Ekran Morardı
-
Sa
Pcnin yerini değiştiriyorduk.Ben dün pc yi söküp taktım. Sonra monitörün alt tarafında bir solukluk gördüm.Pc kapanırken mavi ekran gelince biraz mor olduğu görülüyor.Monitörüm 2 yıllık.
Arkadaslar monitör kablosunu kontrol et dedi ettim hala aynı.
-
LCD?
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
LCD?
-----------------------------CRT!
-
pinlerden biri yada birkaçı yamulmuş olabilir. yamulmamışsa kabloyu değiştireceksin.
soketliyse işin kolay ama soketsizse direkt monitörün içine giriyorsa götür bi tv tamircisine. -
WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------pinlerden biri yada birkaçı yamulmuş olabilir. yamulmamışsa kabloyu değiştireceksin.
soketliyse işin kolay ama soketsizse direkt monitörün içine giriyorsa götür bi tv tamircisine.
-----------------------------Soketli
-
monitör ayar kısmında demagnet diye bi kısım olcak yada demanyetice yazar onu bir kere aktif hale getir sorun çözülür yada bir kaç günden kendi kendisini temizler. temizlemez ise demagnetize bobini ile elden temizleme gerekir.
-
Hoca ekranin yaninda herhangi bir metal falan varsa onlarda etki edebiliyor bilgin olsun varsa bir uzaklastir bakalim
-
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------
monitör ayar kısmında demagnet diye bi kısım olcak yada demanyetice yazar onu bir kere aktif hale getir sorun çözülür yada bir kaç günden kendi kendisini temizler. temizlemez ise demagnetize bobini ile elden temizleme gerekir.
-----------------------------cırt monitörler mıknatıstan etkilenince böyle oluyo. vukuat çözümü yazmış.
titreme varsa da monitör yerini değiştir. e.alan bulunan yerlerden uzaklaştır...
-
ekranın yakınlarını bi temizle
-
ekran kartını yerine iyice oturt monitör kablosunuda yerine oturt monitörü aç kapa düzelcektir bende öle düzelmişti
-
Yakınlarda metal bişey yok.
Portların hepsi tam takılı.Nese beyler sagolun olmazsa böyle idare edicez.
