Elazığ'da Deprem: 57 Ölü , Şiddet 6.0
-
Yorum yok. Ben diyeceğimi dedim. Simcity 3000'e devam edin.
-
arkadaşa telefon ettim yeni olm dior beşik gibi sallanıyoruz :S diyor . İnş kısa sürede durur ya :/
-
güzel memleketim benim, dualarim onlarla...
-
dün sivil savunmada deprem bilgileri aldık bu gün deprem videoları ve suan deprem haberi hadi hayırlsıı
-
valla hala simcity'de diretenler var. Tayyip bile bugun lafıma geldi tokiyi yetkilendirdik. yeni yerler yapılacak dedi. be adam deprem olmadan önce tedbir alsanıza. iletişime geç belediyelere. emir ver. de ki köylerde kapsamlı depreme dayanıklılık ölçümü yapın. eğer kötü yerler varsa uyarı verin. eğer ekonomik durumu el vermiyorsa tokiye yaptırın. ayda alıyolar 6-7 bin lira para. elin yabancısına devletin kasasından faiz ödeteceğinize buralara yatırım yapın. açın bakın Atatürk'ün Köy-Kent projesine. Belki solidarist bir yapı ancak Ata 70 sene öncesinden bunun planlarını yapmış.
Önemli olan değer vermek, olmasını istemek.
-
Toki evleri her önüne gelen yere yapılmaz. Toki kar edeceği işlere girer. Anadolu da ne kerpiç ev biter ne köy evi biter. Adam televizyona çıkmış evim çürük belediye bana sıfırdan apartman yapsın diyor. Devletin kesesinden akarsu gibi para akmıyor. Bundan sonra depreme dikkat edilir edilmez ayrı konu. Bundan sonra o evler yapılsa bile orada çürük evde yaşamayı tercih eden bir sürü insan olacak ve o evler birgün yine çökecek. Orada 3-5 yıkılan binayı yine ona buna mal edip saçma sapan konuşacaksınız. Birşeyleri düşünerek konuşun. Düşünemiyorsanız da yorum yapmayın. Evet Simcity diyorum. Devletin milyarlarca dolar borcu varken dağ taş dolaşıp ne kadar köy varsa oraya buraya apartman yapacak. Yapsa da işe yarasa? Tokilerin çoğu boş. İnsanlar köyünü bırakacak tarlasını bırakacak apartmana gidecek. Kendi evinin sağlamlığından bir haber çoğu. Herkes kendi hayatından mükellef. Belediye izni verir gerisi adama kalmış. Ben kimse birşey yapmasın demiyorum. Yapmalı tabiki ve depremden sonra daha da dikkat edilecektir. Fakat Allah'ın dağında adamın biri gitmiş çürük olduğunu bile bile oturuyor. Sonra o evler çökmüş, insanlar ölmüş. İlle parası olacak diye bir kaide yok. Herkes takmıyor böyle şeyleri. Ne çürük apartmanlarda parası olupta oturan insanlar var. Sorumlusu sırf bok atmak için birilerine kesiliyor. Gören akp avukatı sanacak beni vallahi. Yani o kadar anlayışın kıtki kaç mesajdır debeleniyorsun. Hala gelmiş bana laf atıyor.