Emlak Balonu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

ev fiyatlarını geçtim kiralar uçtu resmen. 2+1 osursan tüm odalara ses gidecek evlerin kirası 3500 den baslıyor. buyuk illerde bu ev ve kira piyasası ne olacak bilmiyorum.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Ev fiyatları yıllardır düşmedi. Başta balondu artık maliyetler yukarı çok çıktı. Eskiden %200 kar koyuyordu adam 100 liraya satıyordu. Şimdi %100 koyıyor yine 100 lira. TL nin değeri çok düştü. 1 TL ile 1 RMB şuan kafa kafaya. Artık arabaların fiyatı ev fiyatına geldi. TL değer kazanmadığı sürece fiyatlar değişmez. Onun da 1 2 seneye kadar oluru yok. 

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    tagext bunu yazdı

Ev fiyatları yıllardır düşmedi. Başta balondu artık maliyetler yukarı çok çıktı. Eskiden %200 kar koyuyordu adam 100 liraya satıyordu. Şimdi %100 koyıyor yine 100 lira. TL nin değeri çok düştü. 1 TL ile 1 RMB şuan kafa kafaya. Artık arabaların fiyatı ev fiyatına geldi. TL değer kazanmadığı sürece fiyatlar değişmez. Onun da 1 2 seneye kadar oluru yok. 

Katılıyorum Aracım 2-3 senelik 82 ye almıştım şimdi 150 yi aştı.bir zamanlar araçlar evlerden pahalıydı belki yeniden öyle olacak .

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Fiyat artar hocam herkes açlıktan ölse de piyasda kriz de olsa insanların hepsi ölse de emlak piyasasında düşüş olmaz.

Adam 3 yıldır ilan koyuyor. Ev boş yatıyor 50 bin ₺ lik köpek klübesine 5 trilyon 872 milyar 791 milyon 291 bin 827 TL 99 kuruş istiyor.

Hayır kimse almıyor. İnadına fiyatını yükseltiyor. 2 yıldır takip ediyorum ve favorilere ekliyorum bir çok evi. Ev satın alınmazsa fiyatı yükseliyor düşmesi gerekirken. Öyle bir saçmalık var.

Birinin ya paraya ihtiyacı olacak yada gerçekten iflas edecek evi satılıyordur ancak öyle değerine satış oluyor. Evi değerinin altına asla alamazsın.

Şöyle düşün hocam bir evin kirası x 180 = Evin gerçek piyasa bedeli.

Genelde evin kirası x 234123 felan şuan piyasa.

O yüzde bu düşüş aslında evin değerinin altına getirmez. Yani ucuza konut alamazsın hiçbir zaman anca değerine kadar düşüş yapar :) 

Onu da sanmıyorum.

Geçenlerde 3-4 ay boyunca 200 bin ₺ ile 250 bin ₺ arasında fiyat yükseltip azaltan adam. Evin fiyatını 450 bin ₺ ye çekti :) Her gün 1.000₺ 1.000₺ düşürüyor :D

hacı bu senin hesap gibi ev expertizlerinin de yapmış oldukları formül, o bu şu var mıdır hiç kimse de 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Piyasa kötü özellikle inşaat sektörü ağır darbe aldı döviz kurunda iş çıkarmaların %60 inşaat sektöründen ama söyle de bir gerçek var ülkede çoğu şey inşaat üzerine dönüyor, emlak balonu patlar mı dersen patlamaz ama az talep sirkülasyonuna giriyor ev satılmayınca ev yapılmıyor kira ve borçla geçiniyor insanlar bu şüreç ne kadar uzar bilinmez. Bir mimarlık son sınıf öğrencisi olarak kendi sektörümde çalışmayacağımı düşünüyorum. ikinci bir üniversite yolu gözüküyor okurken çalışacaz başka çaremiz kalmıyor.

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

Piyasa kötü özellikle inşaat sektörü ağır darbe aldı döviz kurunda iş çıkarmaların %60 inşaat sektöründen ama söyle de bir gerçek var ülkede çoğu şey inşaat üzerine dönüyor, emlak balonu patlar mı dersen patlamaz ama az talep sirkülasyonuna giriyor ev satılmayınca ev yapılmıyor kira ve borçla geçiniyor insanlar bu şüreç ne kadar uzar bilinmez. Bir mimarlık son sınıf öğrencisi olarak kendi sektörümde çalışmayacağımı düşünüyorum. ikinci bir üniversite yolu gözüküyor okurken çalışacaz başka çaremiz kalmıyor.

Eski bir mimarlık öğrencisi olarak sana tavsiyem Bunker yani sığınak mimarisi üzerine uzmanlaş.
    Uluslararası aranılan adam olursun. Bu Nükleer Biyolojik veya Kimyasal savaş tehditleri toplum elitlerini buna yönlendiriyor.
    Ekmek yersin diye düşünüyorum.

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Öyle büyük bir balon yaratıldı ki henüz ruhsatı çıkmayan yerlerde kağıt üzerinde milyonluk satışlar yapıldı, paranin kontrolünü bilmeyen keko müteahhitler pavyonlarda, Mercedes showroomlarinda yedi paraları, sonra piyasadan para çekilip satışlar durunca hepsi gotlerinin üstüne oturdu geride binlerce mağdur bıraktılar. Velhasıl bu balon müteahhitlerin götunde patladı olan düz vatandaşa oldu.

Şu an maliyetler gerçekten çok yüksek, kimse pahalı yapıp ucuz satmaz. Mevcut daireler için krizin zora soktuğu insanlar hariç ucuza satılmaz daireler. Parası olup ucuza alanlar kar eder uzun dönemde aynı araba piyasası gibi.

Toplam Hit: 2364 Toplam Mesaj: 18
ev emlak sektoru