Ehliyette Son Düzlüğe Girdik Mi, Gireceğiz Mi?
-
PathfindeR00 bunu yazdı
2008 de ehliyet aldım. Sürücü kursundaki adam "stajyer sürücülük geliyor seneye, iyi ki erken davrandın" demişti. Sene 2015.
2006 nın son dönemleri ehliyet için araştırma yapıyorum yanlışolmasın eylülmü ekim mi ne. sürücükursundaki adam bu son kur dedi bundan sonraki kur yeni yılda açılacak ve 1.0cak.2007 de stajerlik başlıyor dedi. o vesile ile benim kaydımı yaptırdı. araştırdım hakkaten o dönem heryerde 1.ocak.2007 haberleri vardı sene oldu 2015 in sonu:D
-
Bende 12 saat ders 600 tlye kaydolmuştum. Geçen ay bu Cumartesi yazılı var alıp kurtulacam artık bıktım ameka şu haberlerden
-
rappermcs bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
2008 de ehliyet aldım. Sürücü kursundaki adam "stajyer sürücülük geliyor seneye, iyi ki erken davrandın" demişti. Sene 2015.
2006 nın son dönemleri ehliyet için araştırma yapıyorum yanlışolmasın eylülmü ekim mi ne. sürücükursundaki adam bu son kur dedi bundan sonraki kur yeni yılda açılacak ve 1.0cak.2007 de stajerlik başlıyor dedi. o vesile ile benim kaydımı yaptırdı. araştırdım hakkaten o dönem heryerde 1.ocak.2007 haberleri vardı sene oldu 2015 in sonu:D
En eski ben miyim lan sitede. Dinazor gibi hissettim. Ben de 2000 li yıllarında başında ehliyet alıyorken söyleniyordu :)))
İlk bizim zamanda başladıydı o muhabbet yok avrupaya uyum olacak yok stajyer olacak falan.
Aradan 10-15 sene geçmiş daha olmadı mı o iş :P
-
PathfindeR00 bunu yazdı
ayni replik 2010 da banada söylendi :D
-
sirri bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
ayni replik 2010 da banada söylendi :D
2004'te de bana söylenmişti.
-
PathfindeR00 bunu yazdı
sürücü kusundaki adam kac dogumlusun dedi 1992 dedim adam bu efsane senden daha buyuk dedi vaziyeti o an anladım
-
bu sefer kesin :P
verdikleri ehliyet de bir işe yarasa bari.. yurtdışında 6 ay geçerli sadece.... Zaten kaliteleri belli eğitimlerin trafik kazalarından.. yılda 1000 kişiden fazla insan ölüyor..
-
unbalanced bunu yazdı
bu sefer kesin :P
verdikleri ehliyet de bir işe yarasa bari.. yurtdışında 6 ay geçerli sadece.... Zaten kaliteleri belli eğitimlerin trafik kazalarından.. yılda 1000 kişiden fazla insan ölüyor..
Yurtdışı derken AB üyesi ülkelerden bahsediyorsun herhalde, yurtdışı diyerek genellemek yanlış olur. Ona bakarsan ABD'den aldığın ehliyet de international driving permit aldıktan sonra AB ülkelerinde 1 yıl geçerli.
Tamam sürücü eğitimi bok gibi kabul ediyorum da dediğinyurtdışı geçerliliğinin bununla alakası yok :)
Ayırca bizim ülkemizde de uluslarası sözleşmelere uygun uluslararası sürücü belgesi veriliyor:
http://www.turing.org.tr/index.php?r=content/view&id=170&label=uluslararasi-surucu-belgesi
Bu sayede yurtdışı ülkelerde 1 yıl süreyle geçerli oluyor. Tabi fiyatı ülkemizde herşeyde olduğu gibi (pasaport harçları vs.) diğer ülkelere göre baya kazık.
Mesela ABD de aynı işi gören international driving permit 15-20 dolara alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.