folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder En Uygun Mac?(Swift Programlama İçin)

En Uygun Mac?(Swift Programlama İçin)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    baba3232 bunu yazdı
    LuCiFeR bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

Tabikide hackintosh rullz.

http://www.tonymacx86.com/laptops/

ya şu hackintosh olayını bende yapmak istiyorum hackintoshda xcode kullanan varmıdır aramızda ?

Şahsen kullanmıyorum hocam fakat kurulabilir bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum açıkçası.Sanal makineye kuranlar var sonuçta reel olarak kurduğun sistem kadar performans alamazsın ama.Şunuda belirtmekte fayda var 3d çalışacaksanız yeni nesil notebooklar genelde nvidia optimus olduğundan mütevellit hackintosh kurulumlarda sadece işlemci grafik yongasını kullanabilirsiniz.Bunuda belirtmiş olalım.

hocam bende ayni mantikta monster notebookum da kullaniyordum hayvan gibi donanim ile XCODE yine kanser ediyordu suan 16gb ramli 512 ssd extra 500 hdd li bir i5 3. nesil makine ile bildigin uzay mekigi kullanir gibi hic bir yavaslik isinma kasma olmadan calisiyorum.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Swift e hackintosh da başlamak istiyorum cesaret bulduğum bir anda deneyeceğim :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı
    LuCiFeR bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

ya şu hackintosh olayını bende yapmak istiyorum hackintoshda xcode kullanan varmıdır aramızda ?

Şahsen kullanmıyorum hocam fakat kurulabilir bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum açıkçası.Sanal makineye kuranlar var sonuçta reel olarak kurduğun sistem kadar performans alamazsın ama.Şunuda belirtmekte fayda var 3d çalışacaksanız yeni nesil notebooklar genelde nvidia optimus olduğundan mütevellit hackintosh kurulumlarda sadece işlemci grafik yongasını kullanabilirsiniz.Bunuda belirtmiş olalım.

hocam bende ayni mantikta monster notebookum da kullaniyordum hayvan gibi donanim ile XCODE yine kanser ediyordu suan 16gb ramli 512 ssd extra 500 hdd li bir i5 3. nesil makine ile bildigin uzay mekigi kullanir gibi hic bir yavaslik isinma kasma olmadan calisiyorum.

Sanal makinade mı problem oluyordu hocam hackintosh damı ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı
    LuCiFeR bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

Hocam denemek lazım pc'den pc ye değişiyor.Mesela benim geekbench skorum bu;

32Bit mimarisine göre;

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/4722088

64Bit mimarisine göre;

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/4722321

Buda macbook pro farklı donanımlar ve geekbench skorları

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/search?q=macbook+pro

baba3232 tarafından 30/Ara/15 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam mac'e ne gerek var sağlam bilgisayarın varsa kur Sanal disk Linux mac hangi işletim sistemini kurucaksan kur benim pc de Linux+Windows var Mac kurmadım ihtiyacım olmadı ama kurmayı düşünüyorum

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

öncelikle mesaj yazan herkese teşekkürler hocalar.

günün yoğunluğundan dolayı ancak dönüş yapabiliyorum.

@DrKill benimde aklıma en çok yatanlar arasında mac mini oldu ancak onu aldıktan sonra

birde üstüne ekran alacağım. ama şimdilik benimde aklıma en yatan o.

@MaviGozluDev seneye imac lab ı açılıyormuş zaten. ancak biz sınırlı zamanlarda

kullanabilecekmişiz. ama okul içinde o şekilde yürüteceğiz. dediğin gibi mac mini ideal

ama hangi yılın mac minisini alsam kararsızım.

@rakkoc hocam mac book pro larda pahalı geliyor ama ergonomisi beni cezbediyor :D

yinede ucuz bir şey bulabilirsem dediğin gibi düşünebilirim.

@ontedi daha önceden hiç denemedim ama genelde böyle söylenmesi beni vm kurmaktan biraz

caydırdı

@attackatak sağolasın hocam önerin için. dediğin mantıklı.

@ZaZu hocam xcode da sinir krizi yaşatacaksa hiç girişmeyelim :) zaten kullandığım makina

öyle monster falan değil.

@baba3232 öneri için sağol.. en son çare belki deneriz. :)

@Genki hocam özellikler iyiymiş cidden. ama 3k bilemedim. yani fiyatını hak ediyor ama

daha ucuz çözümle halletsem daha güzel olur :D

@MhmdAlmz linux u bende denedim, sıkıntı çıkartmıyor linux ve türevleri ama söylenene göre

mac os biraz sıkıntılıymış :/

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu işe gönül vereceksen git adamakıllı bir bilgisayar al.

Tek sermayemiz bilgisayar zaten, ondan da kaçma :)

Ama geçici birşeyse arkadaşların dediği yollara git.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    baba3232 bunu yazdı

Hocam denemek lazım pc'den pc ye değişiyor.Mesela benim geekbench skorum bu;

32Bit mimarisine göre;

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/4722088

64Bit mimarisine göre;

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/4722321

Buda macbook pro farklı donanımlar ve geekbench skorları

http://browser.primatelabs.com/geekbench3/search?q=macbook+pro

hocam xcode kullaniyormusun ? normalde benim makinede de cok iyi performans veriyordu ama sadece Xcode sapitiyordu. abidik kubidik kilitleniyor yazi yazarken bile sinir kirizi geciriyordum. similator actigi zaman sanki 4-5 sanal makine acikmis gibi kasiyordu. suan macbookumda 4 parallel pc calistiriyorum db server, web server ve 2 client acikken yazilim testlerinde bile o zamanki gibi kastirmiyor

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    LuCiFeR bunu yazdı

sanal kullanmadim hackintosh da kasiyordu. IOS icin similasyon aciyor ya o zaman islemci ve chipsetin sanallastirma ozelligi ile ilgili bir dalga dumen kullaniyor heralde bu noktada makine hayvan gibi isiniyor ve bildigin gokkusagi (pc deki kum saatinin mac version) ile halay cekmeler basliyordu. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    LuCiFeR bunu yazdı

sanal kullanmadim hackintosh da kasiyordu. IOS icin similasyon aciyor ya o zaman islemci ve chipsetin sanallastirma ozelligi ile ilgili bir dalga dumen kullaniyor heralde bu noktada makine hayvan gibi isiniyor ve bildigin gokkusagi (pc deki kum saatinin mac version) ile halay cekmeler basliyordu. 

Anladım hocam sağolasın mac şart öyleyse swift çalışmak için 

Toplam Hit: 2322 Toplam Mesaj: 24
apple mac apple