En Ucuz Slav Ve Orta Avrupa Ülkesi Ülkesi ?
-
takip
-
Çizik takip
-
DevilRullz bunu yazdı
Irlanda nasıl hocam biliyor musun?
Çalışmak ya da hayat kurmak için değil de benim arkadaş okumak için gitmişti. Pek ısınamadı, maddi yönden çöktü çocuk. Kira fiyatları çok uçuk diyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum.
-
çizık
-
Dogu avrupa lazimsa Bulgaristan ucuz (disaridan gelene). Arayi fazla da acmamis olursun. ;)
Yalniz burada para kazanmak zor, fazla maas alamazsin.
Ogretmen aylik 300-400 leva.
Emekli aylik 100 - 300 leva.
Araba icin http://mobile.bg sitesine bakabilirsin. Google translate dan turkcelestir istersen. Fiyatlar gercek ;)
Ev konusuna gelince ornek vereyim, bizim koydeki okul binasi ogrenci olmadigi icin 12000 levaya satildi. Tekrar etmekte fayda var, bildigin bahcesiyle birlikte sapasaglam OKUL (2 katli, betonarme). Catisindaki kiremitler o kadar eder sadece.
Baska bir ornek: koy evi kendi cevresindeki 2 donum araziyle birlikte 4000 levaya satildi.
Burada kendi isini yapacaksan hayvanciligi oneririm. Avrupa birligi, buyuk bas ve kucuk bas hayvanciligi destekliyor. Kucukbas icin hayvan basi yillik ~50 leva veriyorlar.
Gecen koyde bu isi yapan biriyle yaptigim muhabbet:
100 koyunu var, bunlarin bir kismi yavruladiktan sonra hayvan sayisi 170 adete kadar cikiyor. Toplamda 10000 leva kadar yardim almis. Yardimi aldiktan sonra kuzulari satmis.
Kafayi sacma haberlerle doldurmazsin, alirsin koyunlari onune aksama kadar dolas.
Tabi hayvanciligin zor kisimlari da var, tek basina bu isin altindan kalkamazsin, once seni bir basgoz etmek lazim. ;)
Dil konusunda ise fazla sorun yasamazsin. Cok fazla Turk var ve Bulgarca ogrenilmesi kolay bir dil.
Bu arada gittigin ulkede calisip para kazanacagin icin ucuz veya pahali diyerek Turkiye'ye gore dusunmus oluruz. Secim yapacaksan yasam standartlari yuksek ulkeleri sec. -
-
polonya,çek cumh. düşüne bilirsin.
bende seninle aynı durumdayım araştırdığım kadarıyla legal olarak gitmenin tek yolu eğitim için gitmek.
bende gitmek için yollar arıyorum.
-
İsveç ve Hollanda hakkında bilgi alabilir miyim?
-
Türkiye, Avrupa Birliğinde olaydı AB de olan tüm ülkelerde istediğin gibi yaşayabilir istediğin gibi çalışabilir istediğin gibi hizmet görebilirdin. AB bu konuda tek ülkeymiş gibi davranıyor. Yani alman olup italyada eğitim görüp fransada yaşayabilirsin.
Ama almıyorlar mına koduğum birliğine yoksa Avrupayı istila ederiz. zaten Benelüx ülkeleri ile Baltık ülkelerini asmile ederiz. Avrupaya uzun vadede 5 milyon kişi daha göçer.
Şahsen Arnavutluk, AB ye girerse şöyle bi İngiltere İsveç filan fena olmazdı benim için. Gerçi İngiltere akar ya çiğ köfteci aç oraya tamamdır.