Elektrik 5.000Kw Kazığı - Tedarikçi - Fatura Düşürme
-
RETRET bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Güneşpaneli den başka bir çözüm yolu yok. Ben 3 kW lik on grid bir sistem kurdum gündüz panelden gece şebekeden. Bütcenize göre birşeyler yapabilirsiniz.
akü pahalı akü. aküsüz inverterlerden hangilerini tercih ediyorsun? panel sağlığını koruyor mu?
Deye on grid kulaniyorum herhangi bir sorun oluşmadı şimdiye kadar 3 yıl oldu.
-
kaygusuz bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Güneşpaneli den başka bir çözüm yolu yok. Ben 3 kW lik on grid bir sistem kurdum gündüz panelden gece şebekeden. Bütcenize göre birşeyler yapabilirsiniz.
Peki bunun için tedaşa gidip evrak cart curt uğraşton mı yoksa kafama göre yaptım umrumda değil mi dedin
hala bilinmezlik var. Kafana göre yapmak suç mu
Kafama göre kurdum 10 kW kadar serbesttir. 10 kW derken yani saatlik 10 kW.. ev için saatlik 3 kW yeterlidir. Tarımsal sulamada yüzlerce kW ya kadar serbesttir karışan yok yani.
-
xcorpix bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
maliyeti nedir acaba?
30 35 yapılır. Trendyol da fiyatlar değişkendir.
-
Realseyler bunu yazdıRETRET bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
akü pahalı akü. aküsüz inverterlerden hangilerini tercih ediyorsun? panel sağlığını koruyor mu?
Hocam şebekeye mi satıyorsun elektriği kaç paradan satıyorsun kilowattını bir de anlaşma imzalıyor musun 6 aylık mahsuplaşma mı oluyor yoksa düzenli olarak düşüp her ay düşük faturalı mı ödüyorsun
-
erebos bunu yazdıRealseyler bunu yazdıRETRET bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Hocam şebekeye mi satıyorsun elektriği kaç paradan satıyorsun kilowattını bir de anlaşma imzalıyor musun 6 aylık mahsuplaşma mı oluyor yoksa düzenli olarak düşüp her ay düşük faturalı mı ödüyorsun
Yok hocam şebekeye satmıyorum. Evde kulaniyorum. Şebekeye satma olayı çok ugrastirmali muhtemelen çok ucuza alıyorlar. Eğer mahsuplaşma olayı olsaydı güzel olurdu. Aslında buşekil cihazlarimida yipranmiyor. İnverterim ihtiyaç halinde çalışıyor. Gece pek fazla elektirik gitmiyor zaten.
-
Realseyler bunu yazdıerebos bunu yazdıRealseyler bunu yazdıRETRET bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Yok hocam şebekeye satmıyorum. Evde kulaniyorum. Şebekeye satma olayı çok ugrastirmali muhtemelen çok ucuza alıyorlar. Eğer mahsuplaşma olayı olsaydı güzel olurdu. Aslında buşekil cihazlarimida yipranmiyor. İnverterim ihtiyaç halinde çalışıyor. Gece pek fazla elektirik gitmiyor zaten.
Hocam ben bu işten pek anlamıyorum da, Bu senin kullandığın sistemde o zaman şöyle mi oluyor, pilsiz bir şekilde , örneğin ben şu an beş kilowattlık bir enerji harcıyorum bunun üç kilowattını güneş panelinden iki kilowattını da şebekeden bu Inverter dediğimiz cihaz otomatik çekiyor mesela benim tüketimim bire inerse sadece güneş panelinden çekiyor bir anda ona çıktığında güneş panelinden alabildiğini alıyor alamadığını şebekeden alıyor bu şekilde mi işliyor acaba sistem, bunların hepsini otomatik mi yapıyor bir de yani sen bir kere kuruyorsun ondan sonra unutuyor musun sistem, ben bunu bilmiyordum çünkü sadece pilli sistem ve şebekeye satış var sanıyordum.
erebos tarafından 23/Mar/25 15:04 tarihinde düzenlenmiştir -
erebos bunu yazdıRealseyler bunu yazdıerebos bunu yazdıRealseyler bunu yazdıRETRET bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Hocam ben bu işten pek anlamıyorum da, Bu senin kullandığın sistemde o zaman şöyle mi oluyor, pilsiz bir şekilde , örneğin ben şu an beş kilowattlık bir enerji harcıyorum bunun üç kilowattını güneş panelinden iki kilowattını da şebekeden bu Inverter dediğimiz cihaz otomatik çekiyor mesela benim tüketimim bire inerse sadece güneş panelinden çekiyor bir anda ona çıktığında güneş panelinden alabildiğini alıyor alamadığını şebekeden alıyor bu şekilde mi işliyor acaba sistem, bunların hepsini otomatik mi yapıyor bir de yani sen bir kere kuruyorsun ondan sonra unutuyor musun sistem, ben bunu bilmiyordum çünkü sadece pilli sistem ve şebekeye satış var sanıyordum.
Aynen anladığın gibi. Bir kere kuruyorsun ve unutuyorsun gündüz panellerden gece şepekeden. Işık kalmayınca cihaz kapanır ışık çikinca cihaz çalışır panellerin enerjisi yetmediginde şepekeden alır.
-
Bugün 3 kW elekt

-
Biraz elektirik bilgin olması gerekir. Almadan önce yutubtan bol bol video izle.

-
Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler ancak konu güneş panelleri vs biraz farklı yöne evrilmiş.
Bu konu başlığında tedarikçi tecrübeleri ve şartları özelinde devam edebilirsek sevinirim.