Elektronikçiler Buraya !!
-
+100mV , +50mV Yüksek Giriş Voltajlı Enstrümantasyon Yükselteci (Kazanç Serbest)
bu devrenin Tasarlanması, Anlatımı ve Analiz yapılması(Formul falan)
TBT den Başka gidecek yerim yok suan =). Elektronik hocaları hepsi tatile çıkmış. Konu açıyım dedim belki bilgisi olan vardır. bu DEVRE hakkında
şimdiden sağolun
-
zamanım pek yok hocam, devre olsaydı yardımcı olurdum analiz yapmanda.. devreyi bulman için bizim hocanın mailini vereyim... bu adama sor, kaliteli bir hocadır.. çok fazla soru sormamak kaydıyla takıldığın yerleri sorarsan yanıtlar
Yrd. Doc. Dr. Ali Fuat Boz - Sakarya Teknik Eğitm
-
saol hocam iletişime geçmeye çalışcam
ama öbürkü müridler pek anlamıyor galiba bu konulardan=) -
Evde olmadığımdan yardımcı olamıyorum, Bilgisayar bana ait değil, Fazla Kurcalama Lüksüm Arşivleme Yetim ve Arşivlerime Ulaşma Şansım olmadığından Ben Yardımcı olamıyorum, Ancak Ricin hocam Müsait ise, Devre Alt tarafı bir Preamfi Devresi olup Kendisini Zorlamayacağını Düşünüyorum....
Şayet Müsaitse Kendisi Yardımcı olacaktır...
Yada İstersen Preamfi Yükselticiler Adı altında googlede Aramalarda bulunabilirsin, Çeşitli devre Şemalarına Ulaşabiliten var.!
-
Yüksek Giriş Voltajlı Versiyonu

Yüksek Giriş Voltaj Versiyonlu Enstrumantasyon YükselteciVersiyonda, inverting modda çalışan 2 adet OP-AMP kullanılmıştır. Bu devre çıkışında, Vi1 ve Vi2 giriş voltajlarından küçük bir fark sağlar. Yani, iki büyük giriş voltajı arasında küçük bir fark sağlar. Çıkış voltaj değerini bulmak için ve burada Vi1 ve Vi2 olmak üzere iki adet giriş kaynağı olduğu için süperpozisyon yöntemi kullanılır.
Vi2 = 0 durumunda;
Vout1 = [-(R3 / R1)].[-(R6 / R4)].Vi1 olur.
Direnç değerleri formülde yerine konulursa;
Vout1 = [-(5K / 50K)].[-(50K / 5K)].Vi1
Vout1 = Vi1 olur.
Vi1 = 0 durumda ise;
Vout2 = [-(R6 / R5)].Vi2 olur.
Direnç değerleri formülde yerine konulursa;
Vout2 = [-(50K / 50K)].Vi2
Vout2 = -Vi2 olur.
Süperpozisyon teoremine göre bulunan Vout1 ve Vout2 değerleri birleştirilirse, devrenin çıkış voltajı;
Vo = Vout1+Vout2
Vo = Vi1+(-Vi2)
Vo = Vi1-Vi2 olarak bulunur.
BUNUN ANALİZİNİ YAPAR MISINIZ -
resim çıkmamış..veya bende gzükmuyor
-
resmi gönderiyorum şimdi link olarak yardımcı olursan sevinirim
-
resim çıkmıo tekrar upload yap
-
upload edermiisn..
www.imageshack.us