folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Elektrik Kesintisi Yüzünden Kapanan Pc Yi Nasıl Uzaktan Açarım

Elektrik Kesintisi Yüzünden Kapanan Pc Yi Nasıl Uzaktan Açarım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Pc ye güç kaynağı bağlı oda elektirik kesilince en fazl 30-35 dk i,dare ediyor bu şekilde kapanan pc yi uzaktan nasıl açabilirim arkadaşlar böyle bir sistem varmı,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Wake on lan,  biosdan aktif olacak.

Wake on lan diye programlar da var, modemden port acip yonlendireceksin. Sabit ip gerekli, ya da ipyi bilmen gerekli. Bu sekilde oluyor bu is.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

sonunda uzaktan pc açmayı becerdim aylar süren denemeler sonunda halledebildim buraya yazmak istedim mutlaka işine yarayacak arkadaşlar vardır 

anakartın bios bolumünden wake on lan ı aktif hale getiriyoruz daha sonra modeminize 7 nolu portu acıyoruz ve uzaktan erisim kısmına gelen pingleri al secenegini seçiyoruz daha sonra ethernet kartının mac adresini ögrenip asada verdigim web sayfasına açmak ıstediğiniz bılgısayarın bağlı olduğu modemin ip adresi ile birlikte yazıyoruz 

http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx 

Your Subnet Mask: 255.255.255.255 

olarak ayarlayıp wake on wan tusuna tıklayarak diger bilgisayari açabılıyoruz 
    radmin yada uzak masaüstü bağlantısıyla bilgisayara erisip işlemlerinizi gerçeklştirebilirsiniz 
    bazı arkadaslar ne gerek var diye bilir ornek vermek gerekirse evinizden iş yerınızdeki bilgisayara bağlanıp işlerinizi halledebilirsiniz bilgisayarı açık bırakmadan istediğiniz zaman işlermlerinizi yapabilirsiniz kulanmak isteyen arkadaşlara takıldıkları yerlerde yardımcı olabilirim iyi forumlar

dh den çalıntıdır dnemedim 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

elektrik kesilirse modem de kapanacağı için ip adresi değişmiyecek mi? sürekli nasıl takip edecek ip adresini? statik ip almak gerekiyor heralde.

csfrt tarafından 01/Haz/14 16:34 tarihinde düzenlenmiştir

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

eski bir telefon ile power tuşunun etkileşimde olduğu basit bir devre tasarlanabilir.

tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. PC'nin Wake on lan ile acılması için, genellikle düzgün kapatılması gerekiyor. Yani fişi çekilmiş yada elektriği gitmiş anakart wol ile çalışmıyor, dolayısı ile bilkgisayarı kapat demen lazım. 

Peki bu durumda güç kaynağı gittiğinde ne yapacaksın? Güç kaynağı seri yada usb cıkış veriyor ise, güç kaynağını pcye bağlayabilirsin. Laptop gibi sağ alt tarafta power simgesi çıkacaktır, orada şarj %5'in altına düştüğünde otomatik olarak pcyi kapat dersen düzgün kapanmış olur.

2. Ondan sonrası basit, WOL paketleri 7. porttan çalışıyor, birsürü wakeonlan toolu var, modeminin 7. portunu pcnin 7. portuna yönlendirirsen sıkıntı cıkmayacaktır. Fakat pcnin IP adresini sabitlemeyi unutma.

3. Eğer evdeki internet statik ıp değil ise, 2 çözüm var, 1. ipyi statik yaptırabilirsin. 2. genellikle tüm modemlerde www.no-ip.com yada dnydns.com adresinden dinamik dns özelliği var, kullanabilirsin. bu sayede robinson.myftp.org adresini evdeki ipye modem her açıldığında sabitletebilirsin.

4. daha başka bir çözüm var, eğer tek derdin kapanan pcnin çalıştırılması ise, biosda Power Status modu vardır 3 seçenekli

Allways On, Allways Of, Last State şeklinde.

Allways on seçersen, alet her prize takıldığında yada her elektrik gitip geri geldiğinde, açılır, senelde serverlarda kullanılır.

Last State seçersen, senin için uygun. eğer cihaz calışırken elektrik giderse, geldiğinde otomatik olarak pc acılır, eğer cihaz kapalıyken elekjtrip gidip gelirse gene kapalı kalır.

Böyle işte.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Yarın denerim arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

eğer iş yerindeki sistem sürekli açık duracaksa

1. biostan wake on lan aç.

2. allways on seçeneğini seç.

3. elektrik gidip gelse bile hep açık kalır. sürekli bağlı kalmış olursun.

----------

geliştirilebilir aslında mesela sabit telonla belirli bir saniye çağrı atılıp pwer edilebilen 3 lü prizler var.

sabit hattı modeme bağlar gibi prize bağlıyorsun çağrı attığın zaman elektrik veriyor tekrar çağrı attığın zaman prizden elektriği kesiyor.

wake on line seçeneği sürekli açık bırakılırsa ve sabit telefon ile 3 lü prize power verirsen sistemi açmış olursun.

kapatmak istediğinde normal kapatırsın.

tekrar açmak istediğinde bir çağrı daha :)

başka yönetmlerde varda bu iyi  bir dikir olduğu için bunu yazdım.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

Bir ara dial-up modemlerle yapildigini duymustum asli varmi bilmiyorum

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

sabit ip olayı için noip.com vardı bi ara kullandığım.

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı

Bir ara dial-up modemlerle yapildigini duymustum asli varmi bilmiyorum

biosdaki Wake On Ring özelliğinin aftif olması ve makinada dial-up modem olmasının yanı sıra, telefonun bağlı olması gerekiyor. telefon her çalıdğında bilgisayar kapalıysa, power on alıyor :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
Toplam Hit: 2713 Toplam Mesaj: 13