El Dokumacılığı Teknikleri Hk
-
Merhaba hocalar,
Eskiden okullarda şöyle küçük tahtalara çiviler çakar küçük şeyler dokurduk bilirsiniz.
Şimdi benim aklıma geldi, bu işle uğraşan var mı yada mantığını bilen, tekstil tarzı şeyler yapılmasın makina kısmını iyi biliyorum.
Ama ben elde dokumayı istiyorum, eskiden 1 halı yapmıştım küçük yünden, sonra unuttum tabi.
Ben halıdan ziyade ince bir şey dokumak istiyorum ne bileyim ebatlar seccade gibi olabilir 1- e 1m gibi. -
Sıçtık mı agalar :) Konu hakkında bilgisi olan yok mu :D
-
Bende çocukken yapmıştım hocam böyle el işi yapımlarada merağım vardır ama hiç tekrar etmeyi düşünmemiştim :). Faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaynak :
http://yadi.sk/d/7VjZPeqVP3AXw
-
Orta okulda el sanatları dersimidi iş eğitimi di galiba dedigin halılardan yapmıştım bi alt bi üst yapıyorduk habire dokuya dokuya gidiyorduk öyle. :)
-
;D
istedigin olculerde cerceve yaptiriyorsun marangozdan.
sonra komsu olmayan kenarlarin ( karsilikli kenarlarin) 2 tanesinin uzerine sık araliksiz civiler cakiyorsun.
herkangi bir knarin uzerindeki civi dizlerinden en uctakine bir top ince ipligi bagliyorsun.
sonra karsilikli kenarlardaki civiler arasinda paraleller cekerek son civide gerdirerek bagliyorsun.
sonra bu paralel gorunumlu cercevede, paralel ipleri yere dikine gelecek sekilde duvara dayiyorsun.
sonra asagidan 5 cm yokarida daha sonradan atacagin kelebek dugumlerine zemi teşkil etmesi icin, en sag yada soldaki parallerden birine 1 mekik(?) ipin ucunu bagliyorsun. diger paralellerden altli ustlu gecirip en uzaktaki paralele kadar geciriyorsun. dugumleri bunun ustune atiyorsun.
istege gore 5 veya 10 cm unlugunda iplei kesiyorsun, yada yetenekliysen kesmedende
iplerli dikine inen iki paralel ipe
q_p seklinde
l l
bagliyorsun. tabi desenindeki matematige gore..
p ve q harflerinde, gorece daire seklinde olan yerlerde, paralel iplikler olacak.
sonra mekikli ipligi yine oteki uca kadar goturup ustune kelebek dugumlerini atiyorsun boyle dvam.ediyor..
O;)=
RitmFarbRacourci tarafından 05/May/14 01:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam yapmı kasnak çivileri çak geç iplikleri üstünden hatırlarsı bende yapmıştım sonra unuttum.