Ekranda Saçma Sapan Görüntüler
-
Aynı sorun bendede var bir arkadaşın dizüstü bilgisayarının ekran kartı gidik, chip anakartta tamire göndermeye yada yenisinin lehim yapılması gerekli alıpda uğraşmaya değmez...
örnek:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=373770
-
Tam okumadım konuyu fakat eğer masaüstüyse biLgisayarın;
Ekran kartın sLotuna tam oturamıyor oLduğundan sürekLi bir kayma yaşadığından doLayı oLabiLir. SLottan kayma yaşadığında normaLde yazı faLan yazması gereken yerLerde saLak saLak karakterLer çıkartabiLir. Ekran renkLerinde kayma oLabiLir.
Çözüm; SLotunu bir güzeL temizLe saç kurutma makinesiyLe, eLektrikLi süpürge iLe. Neden kayma yaşadığını buL ve çözüm uyguLa. Kartın kiLidi kırıLmış oLabiLir. Ben siLikon kuLLanmıştım bu iş için
Eğer sLotta kayma yapmıyor ise, gpu sıcakLığını kontroL et. Varsa buna dair programLarında ekLenti, hem windows ortamında, hem grafik isteyen oyunLarda, sıcakLığı hem ek programLarıyLa kontroL et hem eLinLe kontroL et sıcakLığı.
Çözüm: Zor bir ihtimaL oLmak iLe beraber; gpu sıcakLığından doLayı bir sapıtma yaşatıyor oLabiLir. Heatsink iLe gpu arasındaki pastayı değiştirmeyi dene çok zor oLasada probLemini çözebiLir.
ProbLem haLen dewam ediyorsa; ekran kartındaki hafıza birimLeri zarar gördüğünden(ekran kartına ait ram birimLeri) karta yanLış veri yazıp okuduğundan bu probLemi karşına çıkartıyor oLabiLir.
Çözüm: Tutup o yongayı değiştirebiLecek arkadaşın varsa pek aLa değiştirir pek zannetmiyorum ama çöp oLur ekran kartı
ProbLem bitmemekte ısrar ediyorsa, başka noktaLardan üretim hatası, darbe faLan aLdığından doLayı oLabiLir. Çözüm tekrardan çöp oLabiLir.
BunLardan ziyade, probLem anakartında oLabiLir. Çok küçük yerdeki bir hata buna sebep oLuyor oLabiLir. Eğer bu tarz bişyse ayıkLamak çok Allah koLayLık versin sana.