Elektrik Hattı Üzerinden İnternet

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

beyler evimde zaten wireless ağı var lakin uydunun sadece ethernet girişi var.

aslında ethernet için araçlar var kablosuzları algılaması için ama benim uyduda çalışmıyormuş.

server a bağlanmak için çekmem lazım interneti.

camdan da kablo çekemiyorum çünkü ters taraftalar.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

E hoca sende uydunet modeminin ethernetini wireless in ethernetine bağla?

Ben mi yanlış anladım yada anlamadım mı? anlamadım ki :)

Solak Cerrah
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Gecement bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam sen komple karıştırmışsın :D

uydunet ile alakası yok :D

uydu bildiğin çanak anten filan takılıyo ya :D ondan :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

Gecement bunu yazdı:

hocam sen komple karıştırmışsın :D

uydunet ile alakası yok :D

uydu bildiğin çanak anten filan takılıyo ya :D ondan :D

pardon :) kolay gelsin hoca daha da bulaşmıyorum :)

Solak Cerrah
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Hocam 1 mesajındaki verdiğin linkteki cihaz ile yapmak istediğinin bi bağlantısını kuramadım... Linkte verdiğin cihaz

power ower ethernet denilen,kısaca tanımlayacak olursak ethernet üzerinden güç taşımak içindir.

bence ne yapmak istediğini tekrar açıkla.. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

metronetin yaptıgı sistem fiberoptik kablo siteye kadar geliyor site girişlerindeki sayac cıkışlarına kablolar baglanıp bütün dairelere internet veriliyor sanırım ilerde elektrik hatlarından net olayını yapacaklar hem daha hızlı ve veri kaybı olmadan

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

beyler uydu için internet çekmem gerekiyor yanlız, 15 mt kablo kötü durduğundan alternatif çözümler ararken böyle bi dalga olduğunu öğrendim

2 adaptör sayesinde biri modemden biride ihtiyaç olunan yerden bağlandığında kablosuz tertemiz internet çekiyomuş.
    yanlız fiyatlarını araştırdım tane olarak satılıyo ve 70tl civarındaymış.

aranızda bu yöntemi kullanan varmı ? varsa önerebileceği marka varmı ? ve en önemlisi nette bi hız kaybı vs var mı ?

aşağıdaki aleti buldum. yanlız çift mi satıyo tek mi satıyo anlamadım. fiyatı diğerlerine göre çok daha iyi.

http://urun.gittigidiyor.com/TP-LINK-Ethernet-Uzerinden-Guc-Adaptor-Seti_W0QQidZZ40566729#aciklama

Hocam linkte bahsettiğin alet senin istediğin işi yapmıyor. Tam tersini yapıyor.

Ethernet kablosu üzerinden elektrik taşıyosun.

Ne işe yarar: IP telefonun vardır, ethernetle internete çıkar bu telefonun bir de güç kablosu adaptörü vardır. Kablo karmaşasından kurtul diye, adaptör güç kablosunu kullanmazsın, gücü de ethernet üzerinten taşırsın. Bu aletlerin olayı bu.

Blue Screen of Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:

beyler uydu için internet çekmem gerekiyor yanlız, 15 mt kablo kötü durduğundan alternatif çözümler ararken böyle bi dalga olduğunu öğrendim

2 adaptör sayesinde biri modemden biride ihtiyaç olunan yerden bağlandığında kablosuz tertemiz internet çekiyomuş.
    yanlız fiyatlarını araştırdım tane olarak satılıyo ve 70tl civarındaymış.

aranızda bu yöntemi kullanan varmı ? varsa önerebileceği marka varmı ? ve en önemlisi nette bi hız kaybı vs var mı ?

aşağıdaki aleti buldum. yanlız çift mi satıyo tek mi satıyo anlamadım. fiyatı diğerlerine göre çok daha iyi.

http://urun.gittigidiyor.com/TP-LINK-Ethernet-Uzerinden-Guc-Adaptor-Seti_W0QQidZZ40566729#aciklama

Hocam linkte bahsettiğin alet senin istediğin işi yapmıyor. Tam tersini yapıyor.

Ethernet kablosu üzerinden elektrik taşıyosun.

Ne işe yarar: IP telefonun vardır, ethernetle internete çıkar bu telefonun bir de güç kablosu adaptörü vardır. Kablo karmaşasından kurtul diye, adaptör güç kablosunu kullanmazsın, gücü de ethernet üzerinten taşırsın. Bu aletlerin olayı bu.

hee pardon beyler :D

baktım o diğerlerinden baya ucuz :D ondan onu  ekledim

http://urun.gittigidiyor.com/Aztech-85Mbps-Homeplug-Ethernet-Adaptor_W0QQidZZ35393086#aciklama

beyler ben olmayan bişeyi yapmak gibi bi derdim yok :D metronet ile de bi ilgim yok. ben sadece elektrik hattını network hattına çeviren adaptör arıyorum ve bu konuda tecrübeli birinin kesinti vs konusunda yorumlarını istiyorum

ve mümkünse en uygun fiyatlısını :D

http://urun.gittigidiyor.com/Aztech-85Mbps-Homeplug-Ethernet-Adaptor_W0QQidZZ35393086#aciklama

bu alet şu işe yarıyor. bundan 2 tane alıyosunuz. modeme yakın bi  elektrik fişine yakıyorsunuz. sonra ona modemden bir ethernet kablosu takıyorsunuz.

sonra diğer aldığınız parçayıda istediğiniz prize takıp ethernet kablosu takarak ordan interete girmenizi sağlıyor.

benim evde zaten wireless ağı var. ama kablo ile taşımam gereken bir internet ihtiyacı olan bi cihazım var. sadece ethernet girişi mevcut.

ondan dolayı ethernet çekmem şart. bende 15 metre kablo çekmektense bu tip alternatif yöntemler arıyorum. bu adaptör dalgasını buldum araken. bu konuda fikirlerinizi istiyorum :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

olmayan bişeyi yapmaya çalışmakda bi marifet hocam onda sorun yok...

yapmak istediğin masraflı,cihazların birinin arızalanması durumunda çalışmama gibi sorunu da var..ama bu yenilikleri denemenin önüne geçmesin imkanın varsa al çalıştır..uygun fiyata bulan olursa bende denemek isterim.ihtiyacını çözmek için iki adet airties acces point alıp (ikinci el) ekenomik bi şekilde halledersin..

tekrar hatırlatma amaçlı: ikinci ap nin ethernet portuna uydu alıcısını bağlayacaksın.oradan routerdan IP alacaktır.yada el ile configure edebilrsin..sadece 10 dk da istediğin sistem hazır..

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 2902 Toplam Mesaj: 20