folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Elektrikli Şofben Tasiyesi Ve Bunların Tehlikesi Var Mı

Elektrikli Şofben Tasiyesi Ve Bunların Tehlikesi Var Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Şofben almaya karar verdim fiyat performans açısından iyi bir ürün arıyorum

Ve kimi insan şofbenlerden çok korkuyor  bu korkunun nedeni varmı daha önce 10 sene kadar kullandım problem yaşamadım

Fakat bu olay kafama takıldı şofbenden ölenler felan oluyormuş. Elektrikli olanlarında güvenlik için bir aksam var mı acaba yada bu şofben nasıl bir insanı öldürüyor ?

Ekleme : Şimdi öğrendim toprak hattı ile güvenlik sağlanıyormuş peki bizim evin toprak hattının çalışık çalışmadığını nasıl anlarım testi varmı ? gelenler yapar mı

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

elektikli sofben de fiyat performans ariyosun himmm :| 

cok uzun calistirma aleti, evin tesisatinin amina koyabilir (evin tesisati eski dandik falansa olur bu, genelde 1,5mm lik kablo cekerler o kablolar ates gibi olur, yangin falan cikabilir)

fiyat performans muhabbetine gelince geyik yaptigini varsayiyorum ? 

benim evdeki 2 senedir falan elektrik kaciriyo, arada carpiyo dus alirken ama pek siklemiyorum zaten sigorta atar bisey olursa (atar dimi ?) 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam ben 2 defa şohben yaktım birinden ateş çıktı bozuldu diğerinde ise üzerimi çıkardım duşa girdim şohbeni açtım bi iki su tuttum üzerime bi baktım banyo bembeyaz oldu şohbenden kıvılcımlar düşmeye başladı hemen kapıyı açıp diğer terafa zıpladım sonrada şartel attı sonra da taktırmadım şartel de değişti . Elektrikci geldi eve tesisat iyi değilmiş dedi bize , Yani diyecegim iyi bi şofben alırsan sorun olmaz ihlas falan al.

JuMaN tarafından 23/Ağu/13 12:42 tarihinde düzenlenmiştir

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

cok uzun calistirma aleti, evin tesisatinin amina koyabilir (evin tesisati eski dandik falansa olur bu, genelde 1,5mm lik kablo cekerler o kablolar ates gibi olur, yangin falan cikabilir)

benim evdeki 2 senedir falan elektrik kaciriyo, arada carpiyo dus alirken ama pek siklemiyorum zaten sigorta atar bisey olursa (atar dimi ?) 

yok kardeş 10 yıl kullandım problemsiz gayette performansı iyiydi bazen elektrik kablolarının tutuştuğu olduda bir iki kez oldu

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

yok kardeş 10 yıl kullandım problemsiz gayette performansı iyiydi bazen elektrik kablolarının tutuştuğu olduda bir iki kez oldu

İnsanı öldürmeyen şey güçlendirir :D

Konuya dönersek bizim köyde ihlas var gayet güzel bi 6-7 senedir çalışıyor, ama tabii öyle çok çalışmıyor senede toplasan 2 hafta :D

Bu arada şalter atma olayına gelirsek şalter atar ama atana kadar senin şalterlerinin önce atması durumu yüksek. Ben çok önermiyorum, aslında su ve elektriğin iç içe olduğu herşey risklidir.

Bi tane şofben vardı böyle elektrikli arkadaşların yazlığında hafif elektrik kaçırıyordu. Böyle musluğa dokunduğunda hififten titreme geliyordu. Şofbeni açıyoduk şarj aletine takılmış gibi duş alıyorduk :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

var bunlarda tüplüler gibi patlayabiliyor

en iyisi jeotermal risksiz :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

atmaz sanada - tutturur

geberir gidersin hocam :D adam akıllı topraklama yaptır eğer imkanın varsa kendin toprakla

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

Şofben almaya karar verdim fiyat performans açısından iyi bir ürün arıyorum

Ve kimi insan şofbenlerden çok korkuyor  bu korkunun nedeni varmı daha önce 10 sene kadar kullandım problem yaşamadım

Fakat bu olay kafama takıldı şofbenden ölenler felan oluyormuş. Elektrikli olanlarında güvenlik için bir aksam var mı acaba yada bu şofben nasıl bir insanı öldürüyor ?

Ekleme : Şimdi öğrendim toprak hattı ile güvenlik sağlanıyormuş peki bizim evin toprak hattının çalışık çalışmadığını nasıl anlarım testi varmı ? gelenler yapar mı

ben ihlasınkini güvenilir diye duydum piyasadaki diğerleride onun kopyasıdır sonuçta bunlar belirli bir iso standardında üretiliyorlar ve sende hata olmadığı müddetçe çarpıldığında adamların kıcından kan alırsın.

elektrikli şofbenin kurulum aşaması şu şekilde

sudan uzak noktada ısıtma bataryası ve suyun geçmediği noktalardada topraklama hattın (antigron kablo tercihtir) olmalıdır

cihazı kullanmadığın zaman kesinlikle kapalı tut 2 saatten fazlada çalıştırma evin kabloları ne durumdadır bilemem 

bazı elektrikçiler 1.5mm kablo kullanır bazısı 2.00mm kablo kullanır 1.50 kullandılarsa kablo çok ısınır kendi kendini eritmeye başlar

genelde bir prizden destek alarak antigron kablo bağlarlar ama ben bu mantığı hep yanlış bulmuşumdur köydeki evde yaptığım bağlantıda ekstradan sigorta çekmiştim sonuçta o prizede çamaşır makinası takılıyor icabında ve aşırı yüklenmeden 2.00mm kabloda olsa alev çıkabiliyor :)

veya sigorta attırıyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Peki ürün olarak ne tavsiye edersiniz ? arzum termal çok iyi diyorlar 110 tl bayağıda ucuz

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

Peki ürün olarak ne tavsiye edersiniz ? arzum termal çok iyi diyorlar 110 tl bayağıda ucuz

bulabiliyorsan ihlas bul. Bizde var neredeyse 15 yıldır aynı şofbeni kullanıyoruz. Ayrıca diğer şofbenlerle aynı miktarda elektrik harcamasına rağmen çok daha fazla performans alıyoruz. Yani 3. kademede diğer sofbenlerle yıkanabilirken, ihlas marka olanda 2.de bile altına giremiyorum suyun o derece.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

iyisini istiyosan ihlas alacaksın. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 7443 Toplam Mesaj: 22