödev veriyorlar ama bazen verilen ödevleri okurken ben bile anlamıyorum.. mesela küçük kardeşlerimize okul hayatında nasıl yardımcı olabiliriz. ? bunlar için neler yapabiliriz.. bu konuda tartışmaktan çok fikir üretelim diye açtım... çevremizde kardeşlerimize birazcık yararımız dokunsun.. yoksa onlara abilik yapmazsak onlarda gördükleri toplumun bir parçası olacak... tabiki kendini kurtaranlar olacak.. 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

en temel sorun bildiğin kadar değil, öğretebildiğin kadar öğretmensindir, bunu anlamıyorlar sürekli o sınavı bu sınavı sırf bilgi ölçmeyere yarayan şeyler ölçtükleri bilgi de kalıp bilgiler, belli bir sınır var sürekli öğretmenler onu öğrenmiş öğrencilere de onu öğretiyorlar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

en temel sorun bildiğin kadar değil, öğretebildiğin kadar öğretmensindir, bunu anlamıyorlar sürekli o sınavı bu sınavı sırf bilgi ölçmeyere yarayan şeyler ölçtükleri bilgi de kalıp bilgiler, belli bir sınır var sürekli öğretmenler onu öğrenmiş öğrencilere de onu öğretiyorlar.

-----------------------------

tabi orasıda doğru... öğretebilmekte ayrı bi hüner... ama şöyle bişeyde var insan hakim olduğu konuyu çok daha rahat anlatıyor.. acaba yetersiz mi kalıyor bazen bilgilerimiz ki öğretmeye çalışırken eksiklik oluyor ?

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Önemli olan öğrenmenin yaşının olmadığını bilmek. Mesela ilk okulda benle hoca antartika ve antarktikanın hangisinin doğru olduğunu tartışıyorduk. Hoca dedi yarın atlası al gel. Sonra ben haklı çıkmıştım. Hoca erkekti ve orta yaşlıydı ama kaprisli vs değildi. Öğrenmeye hevesliydi. Araştırmaya sevk ederdi. Karşındaki çocuk 7 yaşında diye onun fikirlerine önem vermemek olmaz. Bu her meslekte geçerli. Mesela doktorlar da hastalarını ciddiye almalı. Eğer bizim hocalar ciddiye alsalarmış belki de ülserin h.pylori'den dolayı olduğunu keşfedenler Türkler olacakmış. Bize bunu anlatıp dururlar.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

değişik yorumlar geliyor arkadaşlar çok güzel gidiyor.... fikirler çoğaldıkça bi rapor hazırlayıp sunulabilr... bunun gibi değişik konularda tartışma olmadan fikirleri uygulamaya geçirtebiliriz belki... 

Toplam Hit: 1831 Toplam Mesaj: 17