folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektronik Elektrik Sayacı Pc Bağlantısı Kurmak (Çılgın Elektronikçileri Bekliyorum)

Elektronik Elektrik Sayacı Pc Bağlantısı Kurmak (Çılgın Elektronikçileri Bekliyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Erkek

Bir firmada uzaktan sayaç okuma işinde çalıştım, Elster marka hariç köhler, makel gibi sayaçların uzaktan okunması için optik, rs232 veya rs485 üzerinden haberleşen donanım ve yazılımlar geliştirdik.
    Sayaçtan veri okumanda sıkıntı yok onların standart obüs kodları mevcut, fakat markaya göre değişen bazı şeyler var tabi onlara dikkat etmen lazım, iş bilgisayarında değilim şuan geçtiğim zaman bi kaç döküman atarım. Buraya kadar yaptığın iş legal ve kolay, fakat içindeki çarpan veya profil datalarıyla oynayım dersen iş biraz zor her marka modelde farklı bişiyle karşılaşırsın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    DataDiver bunu yazdı

Bir firmada uzaktan sayaç okuma işinde çalıştım, Elster marka hariç köhler, makel gibi sayaçların uzaktan okunması için optik, rs232 veya rs485 üzerinden haberleşen donanım ve yazılımlar geliştirdik.
    Sayaçtan veri okumanda sıkıntı yok onların standart obüs kodları mevcut, fakat markaya göre değişen bazı şeyler var tabi onlara dikkat etmen lazım, iş bilgisayarında değilim şuan geçtiğim zaman bi kaç döküman atarım. Buraya kadar yaptığın iş legal ve kolay, fakat içindeki çarpan veya profil datalarıyla oynayım dersen iş biraz zor her marka modelde farklı bişiyle karşılaşırsın.

Iste tahribati bu yuzden seviyorum 2005 den beri aktif oolarak sadece okuyucu olarak tarihini bike bilmedigim kadar uzun zamandir buradayim her konuda degisik bilgiler ogrendik uzman arkadaslardan

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

iki resim daha attım 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

İçinde bir flash rom olmalı. Entegrelerin hangisinin rom olduğunu bulup, içindekini bir şekilde okutarak (artık entegre mi tasarlanır bilemem) dump edilebilir. Mikrodenetleyicinin mimarisini de öğrendikten sonra o mimarinin disassemblerı ile bilgi edinilebilir.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

rf = radiyo frekansi ile kablosuz'a verilen bir terim haline geldi gibi gunumuzde.

senin elindeki ir (kizil otesi)

entegrenin onunde 6 tane pin girisi var muhtemelen SWD veya jTag firis ST-link gibi bir seyle icine veri atilabilen bir chip varidir orda resmi cok incelemedim chip modellerine bakmadim ama gozume ilk carpan antisabotaj swichi mevcut yani muhtemelen cihazin icini actigin icin cihaz artik kullanilmaz duruma gelmistir.

edit: on yuzdeki tam belli olmayan sey RTC kristaline benziyor. bu demek oluyorki chipin icinde bir tarih sayaci mevcutmus ve sen bunu suanda sifirladin.

bu cihazlarin her biri kendine ait sifre ile disarisiyla iletisim kurmasi mantikli olandir. (ben yapsam boyle yapardim)

sen ne yapmak istedigini soylersen muhtemelen daha farkli ve daha kolay bir yol ile senin istedigini yapabiliriz fakat istegin legal bir seyse yardimci olurum.

konuyu açarsak daha önce açılan konudan edindiğim bilgi doğrultusunda

bu vatandaş bir yerde bir şov görmüş

şovu yapan vatandaş elindeki ır kumanda ile saati on off konumuna alıyormuş

saati off konumuna aldığında sayaç yazma işlemini yerine getirmiyor sadece on konumuna getirilfdiğinde yazmaya devam ediyormuş

arkadaşıda almış bir merak , bende olsam meraklanırdım hani ki meraklandımda zaten

elektronik cihaz işten iyi anlayan 1-2 kişi ile birkaç cihaz haşat ettikten sonra tüm bilinmeyenleri bilinir hale gelebilir ,ihtimal %80-90 aralığı

tabi böyle bir kumandası olanda biraz kafayı kullanırsa piyasada manyakta iş yapar (şahsi görüşüm )

durum bundan ibaret

endenius tarafından 26/Eki/14 20:23 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

Edit başım ağırmasın ne gerek var.

caagroup tarafından 26/Eki/14 20:55 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

rf = radiyo frekansi ile kablosuz'a verilen bir terim haline geldi gibi gunumuzde.

senin elindeki ir (kizil otesi)

entegrenin onunde 6 tane pin girisi var muhtemelen SWD veya jTag firis ST-link gibi bir seyle icine veri atilabilen bir chip varidir orda resmi cok incelemedim chip modellerine bakmadim ama gozume ilk carpan antisabotaj swichi mevcut yani muhtemelen cihazin icini actigin icin cihaz artik kullanilmaz duruma gelmistir.

edit: on yuzdeki tam belli olmayan sey RTC kristaline benziyor. bu demek oluyorki chipin icinde bir tarih sayaci mevcutmus ve sen bunu suanda sifirladin.

bu cihazlarin her biri kendine ait sifre ile disarisiyla iletisim kurmasi mantikli olandir. (ben yapsam boyle yapardim)

sen ne yapmak istedigini soylersen muhtemelen daha farkli ve daha kolay bir yol ile senin istedigini yapabiliriz fakat istegin legal bir seyse yardimci olurum.

konuyu açarsak daha önce açılan konudan edindiğim bilgi doğrultusunda

bu vatandaş bir yerde bir şov görmüş

şovu yapan vatandaş elindeki ır kumanda ile saati on off konumuna alıyormuş

saati off konumuna aldığında sayaç yazma işlemini yerine getirmiyor sadece on konumuna getirilfdiğinde yazmaya devam ediyormuş

arkadaşıda almış bir merak , bende olsam meraklanırdım hani ki meraklandımda zaten

elektronik cihaz işten iyi anlayan 1-2 kişi ile birkaç cihaz haşat ettikten sonra tüm bilinmeyenleri bilinir hale gelebilir ,ihtimal %80-90 aralığı

tabi böyle bir kumandası olanda biraz kafayı kullanırsa piyasada manyakta iş yapar (şahsi görüşüm )

durum bundan ibaret

Eger konu bu arkadasin anlattigi gibiyse role kontrol devresi ir alici verici ile yaparsin. Olay arada ki sayaci aktif etme pasif etme olayi. Bunun icin cihazlari arastirmaya gerek yok ki

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konu gizli olsa ne güzel olur :)

Toplam Hit: 4513 Toplam Mesaj: 19