Ekonomi / Borsa / Forex Vb Bilgiler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

bu aralar borsaya girme diyenbilir, ama uzun vadeli parayi kırmak istiyorsan bu dönem altin fırsatidir. işini bilenler için her kriz bir fırsattır. 3-4 ay sonra borsa tekrar çıkacak borsanin lokomotifi yine eski günlerine dönecek sağlam firmalara yaptiğin yatirim 4 ay sonra para getirir.

borsada temel kural ihtiyacin olmayan parayi kullanmandir ve müthiş derecede sabir sahibi olman lazım.

birde teknik ve temel analize yönelmelisin.

In every job there is a no
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    öncelikle forex den uzak dur. Forex bildiğln kumardır ve kumarda hep kasa kazanır.
    Borsada işlem yapacaksan bankalar üzerinden hisse alım-satımı yapabilirsin. Burada bankanı seçmen çok önemli zira bankalar bu işlerden komisyon alır. işbankası komisyonları yüksektir ama denizbank yada halkbankası komisyonları düşüktür. Daha düşüğü varmı bilmiyorum.
    Bankada vadesiz tasarruf hesabın varsa ona ilişikli yatırım hesabı açtır. Bunun için bankaya bizzat gidip sözleşme imzalıyorsun. Sözleşme özetle batarsan senin eşşekliğin başkası sorunlu değildir manasına gelen bir belgedir zira küçük yatırımcılar ilk 1-2 sene genelde zarar ederler. Hatta ben dahil borsanın büyük çoğunluğunun yaptığı gibi spor hisselerine girip çıkamayanlar çoktur. Fener i 59 dan alıp 29 dan sattım 30 tl içerdeyim. Gs yi 2 yıldır şampiyon yapan, en son Türkiye kupasınıda gs ye hediye eden, şikeye bulaşıp hilselerin 1/3 e düşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah belanızı vermesin. Gs dediysem onlarda 400 tl den 27 tl ye düştüler. Ts 15 lerden 5 lere, bjk hepten mahvetti 2 tl altına düştü. yayında ve yapımda emeği geçenlerin a.q. Allahtan denemek için fenerden 1 gs den 3 hisse almıştım. Sonrada internet bankacılığı ile alım satım vb.yapabilirsin.
    Borsa sürekli taklp işidir. Aynen günlük ders çalışır gibi şirketleri takip etmelisin. Sabırlı olmalı, gaza gelip yüksek fiyatlarla alım yapmamalısın. Ticaretteki kural burada da geçerlidir. Bir malı (borsada hisseler mal olarak düşünülür) satarken değil alırken kazanırsın. Olabildiğince düşük fitayyan almak çok önemlidir ve bunun için sabır+ okuduğunu iyi analiz etme yeteneği gerekir. Mesela türkcel bildiğin delirtiyor yatırımcısını.
    Mynet.com da finans linki altında borsa bilgileri var. Kendi hisse senetlerinle grup da yapabiliyorsun. Bu ve benzeri bedava siteleri takip edebilirsin. Borsa yalanı dedikodusu çok bildiğin kazık yeme-atma alanına dönebiliyor. Borsada şunu yaptı, bir gecede şunu kazandı gibi efsanelere takılma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

@Amd-x dayı şimdi borsa türkiyede çok sikko ,forexde BİST in olmama sebebi manipülasyona açık olmasıymış sanırım.tüyo almadan pek bi halt yiyemiyoruz küçük oynayanlar..dediğin gibide büyük oynayanlardan biz nası tüyo alalım, ah ahh

@Mycity altını zaten 1-2 yıldır takipteyim ama öyle yğklü miktar al sat yapamadığımdan ve bankaların al-sat farkları yüksek olduğundan pek ekmek yiyemiyorum hocam

@HolyOne forex min sınırı 100$ ile girmeyi düşünüyorum şuan, ama bir sürü şirket var hangisine güvenmeli adam gibi bi şirket lazım "GCM forex" i dşünüyorum şuan için

@Olgunisik hocam para al sat yapıyoruz buradada ,borsadaki gibi takip etmenin hiçmi faydası yok yani? demem o ki rast gele al-sat yapan birisi isen evet direk kumardır ve kasa kazanır ama gelişmeleri takip ederek hareket etmenin borsadan ne farkı olurki

Toplam Hit: 2022 Toplam Mesaj: 14