Elektrikli Otomobili Kullandım
-
real_agabey bunu yazdı:
-----------------------------Fiyatı 60.000 TL.
Batarya kirası aylık 125 Euro.Evde şarj etmek istersen şarj cihazı 800 Euro....
Dizel araç şehiriçi kullanımda ortalama 25-30 TL arası
Benzinli araç 35-40 TL arası
Bu araç ise 1.5-1.8TL arası yakacağı düşünülürse aylık 750-1000 km arası şehiriçi kullanmayacaklar için gereksiz bi yatırım.
Tabi ikinci el bedeli, bakım bedeli vs hesapta yok.Ha bide vergi teşviği söz konusu o zaman yeniden değerlendirilir.
-----------------------------iyide hocam benim bildiğim kadariyla bu arabalarin üretilmesindeki öncelikli amaç doğayi kirletmemesi işte atmosfere co2 salınmamasi falan değilmiydi yoksa ben mi yanliş hatirlyrm ?
yani bu senin dediklerin bu temiz hava olayi falan sağlandktan sonra oluyor yani ekonomik boyutu diyelim.
-

1972 yılında prototip olarak üretilmiş elektrikli vw t2 bus.
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
-----------------------------
1972 yılında prototip olarak üretilmiş elektrikli vw t2 bus.
-----------------------------Akülerin geridönüşümü zor olur, havadan elektrik iletimi gerçekleştirilebilse bunların hiç birine gerek kalmayacak, hiç durmadan yol aldığınızı düşünsenize, elektriği depolama derdi yok, araçta ağırlık yaratacak sıkıntısı yok, yer kaplamıyor ve çevreci. Tesla daha uzun yaşamalıydı.
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------real_agabey bunu yazdı:
-----------------------------Fiyatı 60.000 TL.
Batarya kirası aylık 125 Euro.Evde şarj etmek istersen şarj cihazı 800 Euro....
Dizel araç şehiriçi kullanımda ortalama 25-30 TL arası
Benzinli araç 35-40 TL arası
Bu araç ise 1.5-1.8TL arası yakacağı düşünülürse aylık 750-1000 km arası şehiriçi kullanmayacaklar için gereksiz bi yatırım.
Tabi ikinci el bedeli, bakım bedeli vs hesapta yok.Ha bide vergi teşviği söz konusu o zaman yeniden değerlendirilir.
-----------------------------iyide hocam benim bildiğim kadariyla bu arabalarin üretilmesindeki öncelikli amaç doğayi kirletmemesi işte atmosfere co2 salınmamasi falan değilmiydi yoksa ben mi yanliş hatirlyrm ?
yani bu senin dediklerin bu temiz hava olayi falan sağlandktan sonra oluyor yani ekonomik boyutu diyelim.
-----------------------------Verdiğim cevabı yineleyim.
İçerisindeki 260kg akünün çevreye vereceği zarar ve kullanacağı elektriğin fosil yakıtlardan üretildiği düşünülürse en az diğerleri kadar çevreye zarar verdiği aşikar.
Üzerine solar panel koysalar bile durum aynı.
O yüzden bilinçli kullanıcı olabilmek çok önemli.
Kısa mesafelerde araca binmemek, toplu taşıma araçlarını tercih etmek çok önemli.