El Yapımı Dövme Bıçak..
-
Muqi bunu yazdıTR-SCOPJE bunu yazdıfuturist bunu yazdı
el yapımı bıçağın özelliğ ne ki?
kendin yapamın verdiği zevkten hariç bir teknik özelliğimi var.
Diğer bıçaklardan ayıran teknik bir özelliği yok. Sadece kendi el emeği bir uğraşın olduğu için insanın gözünde daha bir kıymetli oluyor.
Veya bu şekilde kendi el emeğin ile uğraşıp imal ettiğin bir nesneyi sevdiklerine hediye ettiğinde daha bir kıymet kazanıyor.Teknik ve keskinlik yada kullanıcı ergonomisi konularında üstünlüğü tartışılmazdır, örgü dövmeler, -damascus- şam çeliği ki havada ipek mendil bölmesiyle ünlüdür, japon çeliği ki samuray kııçlarnı bilmeyenimiz yoktur, bursa çeliği 2 kez su verilmiş ve savaşta ağır zırhlıların kalkan ve kamufleleri parçalamasıyla ünlüdür vs, bunların hepsi dövme el işçiliği çeliklerdir, iyi bir ustanın elinde kavramanıza uygun karbon karışım dereceleri iyi ayarlanmış iyi dövülmüş açkısı kullanımınıza göre yapılmış bir çeliğin keskinliği ve eldeki hissini asla fabrikasyon bıçak da bulamazsınız bu konuda bir istisna cold steel olabilir ancak ki onların fiyatları da bariz, işin özü sadece doğru kimya ile döküm sürecine girmek bıçak, kılaç vs için yeterli bir sonuç sağlamıyor, sende bursa ya bakabilirsin bu konuda, iyi bir usta bulursan eşsiz bir esere sahip olabilirsin
Hay ağzına sağlık ustam fevkalade güzel anlatmışsın mevzuyu..
-
Neden el yapimj katanayi arastirirsaniz neden el yapimi olmasi gerektigini ogrenirsiniz.
El yapimi kilic bicak vb butun kesici aletler dayaniklilik konusunda fabrikasyonlarin eline verebilmektedir.
ayhun tarafından 23/Ara/14 00:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Sürmene bıçağı al derim..
http://www.surbisashop.com/
http://www.surmenebicagim.com/
-
Bıçağım.com ve el yapımı bıçaklar diye facebook grublarını takip ediyorum hocam buralara bak bi istersen
-
Bir yanlış anlaşılma kapısını kapatalım burada,
el yapımı daha kaliteli bir çelik imal edilmesi teknoloji karşısında mümkün değildir! ancak aynı oranda olabilirse de bu zordur
sizin hangi tür çeliği seçtiğinize kullanımınıza göre değişecek bir çok tür var; vg 10, cpm s30v, cpm s35vn, cpm s90v, zdp 189, h1 vs gibi,
el yapımı bir bıçağı güçlü kılan nokta sizin kullanımınıza odaklanmasıdır iyi bir usta bu sebeple fabrikasyonun önüne geçecek nitelikte özgün bir eser üretebilir, yoksa kimyasal açıdan kriterler standartlaşacak kadar belirgin artık, metalürji bir bilim dalıdır sonuçta ve prosesleri bellidir vs, uzun bir konu bu yazmakla bitmez sonuçta doğada canımızın keskinliğine bağlı olduğu alet bıçaktır, ormanda iyi bir bıçakla yapamayacağınız hiç bir şey yoktur, bıçağınız yoksa yada üretemezseniz orada hayatta kalma şansınız yoktur
Carlsaganandcat tarafından 23/Ara/14 02:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Bıçak ta keskinlik için bi tiyo verim bıçağı toprağa sapla yağmur güneş alan biryere 1 yıl kalsın dehşetülvahşet olur.
-
ayhun : El yapımı üretim olan bıçaklar suyu(yağı) doğru verilirse gerçekten çok dayanıklı oluyor lakin abartmamak gerekir. Çünkü metalurji bilimi günümüzde çok gelişti malzeme dayanıklılığı konusunda çok sağlam ürünler piyasaya sürülüyor. Lakin fabrikasyon olduğu için biraz ruhsuz gözüküyor kimisi, kimisi her ne kadar güzel olsa da insan ısınamıyor..
darkroques61 : Sürmene bıçağı iyidir hoşdur. Bende de 1 adet var zaten. Amma ve lakin benim amacım hazır satın almak değil kendi emeğimi ortaya koyup bir bıçak üretmek. Tavsiyen için teşekkürler.
kartalenes : Eyvallah kardeş tavsiyen için teşekkürler. Bahsettiğin sayfadan civarda bulunan ustalarla iletişime geçebilirim. Böylesi benim için daha pratik olur.
Muqi: Dediğin gibi çeliğin çeşitli türleri var. Ve her birinin esnekliği, dayanımı ve özellikleri farklı. Malzemenin kimyasını baz alacak olursak el yapımına karşı daha sağlam üretilebilir fabrikasyonla fakat senin de dediğin üzere el yapımı bıçaklar hususi olarak kişinin kullanımına yönelik daha özel bir tasarım olduğundan daha fazla bir memnuniyet sağlıyor. Doğada olmazsa olmazların başında geliyor güzel bir bıçak.
taekwondo : Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Excalibur kılıcı misali yere saplayıp 1 yıl bırakmak biraz fantazi ürünü gibi geliyor kulağa. Keskinlik konusunda çok daha basit yöntemlerle çok daha keskin bir bıçak ağzı elde edilebilir diye düşünüyorum. 1 sene beklemeye lüzum olmadan..