folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartının Oyunlarda Tam Kullanılmaması

Ekran Kartının Oyunlarda Tam Kullanılmaması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    CaniSokucu bunu yazdı

https://www.nanokatalog.com/Thermal-Grizzly-Conductonaut-heat-sink-compound-73-WmK-1-g-TG-C-001-R-Sogutma-Sistemi,PR-736844.html?gclid=CjwKCAiAz7TfBRAKEiwAz8fKOENooMrUXoTNdnUX3zOaatjEdvu_m6iepWiNrYKg_zURkAQtc0FJFRoCrH8QAvD_BwE

15-20 derece fark yaşarsın. Fakat elektrik iletkenliği olduğu için biraz tehlikeli. Nasıl uygulandığını videoları izleyerek görebilirsin. En iyi sonuç alacağın şey bu.

https://www.nanokatalog.com/urun/tg-k-001-rs

https://www.nanokatalog.com/Thermal-Grizzly-Conductonaut-heat-sink-compound-73-WmK-1-g-TG-C-001-R-Sogutma-Sistemi,PR-736844.html?gclid=CjwKCAiAz7TfBRAKEiwAz8fKOENooMrUXoTNdnUX3zOaatjEdvu_m6iepWiNrYKg_zURkAQtc0FJFRoCrH8QAvD_BwE

Bu ikisinden birini alayım diye baktım ama senin gönderdiğinin normalden farklı sürülme şekli varmı hocam iletkenli olduğu için yanlış bir şey yapmayayım eer fark etmeyecekse aynı markanın diğer macununu alayım

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Bunu Sipariş verdim bi gelsin dikkatli şekilde uygulayım bakalım sonuç alacakmıyım ayrıca ekran kartı üzerinede uygulanır mı bu cihazı yakmayalım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı

Bunu Sipariş verdim bi gelsin dikkatli şekilde uygulayım bakalım sonuç alacakmıyım ayrıca ekran kartı üzerinede uygulanır mı bu cihazı yakmayalım

Dikkat et aldığın macun değil sıvı metal. Laptop un elinde kalmasın 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Dikkatli sıkmalısın bi anda pörtleyip anakarttaki lehimlere sıçrayabilir o yüzden ilk sıkarken biraz dikkatli sıkmalısın. Ayrıca bu işlemi yapmaya başlamadan önce cpu ve gpunun çevresini gazete ve benzeri bir şeyle kapla ki ne olur ne olmaz eline alma laptopu. Bir de bazı videolarda gördüğümde cpunun lehimlerine bir sıvı sürüyorlar sanırım kaplama yapıyor iletkenlik olmaması için. Youtubedan videolarını izle mesela bu;

https://www.youtube.com/watch?v=hdTsra-uLBI&

Şafak 1152!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Artık bu sorunu bir şekilde çözmem lazım o yüzden en garanti yöntem bu sanırım macun olarak düşündüğümüz de işlemciyi soğutmak zorundayım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    CaniSokucu bunu yazdı

Dikkatli sıkmalısın bi anda pörtleyip anakarttaki lehimlere sıçrayabilir o yüzden ilk sıkarken biraz dikkatli sıkmalısın. Ayrıca bu işlemi yapmaya başlamadan önce cpu ve gpunun çevresini gazete ve benzeri bir şeyle kapla ki ne olur ne olmaz eline alma laptopu. Bir de bazı videolarda gördüğümde cpunun lehimlerine bir sıvı sürüyorlar sanırım kaplama yapıyor iletkenlik olmaması için. Youtubedan videolarını izle mesela bu;

https://www.youtube.com/watch?v=hdTsra-uLBI&

Aynen hocam dikkat edicem teşekkürler

Ayrıca call of duty yükledim ultra ayarlarda deneyeyim diye sonuçlar bu şekilde :

Oyun içi görüntü :

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheM4D
    TheM4D's avatar
    Erkek

Hocam kryonaut alsan daha iyiydi risk konusunda ama neyse :D Sıvı metali uygulayabilirsen memnun kalırsın sanırım sıcaklık konusunda

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

konusu gelince yazıyım dedim benim laptoptada performans alamadığımı düşünüyorum

i7 7700hq 2.80ghz işlemci var
    16ram var
    nvidia 1050 var (ti değil ama )

256ssd ve 1tb hdd var

w10 home single language var ilk aldığımda değiştirmedim.

asus vivobook15 diye geçiyo

gta5 falan akıcı oynuyorm ısınma cok yok bile ama gel gelelim cs6 da bazen donuyo nedendir anlamadım

Evrim içi mürit..laugh is live..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    whoobay bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

far cry 1 açamıyom bende payday oynuyom far cry 1 açamıyom şaka gibi

Eski 2004 oyunu olduğu içindir. Uyumluluk ve gerekirse directx yerine manuel olarak opengl seçmen lazım.

system.cfg dosyasından directx i opengl yaptım ama yine oyun directx görüyo bende sildim :D

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar sorunumu çözdüm 1 ay boyunca  Thermal Grizzly bekledim nano katologtan sonra ürün elime ulaştı sürdüm fakat leptop olduğundanmıdır anlamadım etkisini göremedim 1 2 kez denedim video izleyerek dikkatli bir şekilde sürdüm hatta bunu ekran kartına uyguladım ekran kartı windows ta hata verdi bunun için ayrı konu açtım zaten anlayacağınız bu sıvı metal macun masasütünde sanırm çok etkili zaten dolu yabancı videoda izledim hiç bir şekilde leptoba sürüldüğünü görmedim. Sonrasında Cooler Master Ic Value V1 Thermal Macun (RG-ICV1-TW20-R1) bundan sipariş verdim  ürün elime ualştı normalde işlemci sıcaklığı bend 55 civarı oyunlarda 99 a kadar çıkıyordu konunun başında resimler var bu termali sürdüm kafadan 10 derece düştü sıcaklık şu anda normalde 40 43 arası oyundada 85 88 arası alıyorum ve oyunlardaki donma olsun ısınma olsun şu anda tammiyle çözüme kavuştu.

Tavsiyem Cooler Master Ic Value V1 Thermal Macun (RG-ICV1-TW20-R1) gayet yeterli bir macun  ama ben sıvı metal alacağım derseniz leptop için almayın önermem ters etki yaptı bende belki size çalışır orasını bilemem.

Bu konuda yardımda bulunarak fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Toplam Hit: 5253 Toplam Mesaj: 42
ekran