Ekran Kartı Neden Yanar?
-
Ekran kartın neden yandı çünkü çok oyun kastın çipsetin üzerindenki termal macun kurumuştu ısı iletme özelliğini yitirmişti aynı zamanda üzerindeki bir dirhem alüminyum soğutucu yetersiz kalıyordu üstelik bunların üzerinde bir fan da olmaz senin sistemin kapağı da kapalıdır al sana 3x kombo. geçmiş olsun kardeş. tabi bu arada hiç mi hiç açılmıyorsa bir bios reset dene anakarta. olmadı sayanora.
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar benim masaüstünün ekran kartı (onboard) nedense zannediyorum yandı. En son dün normal şekilde bi iki saat oyun (GH3) oynadım ve kapattım. Bu akşam açtığımda monitörün ışığı yanıyor, kasa çalışıyor, fakat ekran açılmıyor. Anladım ki ekran kartı yanmış :/ Kablolarda felan da bi sorun yok..
Overclock felan da denemedim. Sizce bu alet durduk yere neden yanar?
-----------------------------onboard ekran kartının yanması anakartın ölmesi yle eşdeğer bi durum yani ekrankartı yansaydı makinen açılmaz
bir ikincisi onboard ekran kartını overclock edemezsin anakartı çöpe at yeni anakart al
-
bilgisayarın güç kablosunu tamamen çek, güç tuşuna üstüste birkaç kere bas. sonra fişi tekrar tak ve açmayı dene.
-
deneme imkanın varsa arkadaşından ekran kartı alıp dene. direk para verip alma. ama tavsiyem anakartı değiştir. yüksek ihtimal harici ekran kartıylada sorun çıkaracak sana o anakart.
-
Yani bana b*ku yedin diyosunuz :S
-
hocalar reset tuşu takılı kalmış o yüzden açılmamış :D
ama bu bana ders oldu.. acilen acilen normal ekran kartı almam lazım :/
hepinize ilginiz için teşekkürler.. :)