Eminim Ki Böyle İkilemde Kaldınız
-
Hocalar öncelikle merhaba,
Malum tercihler acıklandı bi yer tutmadı avcumuzu yalıyoruz anlıyacagınız. Şimdi asıl konum ulan diyorum yurt dışınamı gitsem yoksa oturup bi sene daha kassam mı. Düşünüyorum arkadaşlarımın çoğu iyi veya kötü bi yere girdi tekrar dershanelerde gezinmek istemiyorum gidiyim yurt dışına istediğim bölümü paşalar gibi okuyım diyorum ama buda aileme çok kaçıyor padişah oğlu değiliz sonuçta. Şöyle hesap yaptım eğer yurt dışında yani oda Bulgaristan olucak orda okursam senelik 10bin tl ye gelicek ortalama buda 5 senede 50bin eder hani birden girmicek ama yavaş yavaş giricek bir yandanda istediğin bölümü okuyacaksın o var.
Bu ikilemden nasıl cıkabilirim böyle durumlarda kalan abilerim ablalarım olmuştur iki çift yazı yazarsanız konuya çok ama çok memnun kalırım.
Fikirlerinizi önemsiyorum anlıyacagınız..(Birde Bulgaristanda okuyanlar vardır elbet ufacıkda bahsetseler oradan çok güzel olur. Sanırsam Sofya Teknik Ünisine gidicem bilgisayar mühendisliğine yada bilişim sistemleri müh. nasıldır Bulgaristanda varmıdır bu bilgilerede ihtiyacım var tabi)
-
Baba parasıyla okumak akıl mantık işi değil :|
Özel üni'de okuyan hangi arkadaşım varsa gittiğine bin pişman oldu..
Babanı 5 senelik 50bin lira masrafa sokacağına 1 sene iyi bi dershane ile 5 bin lira masrafa sok, adam gibi dersine çalış gir bi devlet üniverstesine :)
-
sıkıntın arkadaşlarının gidip senin gidememense sana şöle bi açıklama yapim. Benden nice iyi arkadaşlarım gitmedi bu sene daha da çok çalışıp daha iyi yerler kazanmak için. ben iyi kötü bi yere gittim, şimdi kendimden şüpheleniyorum sanki değişik olanı ben yapmışım gibi geliyo :)
-
Acele Etme Bence. Yurt Dışı Bok Gibi Para Demek.Arkadaşların İyi Kötü Yerleşti Bir Ben Kaldım Diye De Üzülme.Bu Sene De Kendi Yurdunda Alıştığın Ortamda Yine Hazırlan. Yurt Dışına Bir De alışma Süreci Var Onu Da göz Önüne Al Derim ...
-
Yani oda doğru 5 bin masrafa sokup adam gibi yere girmek yada ikinci senende de tekrar kazanamamakta var, bir çok örnek mevcut altıgı puandan düşük alan veya daha yüksek alan tabiki kimseyle kendimi eş değer tutmuyorum,
özel okulda okursamda 50bin giricek rahat ve sonrasını düşünüyorum acaba mezun olduktan sonra cıkarabilirmiyim masrafı. yani ha bire ikilemlerdeyim çok piss,
sağlıklı karar veremiyorum, -
hacı öncelikle şunu bil. yurtdışına çıkmış bi insan olarak sölüorum letişim ve günlük yaşam konusunda çok zorluk çekersin.
ayrıca orda harcyağın parayla burda ki özel ünilerde okuyabilceğin bölümler var. boşwer yurtdışını hikaye bunlar...
-
eger gercekten okumak istiyosan ozelide bosver tekrar hazirlan derim ben ozele giden hic bi arkadasim memnun diil arkadas ortami vs derslerde lisedeki gibi sacma sapan esprilerle sacmaliklarla geciomus tabi sen bilirsin ama buda bi oneri bunu da dusun 1 sene cok buyuk bi kayip diil ayrica ek kontejanida bi dene
-
otur çalış kardeşim bi sene daha sonradan çok pişman olursun gittiğine benden sana söylemesi
-
sevgili kardeşim bende senin gibi bir ikileme düşmüştüm sofya teknikte mimarlık tutuyodu ve gitmemiştim ...
şimdi celal bayardayım üçüncü sınıfım amma velakin hala düşünürüm acaba gitseydim ne olurdu diye ...
bulgaristana hemen her sene giderim ... ortamları manyaktır... yurtlar karma v.s. eğlencenin dibine vurursun ama önce birinci senendeki alışma sürecini atlatman gerekir...
ayrıca giden arkadaşlarım da var ve biri şu an ingiltere de work and travel peşinde biri erasmus takılıyo ama şunu fark ettimki bunları burdan da yapabiliyosun
ayrıca bg göçmeni değilsen hiç önermem çok zorlanırsın...
-
bnm çok yakın arkadaşım gitti ukraynaya 10 gün sonra geri döndü.
parayıda vermediler 1 senelik bnce hiç gitme adam gibi derslerine çalış (:
-
fuhrer45 bunu yazdı:
-----------------------------
sevgili kardeşim bende senin gibi bir ikileme düşmüştüm sofya teknikte mimarlık tutuyodu ve gitmemiştim ...
şimdi celal bayardayım üçüncü sınıfım amma velakin hala düşünürüm acaba gitseydim ne olurdu diye ...
bulgaristana hemen her sene giderim ... ortamları manyaktır... yurtlar karma v.s. eğlencenin dibine vurursun ama önce birinci senendeki alışma sürecini atlatman gerekir...
ayrıca giden arkadaşlarım da var ve biri şu an ingiltere de work and travel peşinde biri erasmus takılıyo ama şunu fark ettimki bunları burdan da yapabiliyosun
ayrıca bg göçmeni değilsen hiç önermem çok zorlanırsın...
-----------------------------yok hocam bg göçmeni değilim eğer olucaksa göçmen bi arkadaşla birlikte gidicez tek gitmeyeceğim tabi oda olursa,
şu ana kadar hiç kimse yurt dışını övmedi :S