En Soğuk Kaç Dereceyi Gördünüz ?
-
ha bu arada dun ankara -19 dereceydi kendi camımın yanına koydugum dereceyle olctüm
-
-20 bu gece yaşadık bilecik
-
Ben Rusyada olarken -35 gordum....
-
enter bunu yazdı:
arkadasım bi kere o senin dedigin -273 derece onada daha hiç ulasılamadı. neden -273 cünkü -273 derece 0 Kelvin ediyor bütün fizik ve kimya formullerinde sıcaklık birimi kelvin olarak kabul edildiği içinde bütün formuller cope gidior bu sıcaklıkta örnek verirsek P.V=n.R.T dielim burdaki T sıcaklık ve kelvin değerinden siz bir gazın -273 derece yani 0 derecedeki basıncını bulmak isterseniz soyle bişey cıkıo karsınıza P.V=n.R.0 yani eşitlik 0 yani basınc veya hacim yok demek bu . her maddenin de bir hacmi ve basıncı oldugu için boylelikle formul gecerlilğini yitiriyor. bu olaya mutlak 0 denir. ve daha once hiç bu sıcaklıga ulasılamamıstır. denemeler surmektedir
enter kardeş haklısın 273 tü. zati ben herşeyin sonuna mış eki getirdim okadar bilgili olmadıgımdan bi hata yaptıysak affaola ;) ama bişeyden eminim -273 dereceye ulasıldı ama çok az sürdü dedim ya saniyeler. Dershanedeki fisik hocamıs ki adam türkiyenin en iilerindenmiş o bisde ulasıldı demişti yani ondan eminim diom ... eger bu yanlıssa ki o adamın yanlıs bişey bilme olasılıgı bence sıfır :D herif resmen bilge :) eger yanlıssa tekrar özür dilerim ;) -
ben her gok yuzune baktigmda 2,7K(-270,6 C)goruyorum
-
ya valla ben ulasılmadı die biliorum denemelerin felan surdugunu en fazla -150 lere gelindiini biliom ama ulasılmısta olabilir. eger ulasılmıssa acaba sonucları nedir merak ettim simdi
Toplam Hit: 3483 Toplam Mesaj: 27