Elektrik Çekmiyor, Sinirler Geriliyor
-
değerli müridler bu aralar apartmana gelen elektrikten dolayı sıkıntım var. mna kodumun elektriği çekmiyo, klimadır çamaşır makinesidir lambadır televizyondur derken çat çut res atıo pc. elektrikçileri çaırdık bizle alakalı diil dedi, belediyeye gittik bizden kaynaklanmıo dedi. be amk kimden kaynaklanıo o zaman?! makina yakında duman olucak öneri ve fikirlerinizi bekliorum.. napiim ben şimdi?
-
len antenmı bu çeksin amk :D + binanın topraklama hattına bakın:D büyük ihtimal topraklaması yokdur:D eğer warsa dairenin elektrik girişlerine bakın.yok sadece bizde değil bütün komsularda aynı diyorsan binaya gelen elektrik bölümünün oldugu yerde sigorta gibi seyler wardı kare seklinde 3 tane giriş yeri vardır oraya baq. hea hiç anlamadıysanız elektrikçi çağırın ama diim yinede eğer bütün apartmanda aynı sorun warsa binaya direkden gelen elektrik girişlerinde sorun vardır weya binanın topraklama hatttında sorun wardır. neyse en kısa çözümü uzman bir elektrikçi çağırın amk parası neyse verin cimrilik etmeyin:D
-
yok bilader çaırdık bi ton elektrikçi ayrı ayrı, hepsi dedi bizim yapabileceğimiz bşe yok, voltaj düşük dedi. gittik belediyeye onlar da aynı şekil, bizle ilgili diil elektrikçi çaırın dedi. zaten her hafta bir iki kez elektrik kesilmeye başladı bütün mahallenin. bigün patlıcak bi yerler, ortalıın mna koyulcak, anca o zaman müdahale edicek ipneler.. bu ne skime derman iştir anlamış diilm.
acaba eve jenaratör mü alsak la ?
-
yav belediye karışırmı kardeş allahın seversen tedaşa gideceksin şayet dış hatta düşme yokta bina içerisinde düşüş yaşanıyorsa kablo kesitlerinizin ince oluşundandır ama herşeyden önce bi tedaşa danışın olayı
-
amk ne jeneratörü. şimdi siz elektrikçi çagırdınız ama onlar anlamadı dorumu :D doru :D ve dediler voltaj düşük.şimdi şöle bir durum oluyor sorun sizden değl.1 araşdır en iyisi yan binalardada sorun warmıymış.eğer warsa direk tedaş ın arıza bildirim numarası war suan bulamıyorum elektrik faturalarının üstünde yazıyor. her neyse o numarayı ara ve durumu onlara izah et deki voltaj az geliyor ve bu bizden kaynaklanmıyor direkler de filan sorun var filan sallayın ve adamlar gelsin keisn direklerde sorun vardır o zaman:D.arayın gelsin yapsınlar yoıksa çok zararlı çıkarsınız bina elektrik tesisatının yanması hatta onu bırak binanın yanmasına kadar gidebilir bu durum :D sen dediğimi yap bir bakalım sonuç ne olcak..ama bu gün arama aricaksan pazartesi ara resmi kurumlar bayram nedeniyle kapalı:D
edit : amk bir yardımcı olcaz die yemek yapamaıdm :D yemekden sonra yazmaya devam ederim. tedaşı ara :D eğer gelmezlerse bizzat bina sahibi gitsin işde bina sahipleri fln anladn sen orayı:D neyse ben yemek yapim ackdım m.q :D
-
1- şimdi elektrik çekmio diye birey yoktur adamların dedigibi voltaj düşüklügü vardır bunu nasıl çeözebilirim dersen panoya regülatör koyduracaksın bana maliyeti nekadar olur dersen 120 ytl civarı ..
2-sizden başkalarındada varsa anaproblem mahalledeki veya semtteki trafo kaldırmıyodur neden dolayı kaldırmaz böyle bi olay neden dolayı olurşurdersen ilk sırayı kılima ve kombi alır.Ya tedaja diceksin kardeşim burdaki trafo kaldırmıyo bak bundan bundan dolayı oda sana dicegi belli bakarız hallederiz içindedde senlemi ugraşıcam kardeşim der .sen en iyisi bi regülatör kullan sadece pc ni düşünüceksen ups kullan ucuz yoluu :)
regülatör işe yaramı dersen evet yarar kombilere taktık voltaj düşük geldiginde kombi çalışmıyor.
-
yukseltici tak sorunun düzelir.
-
aynı sorun bızdede vardı sanırım..Ornegın klımadır, bilgisayardır, tvdir, elektrikli sobadır, fırındır vs vs vs bı suru sey calıstıgında sıgorta atıyordu evde..Eve gelen elektrık kaldırmıyordu.
Sonra elektrıkcı falan geldı ıste o sıgortayı degıstırdı ornegın 7lik bisi varsa ne denıyo bılmıom 12 lik taktı vs oyle bısılerdı anlıcagın bu sekılde sorun cozulebılır
-
tedaş çözer
-
transformatörlerde arıza vardır dayı ( fizik bilgimle cevaplıyorum olayı :D )
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
transformatörlerde arıza vardır dayı ( fizik bilgimle cevaplıyorum olayı :D )
-----------------------------hacı bu konu hakkında fazla yorum yapma bea:D adam evdeki butun elektronik cihazlar dedi:d len bütün cihazların transformatörümü bozuk:D transformatör kavramını yeni öğrendin galiba:D