Elektrik - Elektronik Mühendisi Arkadaşlar
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdıiQsuz bunu yazdı
valla kapasitif gücü ortadan kaldırmak için kondansator kullanıyolar
güç elektroniği alıyoruz ama tekniğini bilmiyorum
25 tane ( sanırım ) kondansatör var, konpanzasyon panosunda
Hocam kondansatör sayısı önemli değil.
Hesabı, kitabı var ona göre dağıtılıyor. Ben kompanzasyon hesabına hiç bakmadım ama bizim firmada o işi yapan bir arkadaş var.
Bugün görürsem rica eder Kompanzasyon olayını ögrenir unutmazsam yazarım buraya
-
Branxian bunu yazdıYaSevYaTerkEt bunu yazdıiQsuz bunu yazdı
valla kapasitif gücü ortadan kaldırmak için kondansator kullanıyolar
güç elektroniği alıyoruz ama tekniğini bilmiyorum
25 tane ( sanırım ) kondansatör var, konpanzasyon panosunda
Hocam kondansatör sayısı önemli değil.
Hesabı, kitabı var ona göre dağıtılıyor. Ben kompanzasyon hesabına hiç bakmadım ama bizim firmada o işi yapan bir arkadaş var.
Bugün görürsem rica eder Kompanzasyon olayını ögrenir unutmazsam yazarım buraya
Sayın Branxian,
Hesaplama bir kereye mahsus değil. Şebekeye dahil olan ve çıkan yüklere göre tekrar tekrar hesap gerekiyor. Bu sebeple içinde kontrolcü bulunan dinamik çalışan Kompanzasyon panoları kuruluyor. -
-
hatta rezonans sıkıntısı var gibi. o yüzden kullanmadıgın elektik parasının türkiyenin her yerinde ödüyosun. prize fiş takılı olsun yeter. L ve C değerlerinin birbirine yakın veya eşit olması lazımki idealite olsun. tedaş teknik olarak bu ölçümde yetersiz. kurumda kullanılan cihazların değerleri şart
-
Pro yardim al hocam b
-
Asker bunu yazdı
Pro yardim al hocam b
Trifaz motora monofaz bağlayan elektrik - elektronik mühendislerini mezun eden rektörün ben anasını bilmem napayım :)
+
Ahşapdaki fugayı hata sanıp macun - boya önerisi ve masa üstündeki pc kablo kapağını çöp kutusu sanan mimar arkadaş sana da selam olsun bu arada :))
+
Babası tembig ettiği için malzeme teslim tutanağına imza atmayan makine mühendisi senide unutmadım lan pezevenk herif güneş enerjilerine antifirij koymamışsın bütün paneller pert :))
Haklısın iyinin iyisini bulmak lazım.
Emek harcayıp yorum yapan, fikir veren yol gösteren arkadaşlara çok tşk.ler
YaSevYaTerkEt tarafından 08/Haz/13 20:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam kime kızdın tam anlamadım ama, benim anlamadığım bu tesiste hiç mi motor trafo veya bobin tarzı bir tüketici cihaz. Hiç olmadı koy bir motor hatta endüktif enerji çeksin dengelesin hiç böyle birşey başıma gelmedi ama denemeye değer.
-
tutum bunu yazdı
Hocam kime kızdın tam anlamadım ama, benim anlamadığım bu tesiste hiç mi motor trafo veya bobin tarzı bir tüketici cihaz. Hiç olmadı koy bir motor hatta endüktif enerji çeksin dengelesin hiç böyle birşey başıma gelmedi ama denemeye değer.
Hoca 110 tane klima iç ünite var, klimaları veya chillerleri açınca endüktif uçuyor bu seferde
-
tutum bunu yazdı
Arkadaşlar bu problem zaten gene olarak endüktif yükten kaynaklanır. Düzeltmek için ise hesaba (Güç faktörü CosFi) göre paralel Capasitor atmak gerekir.