Ekran Kartı Kısadevre Oldu. Yaptırayımmı?
-
Bende Asus F3SV 240DDR modeli var. Geçengün ekran durdukyere dondu. Açtım kapattım ekranda 6 parça masaüstü oluştu. Bir daha açıp kapatmama ramen nafile. Hala aynı sorun devam etmekte.
Bende forumlara falan baktım, bu seri bir hatamış. Kimi garanti kapsamında patlamış kimi garanti dışı. Bizimki garanti dışına denk gelenlerden :) Sorun ekran kartının dizgi sırasında makinanın soğuk lehimden dolayı kaynaklanıyormuş. Birkaç yöntem anlatmışlar saç kurutma makinesi ile bastır falan diye ama pek sağlıklı gelmedi açıkçası.
Bende enson bugün bi servise gittim. Sorunu anlattım. %90 tamir edilebilir olduğu, lakin 3 ay garanti verebileceğini söyledi. %10 ihtimalde yanabilir mesuliyet kabul etmem dedi. Ücreti 150$ mış. Yani 250 tl...
Şimdi çelişkide kaldım. Yaptırsammı yoksa yeni bir makinemi alsam bilemedim. Ciddi para 250 tl vve garantisi yok, yanarsa gidiyor... İkilemde kaldım, sizce neyapayım? Tamir olsa bile verim alabilirmiyim?
-
Hocam eğer mesele soğuk lehimse tam adresindesin :))
http://www.tahribat.com/Forum-Bozulan-Ekran-Kartinizi-Atmadan-Once-Firina-Verin-146447/
burda benim konum var bi güzel fırınla çalışır diye tahmin ediyorum sen bir dene bakalım sonucu bekliyoruz ama :)))
-
izmirdeysen gel ben ucuz yollu halledeyim
fırın mırın başına bela alma
-
http://www.tahribat.com/Murit-amele_2 ile irtibata geç hocam.
edit :D ben yazana kadar zaten hüseyin abi yazmıs :D
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hacı vallahi 10 numara olurduda izmirde değilim ya... Allahın yarı açık ceza evi kıbrıstayım... Burada anakart tamiri yapan 1 tek yer var, ondada görüyorsun 150$ istiyor. Nedersiniz yaptırmama değermi? Performans alırmıyım yoksa sorunun tekrar edeceği bi gerçekmi? Ya değilse biraz kasıp yeni makina alacağım hani.
-
Hocam git yenisini sipariş ver daha uygun olur senin için..
-
MrSari bunu yazdı:
Hocam git yenisini sipariş ver daha uygun olur senin için..
-----------------------------Yenisine Asus un kendi servisi 700tl fiyat çekti hocam :)
-
Hacı fırına vereceksen aman dikkat et! Geçenlerde zamanında 250 milyona aldığım 8600gt kartımı fırınladım.Çok tuttum galiba kondansatörleriyle birlikte hayallerimde pufladı aman dikkat.
-
skyvalet bunu yazdı:
Hacı fırına vereceksen aman dikkat et! Geçenlerde zamanında 250 milyona aldığım 8600gt kartımı fırınladım.Çok tuttum galiba kondansatörleriyle birlikte hayallerimde pufladı aman dikkat.
-----------------------------laptopun ekran kartını söküp fırına verip geri takmak zahmetli olur ya :)
-
al eline havya bas lehimi:D 20 Tlye kapatırsın:D
-
mescarine bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------Hacı vallahi 10 numara olurduda izmirde değilim ya... Allahın yarı açık ceza evi kıbrıstayım... Burada anakart tamiri yapan 1 tek yer var, ondada görüyorsun 150$ istiyor. Nedersiniz yaptırmama değermi? Performans alırmıyım yoksa sorunun tekrar edeceği bi gerçekmi? Ya değilse biraz kasıp yeni makina alacağım hani.
-----------------------------kargo yap?
pmden haberleşiriz