Elektrik İle Ateşleme
-
üstatlara bazı sorularım var.
örneğin şeker potasyum nitrat karışımı elektirk ile ateşlenebilir mi? eğer bu mümkün ise kaç volt gereklidir? son olarak mekanizma nasıl olmalı. pilin negatif kutbuna bir tel pozitifine bir tel sokup onları birbirine bağlayıp karışıma mı sokmalıyız. kutuplara bağlamamız gereken metaller farklı mı olmalı yoksa. ya da bu metaller birbirine temas ettirilmeden ayrı ayrı mı karışıma sokulmalı. işte biraz ipucu verseniz.
-
sıradan bi ampulun teline zarar vermeden camını kır, duy danda 2 kablo çek, kablonun ne malzemeden yapıldığı farketmez, ampulu yakıcak kadar elektrik yeter. 1.5 - 3 filan işte. ampulude patlayıcıya daldır, en basiti bu
-
yani yüksek dirençli böylece çok ısınacak bir tel gerekiyor öyle mi? tungsten gibi.
-
aynen öyle ama hazır ampul varken bulcam die kasma. bide telin kor hale gelcek kadar ısınması lazım, okadar ince bi tungstenide tele zor bağlarsın kopar. ondan direk ampul kullan.
nikel-krom tellerde var ama boşver aramaya uğraşma
-
tamamdır sağolasın kardeş. madem ilgilisin bir soru aha soruyim. zamanlama için bu devreye 1 tane de kondansatör eklesem işe yarar mı?
-
tek kondanstör işe yaramaz kardeş devre kurman lazım. internetten bak zamanlayıcı devreler bulursun
-
sana tavsiyem manyotolu cakmaklar varya onlardan bir tane sok iki ucunu arada bosluk kalacak sekilde koy, ortamda yanici birsey olsun ateslersin. atesleme yetmezse eger bir devre ile gerilimi yukseltmen lazim, bunun icin inverter, gerilim katlayıcı devreler var bu tip birsey kullanabilirsin.
-
İnşaallah Terörist bir eylem için halka karşı kullanmazsın, ama Bir Namussuza Haddini bildirmek ise Hayli işini görür.
-
manyotayla ateşlencek kadar hassas bi karışım değil ahmbay, yanmaz. bu arada sen dpufun ı yapansın galiba demi. dpu deyim bende
-
aman diyim ne teroristi:D ben sadece bi arkadaşa şaka yapmka için düşündüm de sanırım flip flop olayları ile yapıcam.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------
İnşaallah Terörist bir eylem için halka karşı kullanmazsın, ama Bir Namussuza Haddini bildirmek ise Hayli işini görür.
-----------------------------
ne teröristi hoca ya o şerefsiz piçler doğuştan biliyo bu piçlikleri:)eleman sen ben gibi meraklı biri işte.Yalnız adamın başına ne gelirse ya meraktan ya ... dan gelirmiş dikkatli olalım:))