Elektrik + Dan - Yemi - Den + Ya Mı
-
kardeş sen eniyisi al bi fiz. kitabı otur çaliş
forumdan biraz zor orencen
-
ibrahim_c bunu yazdı:
-----------------------------
kreston foton elektron ile pozıtronun carpısmasından cıkar nie kızı yonkı
Aslında fotonun ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Foton bir enerjidir. Bir elektron alt yörüngelere indiğinde enerji salınımı yapar. Foton bu şekilde oluşabilir.Ampulde flamandan geçen elektronlar flamanı ısıtır (yaklaşık 3000derece) ısınan flaman enerji yayar. (ulan bunun aynısını daha önceki açtığın topiğe de yazmıştım valla bak)
Hocam sen kaç yaşındasın merak ettim valla ya
Not : fotonun ne olduğunu öğrenebilmen için dan brownun kitaplarından daha fazlasına ihtiyacın var
-
yanlış hatırlamıosan elektrikçiler -den +ya elektronikçiler +dan -ye alıodu.teorik pratik durumları var galiba bu olayda biraz
-
unstopable bunu yazdı:
yanlış hatırlamıosan elektrikçiler -den +ya elektronikçiler +dan -ye alıodu.teorik pratik durumları var galiba bu olayda biraz
-----------------------------hehe.:)))
hem elk.elktr.çiyse nolcak :DDDD
valla bunu da duydum ya ölüyüm artık.
-
ne kastettiğini anlayamadım fakat diğer açtığın konulara da bakarak şu yorumu yapıyorum;
seni bir elektron, bir sitenin hit ini de elektrik yükü olarak kabul edelim,
sen bir siteye girdiğinde site hit kaybediyor, sen uzaklaştığında hit kazanıyor, elektronla yük arasındaki ilişki de bundan ibaret :)
-
elektron akışı - den + ya olduğu için akım - den + ya doğru geçiyor kabul edilir.
karıştırma sen fotonu totonu.
lise 1 kitabında yazar aç oku
-
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------ibrahim_c bunu yazdı:
kreston foton elektron ile pozıtronun carpısmasından cıkar nie kızı yonkı
Aslında fotonun ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Foton bir enerjidir. Bir elektron alt yörüngelere indiğinde enerji salınımı yapar. Foton bu şekilde oluşabilir.Ampulde flamandan geçen elektronlar flamanı ısıtır (yaklaşık 3000derece) ısınan flaman enerji yayar. (ulan bunun aynısını daha önceki açtığın topiğe de yazmıştım valla bak)
Hocam sen kaç yaşındasın merak ettim valla ya
Not : fotonun ne olduğunu öğrenebilmen için dan brownun kitaplarından daha fazlasına ihtiyacın var
-----------------------------Foton ışıktır...
Havaya bakınca bile görürsün hacım : )
Ayrıca fotonu parça olarak gormek ise mumkun değildir...
Çunku klasik bir yapıda değildir...
Enerjisi parçalanamaz... Bölünemez... vs...
-
yaw lise 1 kitabında yazan ne biliyonmu mavi ilen kırmızı mor olur sarı ilen kırmızı turuncu olur ısık buraya carparsa odak noktasını ne kadar ıskalar bana ısıgın ne oldugnu ogretmemıssıın ısık nereye carparsa nereden gecer dıon aq nabıyım ben o nu sınırlendım sımdı zatren fizikden butunlemee kaldım gecemessem kalacam sınıfta 5 zayıf var nie hatırlatıyonuz kı alla alaa