Ekran Kartı Driversiz Calışırmı ?
-
elime yeni geçen 128 mb ekran kartı var driveri buldum ama aklıma şu soru takıldı driversız ses kartı çalışmıyorken ekran kartı nasıl çalışıyor oda driversiz çalışmıyorsa ekranda nasıl bir şeyler görüyorum açıklarsanız sevinirim
-
hocam galiba içinde onun yazılımı
-
yanlış bilmiyorsam tüm ekran kartları ve anakartlar temel düzeyde çalışıyor sürücüsüz.Örneğin ekran kartları 50Hz frekansta ve bazı grafikleri desteklemez düşlük çözünürlüklü vaziyette.Sürücü yükleyince frekans ve çözünürlük gibi ayarlar yapılıyor sanırım.Bunbları ben biliyor değilim,kimseden de duymadım,bunlar kendi tahminlerim,yanlış biliyor da olabilirim...
-
ekran kartının driverını yüklediğinde tüm fonksiyonlarıyla kullanmana olanak sağlar.
yüklemezsen abuk subuk çalışır ama yine de çalışır. ayrıca artık 128 vga ların neredese tümünü otomatik tanıyor işletim sistemleri
-
Bildigim kadariyla windowsun kendi driverlari var temel bilesenler icin, yeni windowslarda hepsini taniyor zaten otomatik, pek de ihtiyaç kalmadi gibi extra driverlara.
-
hocam çalışır ama sayfalar donar ağır çalışır hiçbir verim alamazsın. Ama soruna cevap olarak : Çalışır.
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
Bildigim kadariyla windowsun kendi driverlari var temel bilesenler icin, yeni windowslarda hepsini taniyor zaten otomatik, pek de ihtiyaç kalmadi gibi extra driverlara.
-----------------------------hocam işletim sistemi ile alakalı olsa o zaman bios ekranını göremezdik sanırım
-
antivir-US bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------hocam işletim sistemi ile alakalı olsa o zaman bios ekranını göremezdik sanırım
-----------------------------ekran kartından driver kurmadığın zaman görüntü alamazsın diye bişey yok. sadece verimli kullanamzsın. yine görüntüyü alırsın. 16 yada 256 renkte kullanırsın.-biosta
işletim sistemleri yenilendikce popüler driverlarıda içinde barındırıyor.
bkz win 98 hiç bir driver bulundurmazken
win 7 çoğunu bulunduruyor.
aynı pc ye win 98 ve 7 yüklyin driverlar konusunda test edin.
yanlız şuana kadar ses kartımı tanıyan bi sistem olmadı.
ethernet ve ekran kartlarımı tanınmıştı buda büyük ihtimal zaruri ihtiyaç olduğu için. ethernet olduktan sonra netten zaten drivera ulaşılabilir.
o yüzden hepsini bir arada bulundurmayada lüzum yok.
-
Şu ubuntu için ekran kartı driverimiz sorunsuz tanınsada kullansak ahh ahh :))
-
antivir-US bunu yazdı:
yanlış bilmiyorsam tüm ekran kartları ve anakartlar temel düzeyde çalışıyor sürücüsüz.Örneğin ekran kartları 50Hz frekansta ve bazı grafikleri desteklemez düşlük çözünürlüklü vaziyette.Sürücü yükleyince frekans ve çözünürlük gibi ayarlar yapılıyor sanırım.Bunbları ben biliyor değilim,kimseden de duymadım,bunlar kendi tahminlerim,yanlış biliyor da olabilirim...
-----------------------------doğru biliyorsun hocam. düşük çözünürlükte calışıyor. Yazılımı yüklediğinizde üzerindeki donanımlarla haberleşerek en son verdiği destek miktarına kadar ulaşıyor.
-
Amd-x bunu yazdı:
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------doğru biliyorsun hocam. düşük çözünürlükte calışıyor. Yazılımı yüklediğinizde üzerindeki donanımlarla haberleşerek en son verdiği destek miktarına kadar ulaşıyor.
-----------------------------eyvallah hocam sağolasın,bazen kendi ürettiğim teoriler tutabiliyor:))