Elektrik Kesintisinin Pc"Ye Zararı Olurmu?
-
Pc nin bir anda elektiriyini kesersek pc ye zararı olurmu olmazmı merak ediyorum.bilen varsa cevaplasın yaw:D çok merak ettim.
-
şöyle anlatayım: bi insanın suratına haber vermeden aniden sert bi tokat atarsan karşıdaki insan nasıl bi zarar görürse pc ndeki de farklı olmayacaktır. ama normal olarak kapatırsan o tokat yiyen kişi nasıl haberi olduğundan önlem alıyorsa pc nde tıpkı onun gibi önlem alacaktır.
-
Evet aynı tokat meselesi gibi katılıyorum insana elektrik aniden nasıl veirde çarpılır ya elektrik kesilirse PC de elktrik çarpmışa döner ama sen sen ol fişi çekmeden kapa
-
hddnin kafası park edemeyecektir büyük ihtimalle buda sana çizik doğal adıyla badsector olarak geri dönüş yapabilir : )
diğerlerine nasış bi zararı olabilir regulatör beyin amcıklaması geçirise yaptığı ripple lar sana power suply yada bilimum elektronik yanık olarak dönebilir.
-
güzel bi başlık ama bilmeyenler için tabiki üstadları katmıyalım kendi bildiğimce
tokat olayıda güzel bir örnek günde 5 defa kapanırsa kötü ki burdaki belediye yapıyor
sabah 6 da işten geldim bi nete bakayım ne olmuş diye girdim saat 6,30 daelektrikler gitti bastım isyanı
ayrıca reset olayına da dikkat derim atarken bilinçli atalım yeniyim aranızda ancak bu kadar.
-
hazır konu açılmışken elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı var bende de var bu önceden elektrik gitse dahi 10 dk dayanıyordu şimdi kalmadı.. anında gidiyor bunları nasıl şarj ediyoruz ?
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
hazır konu açılmışken elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı var bende de var bu önceden elektrik gitse dahi 10 dk dayanıyordu şimdi kalmadı.. anında gidiyor bunları nasıl şarj ediyoruz ?
-----------------------------fişe taktığında şarj meselesini kendi kendine hallediyor olması gerekli.
yok halletmiyorsa enerji depolama sistemi ( absürd oldu biliyorum ama ne cins bi depolama yapıldığını bilmiyorum herhalde batarya vardır) bitmiş olabilir
söker bakarsın aynı p,ilden bi tane alır takarsın büyük ihtimalle
sen yine de sözüme güvenip parçalama cihazı : )
-
arkadaşlar ayrıca 12 voltu 220 volta çıkaran elektrik devresi vardı
Şema havya çalıştırmak için olsada 30W lık herhangi bir şeyi çalıştırabilirsiniz.
Mesela piknikte arabanın aküsünden 30W a kadar bir lamba yakabilirsiniz
burda önemli nokta 30w bunu artırmanız gerekiyor
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------fişe taktığında şarj meselesini kendi kendine hallediyor olması gerekli.
yok halletmiyorsa enerji depolama sistemi ( absürd oldu biliyorum ama ne cins bi depolama yapıldığını bilmiyorum herhalde batarya vardır) bitmiş olabilir
söker bakarsın aynı p,ilden bi tane alır takarsın büyük ihtimalle
sen yine de sözüme güvenip parçalama cihazı : )
-----------------------------hocam yüksek gerilim uyarısı var helvamı yaparsan açıcam :D .. fişe taksamda dolmuyo o :D herşeyi denedim
-
olm fişten çek bi sik olmaz
yüksek dediği 220
220 yi ellemeyen adama kız vermezler bizde (oha) :D
-
anakart-power-hdd-ekran kartının uçma ihtimali yüksek bu konuyu yazarken elk gitti geldi müşterinin hdd si tuttu bişeyleri mesela gitmez diyenlere en güzel örnek...hdd yanmış sata hdd uçtu :D