Elektronikçi Arkadaşlar Bakabilir Mi?
-
ya smps serisi güç kaynakları ile ilgilenmiş birileri var mı acaba ?
-
smbc nedir hocam ?
smps tamamda.
-
düzelttim düzelttim
-
bu güç kaynağı içinde oluşan hatalar ve çözüm yolları laızm ya
-
Switchmod Trafo Kullanılarak, Düzenlenmiş Besleme Sistemleridir.. Çalışma Prensibi İstenen Voltajı ve Akımı Sağlamaya Yönelik Regüle Edilmiş Tam Ve Temiz Dc Akım Sağlamanın yanı Sıra Tam Ve Temiz Yüksek Akım Gücünüde Vermektir... Stabil Doğru Gerilim Sağlarken, Stabil Bir Yüksek Gerilimde Sağlayabilen Devrelerdir...
Hatalar Demişsin... Bahsetsen Çözümü Anlatabilir Yardımcı olabilirim.
-
abi aslında sorularım var
1- kartın çıkışında parazit ( sabit çıkış geriliminin olmaması ) var ise neler yapılmalı?
2- kartın çıkışında gerilim yok ise neler yapılmalı?
3- sürekli bir düşüş var ise neler yapılmalı.
tek mesele bu :/
-
HeadBanger bunu yazdı
abi aslında sorularım var
1- kartın çıkışında parazit ( sabit çıkış geriliminin olmaması ) var ise neler yapılmalı?
2- kartın çıkışında gerilim yok ise neler yapılmalı?
3- sürekli bir düşüş var ise neler yapılmalı.
tek mesele bu :/
Öncelikle Elindeki Devreye Voltaj Girişi Varmıdır.? Blok Kondansatör Yükleniyormu. Blok Çıkışında bulunan Güç Transistörü Yada Devresine Göre Tristör ü Sağlammı... Onu Ölçmekle Başlayabilirisn.. O Devre Elemanı Genellikle Arıza verir. Birde Devre Tetikleme Elemanları Transistörmü Yoksa IC mi. Onuda Belirtirsen Hızlı Bir Sonuca Gidebiliriz..
Sanırım Yanılıyorsam Düzelt Laptop Güç Devresinden Bahsediyoruz burada.?
ShockMan tarafından 04/Eki/12 19:45 tarihinde düzenlenmiştir -
aslında bakarsan bir kaç tane tristör veya transistör veya mosfet gördüm bunu harici akım trafosu gördüm ama kodlara bakamadım ne olduguna. genel itibari ile elimizde ki mosfet veya transistrlere baksak sanırım sonuca ulaşırız öyle mi?
hayatımda elime ilk defa aldım bu güç kaynağını. ne karışık ya. hiç bir fiziksel hata veya kısa devrede göremedim 1 saat öyle baktım
edit: LCD TV güç kaynağı diye verdiler bana 1 switch 1 çıkış veriyordu 1 de switch
HeadBanger tarafından 04/Eki/12 19:45 tarihinde düzenlenmiştir -
devrede feedback mekanizması var ise onu kontrol edebilirsin
-
hatırladıgım bir nokta ise
köprü diyotun önünde mosfet vardı sanırım onunda yanında 1 mosfer onların önünde 2 tane transformatör onunda önnde 1 veya 2 tane yine mosfet vardı
-
HeadBanger bunu yazdı
aslında bakarsan bir kaç tane tristör veya transistör veya mosfet gördüm bunu harici akım trafosu gördüm ama kodlara bakamadım ne olduguna. genel itibari ile elimizde ki mosfet veya transistrlere baksak sanırım sonuca ulaşırız öyle mi?
hayatımda elime ilk defa aldım bu güç kaynağını. ne karışık ya. hiç bir fiziksel hata veya kısa devrede göremedim 1 saat öyle baktım
edit: LCD TV güç kaynağı diye verdiler bana 1 switch 1 çıkış veriyordu 1 de switch
Tristörü yekten al değiştir Hocam... %85 Arızalanan Elemandır o.. Sen Orada Bulunan Köprüyü Ölçebilecekmisin. Giriş Köprü Diyotlarını Gerilim Çıkışları Pozitif ve Negatif Mevcutmu.? Blok Yükleniyorsa Onda Sorun yok demektir. Bu Laptop Beslemesi midir..?