Einstein‘In Türkiye Hatırası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:
    -----------------------------

pcdoktor636 bunu yazdı:

manyakmısın beyinsizmi?

kullandığın 10luk sayı sistemini kim buldu?

yada ilk otomatik çalışan sistemleri.

dünyada bilimi en çok geliştirenler"yobaz"lar oldu.

bi bok bilmeden aptalca konuşmasan daha iyi olur.

azıcık tarihini öğren

:) Yorum yazmıyorum uzun süredir ama insanı kanser eder sizin gibiler, Müslüman ve yobazın ne demek olduğunu biliyormusun sen? Birilerine öğren derken menemeni, şeyh saidi ve birçoklarını biliyormusun?????  Gazali İLE Farabinin arasındaki farkı ve iki dönemin bu günkü bilimsel, toplumsal ve siyasal olaylara etkisini biliyormusun sen? YOBAZLIĞIN körü körüne inanmak düşünmemek önüne ne konursa onu yemek anlamına geldiğini öğretmedilermi sana çocuğum??? Güzel yobaz kardeşim biraz aklını kullansanda yobaz karaktere sahip olanların yenilikçi araştırmacı olamayacağını basit aristo mantığına dayandırarak kelimekökensel olarak görsen olmazmı????? Pardon ya kime anlatıyorum ben :) biraz oku biraz düşün ondan sonra yaz tamammı???

Einstein türkiyeye gelseydi tam destek verilse bile altyapı ve bilgi birikimi yoksunluğundan, siyasi çekişmelerin en stratejik alanları bile sarmasından (bknz. Uçak fabrikası, devrim arabaları) dolayı bi halt yiyemezdi, ama yobazlarda hic bişi diyemezdi çünkü o zamanlar birçok teknisyen, bilim adamı zaten ya almanya ya fransadan vardı. Ve bu günkü gibi açık açık ötemiyolardı çok ötenin sonu acı oluyordu...

pekala bana yobaz diyebilirsin farketmez :)

ancak o zaman kimin hüküm sürdüğüde var :)

senin tabirinle "biz yobazlar" değil siz ilericiler vardınız :D

şeyh said dediğin adamın islamla bir alakası yoktur.

dediğin menemen olayındaki şeyh saidin yoktur.

ancak bediuzzaman said nursi büyük bir islam alimidir.

(bana fetocu damgası vurmayın mallık yapmış olursunuz bende sevmem fetoyu)

bediüzzamanın her soruya cevap verilir ancak soru sorulmaz dediğini ve gelen birsürü bilim adamınıda göt ettiğini biliyormusun?

yada bilim adına neler yaptığını?

yada doğu cephesini savunurken ruslara esir düştüğünü.

kimin körü körüne bağlandığı ortada.

sizin geçtiğiniz yollardan geçtim ben.

atatürkçüyüm laikim milliyetçiyim hepsini gördüm.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Hala pkk'lıların yaptığı gibi bu işşi etnik kökene taşıma şeyh said "Halifeyi şeytan kemalden kurtarmak için, dinini ve muhammedi seven arkamdan gelsin" diyerek yola çıkmıştır.şeyh said ap açık dini karakterli dış kökenli bir isyandır.

Saidi Nursi neyi bulmuş? Kimi neyi göt etmiş, etmişte ne olmuş?:) Eğer bir insan "Aklım ile vicdanım ayrı kefelere düşerse vicdanımı seçerim" diyorsa o bilim adamı olmaz. Eğer nursi aklını seçmişse zaten o bir yobaz değildir ;) Bu ülke için vatanı için canını veren binlerce insan oldu bunların çoğu dini bütündü benim tartıştığım bu değilki.... Ben bilimin yobazlarla her zaman her yörede çatışma içnde olduğunu anlatmaya çalıştım, yazdıklarının mantıksız ve düşünceden matıktan arınmış olduğunu söyledim. Gazaliden bu yana islam coğrafyası geriliği ve yobazlığı yaşıyor. Yobazlık birşey üretmediği gibi üretilenide dışlıyor. (bknz islam coğrafyası ülkeleri)Ha yobazlık sadece islamda değil bütün dinlerde ve coğrafyalarda görülmüştür. mesela farabi dönemi bilim en parlak dönemini islamiyetle yaşarken hıristiyon yobazlığı avrupada engizisyonu yaşatıyordu.

