folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Driversiz Calışırmı ?

Ekran Kartı Driversiz Calışırmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

elime yeni geçen 128 mb ekran kartı var driveri buldum ama aklıma şu soru takıldı driversız ses kartı çalışmıyorken ekran kartı nasıl çalışıyor oda driversiz çalışmıyorsa ekranda nasıl bir şeyler görüyorum açıklarsanız sevinirim

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

hocam galiba içinde onun yazılımı

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

yanlış bilmiyorsam tüm ekran kartları ve anakartlar  temel düzeyde çalışıyor sürücüsüz.Örneğin ekran kartları 50Hz frekansta ve bazı grafikleri desteklemez düşlük çözünürlüklü vaziyette.Sürücü yükleyince frekans ve çözünürlük gibi ayarlar yapılıyor sanırım.Bunbları ben biliyor değilim,kimseden de duymadım,bunlar kendi tahminlerim,yanlış biliyor da olabilirim...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ekran kartının driverını yüklediğinde tüm fonksiyonlarıyla kullanmana olanak sağlar.

yüklemezsen abuk subuk çalışır ama yine de çalışır. ayrıca artık 128 vga ların neredese tümünü otomatik tanıyor işletim sistemleri

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Bildigim kadariyla windowsun kendi driverlari var temel bilesenler icin, yeni windowslarda hepsini taniyor zaten otomatik, pek de ihtiyaç kalmadi gibi extra driverlara.

The king is bleeding.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

hocam çalışır ama sayfalar donar ağır çalışır hiçbir verim alamazsın. Ama soruna cevap olarak : Çalışır.

🥒
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

gVeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Bildigim kadariyla windowsun kendi driverlari var temel bilesenler icin, yeni windowslarda hepsini taniyor zaten otomatik, pek de ihtiyaç kalmadi gibi extra driverlara.

hocam işletim sistemi ile alakalı olsa o zaman bios ekranını göremezdik sanırım

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

gVeR bunu yazdı:

hocam işletim sistemi ile alakalı olsa o zaman bios ekranını göremezdik sanırım

ekran kartından driver kurmadığın zaman görüntü alamazsın diye bişey yok. sadece verimli kullanamzsın. yine görüntüyü alırsın. 16 yada 256 renkte kullanırsın.-biosta

işletim sistemleri yenilendikce popüler driverlarıda içinde barındırıyor.

bkz win 98 hiç bir driver bulundurmazken

win 7 çoğunu bulunduruyor.

aynı pc ye win 98 ve 7 yüklyin driverlar konusunda test edin.

yanlız şuana kadar ses kartımı tanıyan bi sistem olmadı.

ethernet ve ekran kartlarımı tanınmıştı buda büyük ihtimal zaruri ihtiyaç olduğu için.  ethernet olduktan sonra netten zaten drivera ulaşılabilir.

o yüzden hepsini bir arada bulundurmayada lüzum yok.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Şu ubuntu için ekran kartı driverimiz sorunsuz tanınsada kullansak ahh ahh :))

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

yanlış bilmiyorsam tüm ekran kartları ve anakartlar  temel düzeyde çalışıyor sürücüsüz.Örneğin ekran kartları 50Hz frekansta ve bazı grafikleri desteklemez düşlük çözünürlüklü vaziyette.Sürücü yükleyince frekans ve çözünürlük gibi ayarlar yapılıyor sanırım.Bunbları ben biliyor değilim,kimseden de duymadım,bunlar kendi tahminlerim,yanlış biliyor da olabilirim...

doğru biliyorsun hocam. düşük çözünürlükte calışıyor. Yazılımı yüklediğinizde üzerindeki donanımlarla haberleşerek en son verdiği destek miktarına kadar ulaşıyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

antivir-US bunu yazdı:

doğru biliyorsun hocam. düşük çözünürlükte calışıyor. Yazılımı yüklediğinizde üzerindeki donanımlarla haberleşerek en son verdiği destek miktarına kadar ulaşıyor.

eyvallah hocam sağolasın,bazen kendi ürettiğim teoriler tutabiliyor:))

Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 12