Ehliyet Almak İçin 18 Yaş Sorunu
-
10 nisan 1993 doğumluyum 18 tam doldurmadan sürücü kursuna kayıt bile yapmıyorlar sınav mınav kayıt kuyut işleri tam 18 doldurduktan 1 gün sonra yapıla biliyormuş yani 11 nisan da , 1ay kadarda kurs falan dediler tummuzda sınav varmış sınav sonuçlarıda taa ekimde açıklanıyormuş mk. ne güzel bu yaz gezicektim !
Kursa gitmeden sınava giremiyormuyuz arkadaşlar 1 ay yüzünden kaç ay beklicem yoksa ? -
olurmu arkadaşlar.
18 i bitireceksin 19 dan gün alacaksın.
-
Sınavlara gırılemez.
Eski yonetmelıkte dahıl 18 yasını doldurmadan yanı 19dan gun almadan DEVLET HICBIR SEKILDE SENIN RESITLIGINI TANIMAZ. ASKERDEDE BOYLEDIR DEVLET DAIRELERINDEDE :)
benım bıldıgım bu hocam. :)
-
ben 18 i tam 10 nisan da dolduruyorum 19 dan gün almış oluyorum en yakın sınav 16-17 nisan falan sanırım bu sınava girebilirmiyim ben kursa gitmeden ?
-
PsychoDawn bunu yazdı:
-----------------------------
ben 18 i tam 10 nisan da dolduruyorum 19 dan gün almış oluyorum en yakın sınav 16-17 nisan falan sanırım bu sınava girebilirmiyim ben kursa gitmeden ?
-----------------------------kursa gitmeden sınava giremezsin, 18 i bitirmeden de giremezsin, bu kadar basit, 18 i bitir sınava gir
-
öyleyse 2 temmuz daki sınava girebiliyorum , 2 temmuzdaki sınava girip başarılı olursam ehliyeti ne zaman alırım ?
-
arkadaşım hiç heveslenme daha 2 sene var ben 92 doğumluyum . daha yeni aldım ehliyetimi. ve yaşımı dolduğumun ertesi günü yazıldım.ondan önce sınavlara falan da giremiyorsun. çoğu arkadaşım bu konuda çok heveslenip hayal kırıklığına uğradı :D.çok araştırdım bütün ehliyet kurslarına sordum. 18 yaşını doldurup 19dan gün aldığın zaman ehliyete yazılabiliyorsun ondan 1-2 ay sonrada ehliyeti alıyorsun.reşit olman içinde 18i doldurman gerekiyo girmen değil .
-
10 nisan dogum gununse 7 - 8 gun kala zaten kayıt olmaz.
2 ayda bır sınav oluyor. Sınava gırersın gırdıkten sonra dıreksıyonada gırersın yanı 3 4 ay ıcınde hersey hallolmus olur kaydolduktan sonra. Alırsın ehlıyetını
-
Otomobil Ehliyeti İçin 18 ini Tam Bitirmen Lazım. Yani 18 inden gün almış olman gerekmiyor. ve atıyorum 18 ini tam bitirdin şansa tamda 1-2 hafta sora sınav var o sınavada giremezsin.
bir soraki sınava girersin.
motor,trafik,ilk yardım sınavını verirsin sonuçlar yaklaşık 15-20 gün arasında açıklanıyor. onlardan geçtikten sorada hemen 2 hafta içerisinde kayıt olduğun kurs direksiyon sınavını yapıyor. direksiyonuda geçersen.
bulunduğun ilçedeki eminyete internet üzerinden randevu alıyorsun buda bir çok ilçeye göre değişiyor mesela benim bulunduğum semt eyüp ayüp şuanda 4 aya kadar full dolu düşün :|
herneyse randevu tarihi hakkında bişi diyemem randevuyu aldıktan sorada gidip evraklarını verip ehliyetini alıyorsun yani kısaca özetlersek ;
18 ini tam dolurman gerekiyor. Sınava girmen gerekiyor 15-20 gün içinde açıklanıyor sora bir 15 gün sorada direksiyon sınavı oluyor sora bir 20 gün sorayada randevu aldığını var sayarsak ehliyet süren
yaklaşık 40-45 günü buluyor.
saygılar.