Ekrandaki Şeffaf Mavilik ?
-
Merhaba arkadaşlar..
Ekran görüntüsünde bir sorun var ama nedenini anlayamadım. Ekrana yarı saydam mavi camlı bir gözlükle bakıyormuşum gibi oldu görüntü. Bir de yatay mavi çizgiler var.
Ekran kartı yuvaya oturmuyordur diye çıkartıp yeniden taktım, kabloları oynadım temassızlık olabilir diye, monitörün ayarlarına girdim ama yine de düzelmedi. Pc yi kapatıp açtıktan sonra düzeliyor ama bi 5-10 dk. sonra tekrar aynı şeffaf mavilik..
Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?
-
Monitör kablosunun ekran kartına girdiği yerde sorun olabilir. Ya da monitörün bozulmuş da olabilir.
-
çin işi bi monitör se hava şartlarından kaynaklanıyor olabilir
-
banada oluyordu eskı monutorde ya sarariyordu ekran yada mavileşiyordu pcni kapat monutorle olan bağlantıyı kes kabloları cıkar 2-3 dk bekle sonra monutor kablolarını sağlam şekılde tekrar tak eğer 5-10 dk sonra tek aynı sey oluyorsa türk usulu monutoru salaa tepesine vur ben oyle yapıyordum sonunde yenı monutor aldım kurtuldum
-
arkadaşım bnada olmuştu dü<eltmiştim.. bi bak istersen . özellikler-ayarlar-ekran yenileme hızı var onunla az oynama yap düşür veya arttır..
-
Monitör Casper.. yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum.
Servise mi gönderiyim ya da başka bir çaresi var mıdır? Ne yapim sizce ?
-
musty28 bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşım bnada olmuştu dü<eltmiştim.. bi bak istersen . özellikler-ayarlar-ekran yenileme hızı var onunla az oynama yap düşür veya arttır..
-----------------------------Ekran yenileme sıklığını 60 hertz den 75 hertz e kadar yükselttim ama olmadı :(
-
monitör ün tuşları ile renk ayarlarına gir ve 9300K yı 6500K ya getir.
sanırım sorun böylece çözülür.
-
Benm monitrdede oluodu üstüne vurunca düzeliodu bi dene bakalım belki olur:D:D (gerçekten diyorum hee)
-
fatihaydemir14 bunu yazdı:
-----------------------------
Benm monitrdede oluodu üstüne vurunca düzeliodu bi dene bakalım belki olur:D:D (gerçekten diyorum hee)
-----------------------------senin mönitör arada kırmızı sarı da oluyodur o zaman.
-
İlginiz için saolun arkadaşlar ama düzelmedi.
@fatihaydemir14 senin dediğini bile yaptım hatta monitörü yan yatırdım ters çevirdim ama malesef :(