Ehliyet Alma Hakkının İptali
-
HoLYSeRo bunu yazdıSchwarz bunu yazdı
Kursdaki adam eğer sınavı geçtiysen ve kartını yenilemediysen stajyer ehliyet sanada vurur demişti ne derece doğru bilinmez.
bizim arkadaşın abisi emnıyettekı ehlıyetını almadıgı ıcın yada hıc kursdan cıkarmadıgı ıcın 1,5 yıl gıbı bır surede ıptal olmuştu.
alla alla emin misin hocam bundan? Bari en azından gidip sertifikayı alayım ben dursun evde bir köşede en iyisi
-
Easx bunu yazdı
Ehliyeti 3 4 sene önce aldım. Daha doğrusu hem yazılı hem direksiyon sınavını geçtim. Ondan sonra hiçbir işlem yapmadım.
Sürücü kursundan sertifika alınıyormuş sanırım. Geçen sene gidip sormuştum sağlık raporumu ve 20 liramı oyle bırsey aıdatı odersem sertifikamı alabılıyormusum ve bu sertifika ile 1 sene ehliyet kullanabiliyor muşum.
Yakınlarda 400 500 lira harcamayı dusunmuyorum acıkcası ehliyete ama bugun bır arkadas yenı yasa cıkınca senın ehlıyet ıptal olur dedı?
Varmı boyle bir durum? Ona göre kendimi ayarlayım yada en azından sertifika mı alayım bir köşede dursun ehliyeti çıkartana kadar
Hocam bende 2009 yılında almıştım ehliyeti yeni yasaya göre bu yılın 12 ayında sonmuş çıkartmazsan dosya iptal oluyor onun için kurbandan sonra çıkartacam bende.
-
Easx bunu yazdıHoLYSeRo bunu yazdıSchwarz bunu yazdı
Kursdaki adam eğer sınavı geçtiysen ve kartını yenilemediysen stajyer ehliyet sanada vurur demişti ne derece doğru bilinmez.
bizim arkadaşın abisi emnıyettekı ehlıyetını almadıgı ıcın yada hıc kursdan cıkarmadıgı ıcın 1,5 yıl gıbı bır surede ıptal olmuştu.
alla alla emin misin hocam bundan? Bari en azından gidip sertifikayı alayım ben dursun evde bir köşede en iyisi
iptal oldugundan eminim hocam yeniden kayıt yaptırcaktı hatta motor ve arabayı aynı anda almıştı fakat dosya kurstayken mı ıptal olmuştu emnıyetteyken mı bılmıyorum.
-
ben 2009 da ehliyet almaya hak kazandım, yıllardır ehliyeti almamıştım bıktım polisten kaçmaktan sonunda gittim 2 ay önce filan aldım ehliyetimi. yani ortalama 4 yıl sonra aldım ehliyetimi. sadece sağlık raporu ve sabıka kaydını yeniledim o kadar. ama devlete güven olmaz bu aralar sinekten yağ çıkartmaya çalışıyorlar en iyisi riske girme git ehliyetini al sonra bakarsın stajer ehliyeti verirler bilmem ne yaparlar boş yere uğraşırsın.
-
bizzat kendim 4 sene sonra aldım sağlık raporu sabıka kaydını yenilet öyle git bide fotoğraflar değişebilir ve yasal bi süresi de yok
-
Hocam eski sistem olsa alma 10 yıl bekle hiç bişey olmaz derdimde
Şu stajyer muhabbeti,sınav sisteminin değişmesi felan işleri bok etti
en sağlıklı bilgiyi kurstan alırsın sistem değişti çünkü
o sertifikayla 1 yıl araba sürülür muhabbetide yalan yok öyle bişey
-
Yeni düzenleme ile şubat 2013 den itibaren 1 yada 2 yıl içerisinde çıkarılmayan dosyalar yanıyor demişti bana kurs yetkilisi.
-
ComputerWolf bunu yazdı
2007 de kazandım sınavı, gittim kurstan sertifika falanda aldim ama ehliyeti gidip almadim henuz.
sinava girdikten 10 yil sora ehliyet alanlari taniyorum :) sadece saglik raporunu yeniliyorsun o kadar .
bende 2008 ekim gibi sınavı falan kazandm evrakları bile verdim polis merkezinden almaya anca 2009 şubatta gidebildim almaya ehliyeti
2008 de ödediğim evrak parası bilmem ne değiştiği için bide fark almışlardi benden böyle bi durumda olabilir.