Şimdi senin için son kez özetliyorum. Yobaz bilimi yeniliği istemeyendir körükörüne inanandır. Yobazlar hiçbişi bulmamıştır. müslüman eşit değildir yobaz. müslümanlardan büyük bilim insanları çıkmıştır ama yobazlardan asla. Anladınmı, sorun yok dimi?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

İsmet amca sağol! Hükümetinin yaptığı b*kları yiyoruz hâlen.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:

Hala pkk'lıların yaptığı gibi bu işşi etnik kökene taşıma şeyh said "Halifeyi şeytan kemalden kurtarmak için, dinini ve muhammedi seven arkamdan gelsin" diyerek yola çıkmıştır.şeyh said ap açık dini karakterli dış kökenli bir isyandır.

Saidi Nursi neyi bulmuş? Kimi neyi göt etmiş, etmişte ne olmuş?:) Eğer bir insan "Aklım ile vicdanım ayrı kefelere düşerse vicdanımı seçerim" diyorsa o bilim adamı olmaz. Eğer nursi aklını seçmişse zaten o bir yobaz değildir ;) Bu ülke için vatanı için canını veren binlerce insan oldu bunların çoğu dini bütündü benim tartıştığım bu değilki.... Ben bilimin yobazlarla her zaman her yörede çatışma içnde olduğunu anlatmaya çalıştım, yazdıklarının mantıksız ve düşünceden matıktan arınmış olduğunu söyledim. Gazaliden bu yana islam coğrafyası geriliği ve yobazlığı yaşıyor. Yobazlık birşey üretmediği gibi üretilenide dışlıyor. (bknz islam coğrafyası ülkeleri)Ha yobazlık sadece islamda değil bütün dinlerde ve coğrafyalarda görülmüştür. mesela farabi dönemi bilim en parlak dönemini islamiyetle yaşarken hıristiyon yobazlığı avrupada engizisyonu yaşatıyordu.

Şimdi senin için son kez özetliyorum. Yobaz bilimi yeniliği istemeyendir körükörüne inanandır. Yobazlar hiçbişi bulmamıştır. müslüman eşit değildir yobaz. müslümanlardan büyük bilim insanları çıkmıştır ama yobazlardan asla. Anladınmı, sorun yok dimi?

hocam bende onu diyorum müslümanlara yobaz diyenler hala fazla

ilk robot evet hocam el cezeri yapmıştır ve padişaha armağan etmiştir.

dünya tarihindeki ilk otomatik çalışan bir sistem yapmıştır.

ayrıca abdestmatik yaparak robotun sınırlarını zorlamıştır kendisi.

bilmeyenlere söylüyorum :)

farabi-elcezeri-ibni sina-erzurumlu-ali kuşçu(belki 1-2 ismi yanlış söyleemiş olailirim) ve daha brsürüsü ilkleri başarmıştır.

bu sözümde kıtlara hala anlamayanlara :)

1990 lı yıllarda yapılan dünya haritalarındaki yanlışlıklar PİRİ REİS in haritasına bakılarak düzeltilmiştir.

bu nasıl bir teknoloji açıklayın :)

500 yıl önceki bir teknoloji 500 yıl sonrasını düzeltiyor :D

sizin teknolojinize biliminize sokuyum diyesim var :)

siz bana bu olayları açıklayın gerisi zaten gelir :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

diğer hükümetler ne bok yemiş?

adam en azından kamulaştırma politikasını sürdürdü.

He is finding himself.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    Kendimiz bir einstein çıkarmadıkça hayal kurmak boşuna. Gelmesi iyi olurdu fakat bizdeki potansiyeli de arttırmaya teşvik ettirilmeli..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

Caliber bunu yazdı:

İşte b*k yeme olayı baştan gelince sonradan da devam ediyor. ;)

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

husnuweb bunu yazdı:

Caliber bunu yazdı:

İşte b*k yeme olayı baştan gelince sonradan da devam ediyor. ;)

2. dünya savaşında avrupa ülkelerine uçak satan kayseri tayyare fabrikasını kapatan menderes hükümetini seviyorsun o zaman.

bugünde yurtdışından uçak almaktayız.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Gelseydi bunun butun procelere birileri konardı, turkiyede akrabası olmadığı için yükselemezdi bence bi uniye dekan rektor bile olamazdı.

adam gerçekten deha ise kendini koruyabilirdi... ki amerikada koruyamadı ve atom bombasını amerika yaptı.. ama sonuçta bugun saygıyla anılıyor

Toplam Hit: 5149 Toplam Mesaj: 30