folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Sıcaklık Sorunu Anlayan Var Mı?

Ekran Kartı Sıcaklık Sorunu Anlayan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Yaklaşık 5 6 aydır kullanıyorum makinayı yeniletmiştim. Hiç bir sorun yok canavar gibiyidi geçen haftaya kadar.

Sorun şu;

ati x1950pro ekran kartım var. Herhangi bir oyun veya 3d çalışma programı açtığımda sıcaklık yükseldikçe yükseliyor

Normal default sıcaklık 65 derece. 65 den başlıyor 120 ye çıkıyor ve pc resetleniyor.

İşlemci sıcaklığı 50 dereceği geçmiyor hiç bir şekilde

Anakart 36 derece

Ama gel görki ekran kartı böyle :)

Önceden arka tarafa elimi koyamazdım çok feci sıcaklık verirdi saatlerce oynardım oyunumu açardım programımı

Şimdi arka taraf soğuk olmasına rağmen, sıcak hava gelmiyor soğuk hava geliyor

eskiden saatlerce oynadığım oyunu açtığım programı 5 dakika açamıyorum.

Kasanın içini açtım tozları temizledim, fanlar sağlam çalışıyor sorun yok. yinede düzelmedi.

Bu sorun neden kaynaklanır ne yapmam lazım ?

pc sistemi şöyle;

ati x1960pro ekran kartı

amd 3800+ x2 işlemci

2gb ram 

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ekrankartının için de bir yanma yada darbe sonucu bir bozukluk olmuş olabilir garantisi devamediyorsa bir yolladerim

ama ondan önce sürücüleri güncelle ve en son sürümü dene 

eger baktın olmuo =) ynisini almaktan başka çare yok 

bu arada bende bir amd kullanıcısı olarak merak ediyorum x2 almışsın ama 3800+ :S niye yani en az 4400civarında alsaydın

performansı daha iyi hissedersin. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

bu zamana kadar hep intel + nvidia kullandım bu ilk amd + ati serüvenim ve oldukça pişmanım zaten :D niye öyle aldım para o kadarına yetti :D

sürücüleri hep güncel tutarım zaten ne olursa olsun :D bilgisayarcıya götürcem bakalım 

yeni ekran kartı vs alamam para yok param olsa sıfırlicam zaten nvidia+intelime geri döncem :D

bi yandan da telefon sapıttı bi cenabetlik var sanırım bende şu günlerde hayırlısı bakalım :/ 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ekran kartı ısınır böbreğim..sorun olmaz.rahatszız oluyorum içime bi sıkıntı oluyor dersen.hdd fanı bağlayabilirsin.üzerine bantla salıver çalışır.fanlar sürtünmesin yeter.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    iyide önceden bu kadar ısınmıyordu ısınsın sorun değil ama kalkıp 100 dereceye gelmesin eskisi gibi 80 85 civarı kalsın arka taraftan zaten püfür püfür soğuk rüzgar esiyor ne gerek var ek fana

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    diğer programları kullanırken yada menulerde gezerken kasılma oluyormu peki? extra bi yavaşlık?

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    hiç bi yavaşlık yok herşey eskisi gibi hoş güzel sağlam tek sorun oyun veya program açtığımda 1 1 yükselmeye başlıyor sıcaklık 120 de küt gidiyor pc. eğer 120 ye yaklaştığında programı veya oyunu aşağı atarsam 10 10 inmeye başlıyor sıcaklık eski değerine. çok can sıkıcı bir olay

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    black_lord
    black_lord's avatar
    Erkek
    x1950 ler ek güç beslemelidir eğer powerinde bi sorun varsa aşırı yüklenmeden dolayı sıcaklığı artar (benim powere yıldırım düşünce ekrankartı çıldırdı sıcaktan) ve x1950 lerin bi özelliğide ısındıkça sürücüsü fan hızını artırır sürücülerini güncelle eğer yeni versiyonunu yüklediğin sürücüden sonra olmaya başladıysa kartınla birlikte verilen driveri kullan son çare gönder fabrikaya
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pic_Boy
    Pic_Boy's avatar
    Erkek
    fan duzgun calismiyodur ..

Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

psuda sorun yok 500w psu güç besleme kabloları vs de düzgün takılmış herhangi bir sorun yok

sürücü şuan güncel 7.11 , eski sürücülerle de durum aynı fark yok.

fan düzgün çalışıyor, üstelik çeşitli programlarla %100 çalıştırdığımda sadece 1 2 derece düşüş oluyor. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    arkadaşın ekran kartı fanından bir avuç toz çıktı artık toprak olmuş yani o derece bi süpürge ile temeizle derim, sürücü güncelle.. olmadı garantiye...

"Less is More"
Toplam Hit: 1943 Toplam Mesaj: 13