Elektrik Faturasını Nasıl İndirdim
-
vallahi hocam bu anakart işlemci ile olacak kadar değil, başka bir iş olmasın?
power supply olsa anlarım, işlemci mimari değişik yeni teknoloji ama 40 tl kadar tasarruf yapması saçma olur. Anakart ve harddiskler elektrik faturasında zerre kadar oynamaz
en büyük etken power supply olur.İ7 4770 : 35 ile 84watt arasında elektrik tüketimi yapar.
i7 930: 45 nm maksimum 130 watt tüketim çeker.
-
Hocam walla evde son 1 senedir değişen tek elektronik şey o PC, o da tam 2 ay önce değişti.
Onun dışında çamaşır, bulaşık, klima vs hepsi 1 senedir aynı.
Yanlız PC sürekli açık.
Eskiden fön makinası gibi sıcak hava çıkıyordu içinden şimdi gayet serin. PC den olduğuna eminim yani =)
-
HeYeT bunu yazdı
bende taktik verecen sandım hocum. direk pc modelinizi yükesltin diyorsun
Taktik işte daha ne kadar taktik vereyim 60 TL indirmişim.
-
Yahu şeyh bize bir konu açıp "aytekle 24 saat" havasında hayatını anlatsana. Ayda yılda bi konuların postların dışında doğru düzgün tanımıyoruz bile seni. Kimsin nesin işin gücün yaşın başın hayatın evdeki garip icatların (bi ara tüm evi otomatiğe bağlama planların vardı mesela) çılgınlıklarını anlat bize hayatını anlat.. olma mı? :D
-
HolyOne bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
bende taktik verecen sandım hocum. direk pc modelinizi yükesltin diyorsun
Taktik işte daha ne kadar taktik vereyim 60 TL indirmişim.
işlemci 800-900 tl arası 15 ay kesintisiz kullanırsak başına bir iş gelmeden kendini amorti ediyor fatura için hesapların doğruysa.
-
Tabi ona göre anakart ve ram de alacan =) hız olarak da oldukça iyi ama
Burada önemli olan 4. nesil işlemci seçmek. daha pahalı olan extreme işlemcilerden seçersen fatura artacaktır onlar daha hızlı ama eski seriler.
HolyOne tarafından 25/Kas/13 16:02 tarihinde düzenlenmiştir -
şeyh elektrik faturasını nasıl indirdi..
babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi..
kabartma tozu pastayı nasıl kabartır..
under bu mesajdan sonra kaç gün ban verir..
-
hocam elektrik kullaniminda indirim falan olmus olmasin bu süre zarfinda.
-
paduwan bunu yazdı
hocam elektrik kullaniminda indirim falan olmus olmasin bu süre zarfinda.
1 öle bişi mümkün değil 2 Power eskiye nazaran daha fazla güç tüketimi yapmazken sadece İşlemciden mi bu kadar fark attı bu nasıl oldu lan :|
ArmadA tarafından 25/Kas/13 17:54 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bilgisayarı 7/24 saat açık bırakarak ne yapıyorsun? İnternetten program, oyun, film mi download yapıyorsun? yoksa btc veya ltc mi üretiyorsun? Meraktan soruyorum.