En İyi Sporcu İçecegi
-
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------
byeren bunu yazdı:
-----------------------------her halı saha maçı sonrası iyi gider :D
-----------------------------demi ya gerçek sporcu içecegi diyorumda kimse inanmıyor bana : )
-
byeren bunu yazdı:
Tyler_Dayi bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
-----------------------------Olsa da içsek :/ Niğdeli misin?
-----------------------------evet dai :|
-----------------------------Aha! Hemşehrim :F
-
red bull spor için degil diyorlar.ne kadar dogru bu gercekten tehlikelimi
-
discoteam_487 bunu yazdı:
red bull spor için degil diyorlar.ne kadar dogru bu gercekten tehlikelimi
-----------------------------Redbull,burn gibi enerji içecekleri içeriğinde kana çabuk karışan şeker türleri bulundurur.Yani aslında bi anda size şeker bombardımanı yaparak kısa zamanda çabucak enerji üretmenizi sağlar.Sporcu içecekleri ise(powerage,gatorade) içeriğinde kanın elektrolit seviyesini koruyan mineraller,tuzlar içerir böylece spor yaparken terleme ve kasların çalışmasından dolayı oluşan mineral ve su kaybını engeller.
-
protein tozu cevabını bekliyordu heralde
-
-
discoteam_487 bunu yazdı:
-----------------------------red bull spor için degil diyorlar.ne kadar dogru bu gercekten tehlikelimi
redbull vs türevi enerji içecekleri (kalitelileri ) içlerinde taurine içerir , bir nevi çok düşük doping maddesi denebilir
oyüzden alkol ile birlikte tüketmek zararlıdır , vodka redbull yapmayınız. kalp krizi ne dayanıklıyım diyorsanız size kalmış.
diğer daha düşük fiyatlı enerji içeceklerinde ise taurine bulunmaz ama yinede alkol ile birlikte tüketilmemesi gerekiyor
çünki enerji içecekleri bol şeker içerir ve alkol de şekerli olduğu için aşırı şeker sağlığınızı bozabilir.
+ olarak şekere duyarlı kişilerde ani sinirlenme hırçınlık olur.
bu arada bu tür enerji içeceklerinin kastı şeker olarak enerjidir.
Sporcu içeckleri ise vicudun kaybettiği mineralleri geri yerine koyar daha zinde olmanızı sağlar
syntr bunu yazdı:
-----------------------------protein tozu cevabını bekliyordu heralde
-----------------------------protein tozu ile enerji ne alaka hocam , proteine ihtiyacı olan ancak et vb. gıdalar ile karşılayamayan kişiler kullanır protein tozunu , vicut en son proteinleri enerjiye çevirmeye başlar ki böyle birşey olduğunda ölüm yakındır
-
byeren bunu yazdı:
TheWorm bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
-----------------------------demi ya gerçek sporcu içecegi diyorumda kimse inanmıyor bana : )
-----------------------------ayrıca gazoz olarak da daha asitlisini ve daha güzelini içmedim şivepisi ve sıpraytı 3 e katlar 5 e böler :)
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------byeren bunu yazdı:
TheWorm bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
-----------------------------ayrıca gazoz olarak da daha asitlisini ve daha güzelini içmedim şivepisi ve sıpraytı 3 e katlar 5 e böler :)
başka bişi demem hoca x)
-
PanxeR bunu yazdı:
mataramasuko bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
TheWorm bunu yazdı:
byeren bunu yazdı:
başka bişi demem hoca x)
-----------------------------sen hiç niğde gazozu içmedin?