Elektrik Elektronik Haberleşme Mühendisliklerinde Okuyanlar
-
Bir bölüme girerken nerelerde çalışmak istediğini göz önünde bulundurup yaz hoca.
Sonuçta severek yaptığın bir iş olsunki okulun bittiğinde güzel yerlerde güzel işlere girebil.Ha bölüm nasıldır dersen; zor ama güzeldir. Teknolojiye birebir bağlıdır. Türkiyede çok kullanılmayan elektronik dizaynlardan tut network üstüne (aşırı olmasada) eğitime kadar mevcuttur. Geniş bir yelpazesi var yani. Böylece geniş bir çalışma olanağı oluyor. Genel olarak 5 ana alan sayabilirim.
-Elektronik
-Otomasyon
-Network
-Gsm
-İşaret işleme
Kendini hangi alanda geliştirip nereye yönelmek istediğine sen karar verirsin.Kolay gelsin. Zor iş tabi. Ben bölümümü ekşisözlükten bulup yazdıydım. Şu an çokta mutluyum.
Not: Elektronik ve Haberleşme mezunuyum.
-
itü elektronikteyim. ders programı: http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/ELE/201010.html
2. sınıfa geçtim,3leri ve 4leri baya kastırıyolarmış ağlayan çok.
elektrik-elektronik olarak bulunan üniversitelerde, 3. sınıfta hangi ana alanda çalışmak istediğine karar veriyosun sanırım (elektrik/elektronik/telekom/kontrol olarak)
daha sonra da seçtiğin derslerle bu ana konuların içinde ilgilenmek istediklerine yöneliyosun- mesela elektronik seçersen tıp elektroniği,mikroelektronik,endüstriyel elektronik gibi bisürü ders var.
ayrıca bazı üniversitelerde, elektrik-elektronik ve telekom için kontenjanlar sınırlı olduğundan (ve çoğu insan genellikle elektronik istediğinden) not ortalamasına göre dağıtabiliyolarmış insanları, iyi bi uygulama değil ama bu konuyu önceden araştırman gerek diye düşünüyorum yazacağın okullar için.
-
Valira notların nasıl?
-
3.86 ilk sene ortalamam, çap yapcam da :p
-
Elektronik Haberleşme Mühendisliği deyince aklınıza sadece gsm firmaları gelmesin. Esas burada vurgulanmak istenilen sinyal taşıma durumudur...
Artık günümüzde data güvenliği ve bu datanın stabil çalışma özelliği çok önemlidir. Bu iş hernekadar bilgisayar mühendisliğinin konusu gibi gözüksede alt yapısını oluşturacak olanlar haberleşmecilerdir. Artık sinyal üretimi, bir noktadan başa bir noktaya taşınması ve işlenmesi neredeyse her orta ölçekli firmanın değerlendirdiği bir konudur. Buna trafik ışıklarının koordinasyonundan tutunda bankaların özel işlem merkezlerine, otoslerde kullanılan elektronik kartlarda, hatta büyük şirketlerin gizli toplantı görüşmelerinde, gps, navigasyon, kısacası sinyalin, frekansın olduğu heryerde gereklidir. İş imkanı her işte olduğu gibi oturulduğu yerden değil kendini geliştirmekle ve araştırmacı olmakla doğru orantılıdır...
-
up
-
Yıldız teknik,marmara yada hacettepeyi tercih ederim.
Ege yazma takılırsın öyle 4 sene 20 kişiden 5 kişi ilgileniyor meslekle.9 eylül son çaren olsun.