Elimde Bulunan HDD İçin Çözüm Arıyorum
-
Bauer bunu yazdı:
-----------------------------http://www.tahribat.com/Forum-Harici-Hdd-Den-Bad-Sector-Lu-Kismi-Cikarmak-126315/
-----------------------------amaç içndeki verilere ulaşmak :(
-
Ok, pardon.
-
hocam genelde usb kutularda arıza oluyor ondanda kaynaklanıyor olabilir. deneme imkanın varsa kutuyu değiştir. tekrar dene. daha 2 gün önce aynı durumda bi kutu geldi. kutuyu değiştirdim sorun çözüldü.
-
ustam konuyu baltalamak gibi olmasında banada almanyadan samsung g3 station geldi 1.5 tblık , kafasına göre calısıyo alet , kabloyu takıyorsun laptop'a bazen okuyor , bazende okumuyor.
yurtdışından geldıgı ıcın fatura fılanda yok elımde , napabilriim bi fikir verirmisiniz ..
-
@clostridum kablosunu değiştir ve farklı makinalarda dene.
@headbanger yollayabilirsen diski yolla bakayım. ama %98.96 o disk çöp -
Kafa atıyorsa ve ulaşamıyorsan pert ama linux ortamında belki bir ihtimal verilerini kurtarabilirsin.
-
hocam linuxta döndüğünün tersi istikamette döndürtüm okuma yaptırma olayı vardı fakat o bad sektörü atlamak içindi seninki kafa atığına göre steril ortamda :) ,temiz oda deniyor buna, diskleri oynatmadan aynı model marka haricinin içine takacaksın belki kafayı değiştirmenin bir videosunu bulursun youtubeden araştır ingilizce veri kurtarma fiziksel veri kurtrma diye.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Benim bildiğim, eğer dediğim gibi ses geliyorsa kafa atıyordur hiç açamadıysan bundan sonrada açamazsın kanımca eğer açılıyorsa çok uzun ömrü yok denebilir.
Düzenleme: Eğer içindekiler önemli fekat 10bin dolâr etmez dersen youtube de fiziksel veri kurtarma videolarını izleyerek işe başlayabilirsin. Linux ta diski tersine döndürerekte bir şansın oluyordu sanırım
-----------------------------Diski tersine döndürme işlemini daha önce duymamıştım.
-
hocalar içindeki veriyi kurtarabilcek bir babayiğit yok mu :(
300 gb dosyadan söz ediyorum =)